IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 22:39
Wybieramy się ze znajomymi w sierpniu na wyspy kanaryjskie, w związku z powyższym proszę o polecenie mi dobrych hoteli z plażą obok hotelu, rozrywkowych, dla młodych
z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu... Re: hotele IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.12, 10:54
      Do tych hoteli, z plażą obok hotelu, rozrywkowych, dla młodych zaliczyłbym:

I to koniec listy. Chyba ci się Baleary z Kanarami pomyliły.
      • Gość: colin Re: hotele IP: *.play-internet.pl 05.02.12, 15:36
        nie potrzebuję przemądrzałych wypowiedzi, jeśli nie interesuje Cię temat i nie posiadasz wiedzy w tym zakresie to nie wypisuj takich mądrości, poszukaj czegoś ambitnego
        • Gość: jasiu... Re: hotele IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.12, 15:52
          jeżdżę na Kanary co roku (w tym będzie najprawdopodobniej La Palma). Oprócz tego staram się bywać w innych miejscach (ten początek lata lazurowe wybrzeże). Kanary znam chyba dość dobrze, właśnie dlatego, że tu wracam i z perspektywy turysty dość dokładnie staram się wszystko poznać. To co napisałem, jest prawdą. Nawet największe hotelownie, takie jak Playa de las Americas, czy Puerto Rico, przy Ibizie, to jest Chochołów, przy Davos. Taka jest specyfika tych wysp i choć niektórzy twierdzą, że się bawili, ja wiem, na jakim poziomie ta zabawa była, bo widziałem niejednokrotnie te atrakcyjne lokale. Uwierz mi, pierwsza lepsza dyskoteka w Polsce jest zdecydowanie atrakcyjniejsza, niż lokale na Kanarach.

I z życzliwości odpowiedziałem ci, w skrócie, co sądzę o poszukiwaniu na kanarach atrakcji dla młodych ludzi.

Bo i owszem, młodzi tam jeżdżą, ale po to, żeby poszaleć na falach. Kitesurfing, Windsurfing, a nawet sama deska w dzień, a spanko w nocy. A na dyskotekach królują panienki z Wielkiej Brytanii, czy z Niemiec, za którą statystyczny Polak się nie obejrzy. Po pierwsze wiek (powiedzmy z lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku), po drugie specyficzna uroda tychże panienek.

Do tego sporo gejów i starszych pań, które myślały, że na Kanarach będzie tak, jak w Egipcie, że za doładowanie telefonu, jakiś ciemnoskóry młodzian je przeleci.

Bo typowi goście hoteli, to rodziny z dziećmi i emeryci, czasem w bardzo podeszły wieku i hotel, który z nich żyje, stara się jak może, żeby wrócili, a więc to dla nich zapewnia się animacje i przede wszystkim dba o spokój.
          • Gość: colin Re: hotele IP: *.play-internet.pl 05.02.12, 16:04
            Teraz Twoja wypowiedź ma sens, bardzo Ci dziekuję, trzeba było w ten sposób napisac na początku. Skoro tak dużo podróżujesz po tych wyspach to którą polecił byś jako najbardziej atrakcyjna pod kątem zwiedzania, chce zaznaczyć, iz nie byłam na żadnej z wysp.
            • Gość: jasiu... Re: hotele IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.12, 19:09
              To zacznij od Teneryfy, bo tam naprawdę jest co zwiedzać. Polecam wyprawę na Teide (wulkan prawie 4 kilometry wysokości, ale można też kolejką), objazd sąsiedniej wyspy La Gomery, myślę, że jako młody człowiek może zdecydujesz się na zjazd z wieży w Siam Park. www.youtube.com/watch?v=4tDVz9fxTsM - chyba wystarczy. Przy okazji można kupić podwójny bilet, a więc i Loro Park też zaliczysz z show orek, czy delfinów. Bo windsurfingu, to chyba lepiej zacząć się uczyć w zatoce puckiej. Tam jest naprawdę trudny akwen (ocean).

Fuerteventura, to właściwie głównie plaże, Gran Canaria jest piękna, ale tam moim zdaniem jest tłok, szczególnie plaża Maspalomas. Jeśli lubisz dużo moczyć się w wodzie, a może masz ochotę pomoczyć się bez kąpielówek, w takim razie wybierz Fuerteventurę, ale na młode dziewczyny bez majtek nie licz. Te, co się rozbierają, w przeważającej części mają już trochę lat. Bo zwiedzanie na Fuerteventurze, mimo że wiele osób uważa inaczej jest moim zdaniem stratą czasu. Owszem, spacer na zachodnie wybrzeże jest fajny, ale już zachwyt wnętrzem wyspy mocno naciągany.

Wiele ludzi lubi Lanzarote, Jest tam kilka ładnych miejsc, ale to mała i stosunkowo mało zurbanizowana wyspa, a więc zwiedzanie, to tylko park z budzącym u mnie politowanie wlewaniem wody do otworów wywierconych w ziemię i np. sala koncertowa w grocie. Tylko czy ciebie to będzie interesować?

Może jednak wybierzesz choćby Majorkę? Zwiedzania więcej, taniej, plaże ładniejsze (Es Trenc) a i miejsc, gdzie można załapać się na imprezę z niemieckimi maturzystkami (charakterystyczne koszulki z "ABI+rok") dużo więcej?
              • Gość: colin Re: hotele IP: *.play-internet.pl 06.02.12, 00:23
                Bardzo konkretnie, na temat, a tak na marginesie nie liczę na te dziewczyny bez majtek, ponieważ jestem kobietą. Mam jeszcze pytanie odnośnie polecenia dobrego 4-5 gwiazdkowego hotelu na Teneryfie i Gran Canaria?
                Dziękuje i pozdrawiam serdecznie
                • Gość: GREG Re: hotele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 00:57
                  pl.tripadvisor.com/Hotels-g187479-Tenerife_Canary_Islands-Hotels.html#T_CAT_HOTEL_MOTEL
                  Ranking jest bardzo dobry. Trzeba tylko sprawdzać hotele pod względem cenowym. Są praktycznie wszystkie hotele na wyspie ze zdjęciami i recenzjami. Nigdy się nie zawiodłem.
        • Gość: krzeska Re: hotele IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 11:55
          polecam fuerteventure i hotel aloe club resort, juz chyba ktos wczesniej o nim wspominal, jkest naprawde dobry.
      • camel_3d dobre:)))) 27.02.12, 23:06
        > Do tych hoteli, z plażą obok hotelu, rozrywkowych, dla młodych zaliczyłb
        > ym:
        >
        > I to koniec listy. Chyba ci się Baleary z Kanarami pomyliły.

hehehhehe
    • Gość: karteczka Re: hotele IP: *.multi-play.net.pl 13.02.12, 23:24
      Fakt, Fuerta jakby żyje swoim życiem i jeśli ktoś lubi spokój można ją polecieć :) Ja byłam w hotelu Aloe Club Resort i jestem zadowolona, ale my rodzinnie pojechaliśmy odpocząć, po prostu z dziećmi:) A Młodość ma swoje prawa jak to się mówi, więc chociażby Teneryfa będzie chyba bardziej odpowiadać :)
      • Gość: sienia Re: hotele IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 20:25
        Też byliśmy na Fuercie z dziecmi i było całkiem sympatycznie, tylko jak dla mnie za gorąco;D
        • Gość: kolendra Re: hotele IP: *.multi-play.net.pl 27.02.12, 22:35
          Gorąco jak w piekle ;) Ale ja lubię więc mnie i mężowi odpowiadała Fuerta.
          • Gość: mryśka Re: hotele IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 16:08
            Też byłam na Fuercie, jak dla mnie bajka, piękne plaże i błogie lenistwo :)
      • turystka1345 Re: hotele 06.04.12, 13:41
        Witam, wybieramy się z 2 dzieci do hotelu Aloe Club na Fuercie, w połowie maja, mam nadzieję, że o pogodę martwić się nie trzeba, mam pytanie co do jedzenia w hotelu, bo opinie są dość zróżnicowane i czy dostępne są lody dla dzieci? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam:)
    • e-dom Re: hotele 27.02.12, 23:31
      Jeśli chcecie poszaleć to może dobrym wyjściem z sytuacji będzie wynajęcie własnego apartamentu :)?
    • elsoletours Re: hotele 01.03.12, 10:49
      Witam. Polecam hotele 4* H10 w Playa de las Americas. Bliższe i konkretne informacje
      info@elsoletours.com
      Pozdrawiamy
      Elsole Tours, www.elsoletours.com
    • Gość: soniaczka Re: hotele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.12, 14:36
      a ja uważam, że Collin znajdzie hotele w Playa de las Americas blisko plazy i w centrum przy całej masie knajp i dyskotekach. Jest to np. Sol tenerife, H10 Gran Tinerfe, H10 Las Palmeras, Conquistador. Świetny aczkolwiek nie przy plaży ale przy głównej promenadzie i w ścisłym centrum jest Club Parque Europe. Las Americas tętni życiem przez 24h więc dla młodych to świetne miejsce.
      pozdrawiam
      Ania
    • Gość: zakładka Re: hotele IP: 87.207.121.* 06.03.12, 19:54
      Polecałabym Aparthotel Brisamar 3+ :)
      • Gość: Tolaola Re: hotele IP: *.multi-play.net.pl 08.03.12, 19:50
        Jeśli chodzi o hotele na Fuercie można też zerknąć na Aparthotel Brisamar i Castillo de Elba.
        • Gość: mirabelka Re: hotele IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 15:03
          a czy w tych hotelach sa jakies atrakcje dla dzieci?
          • Gość: Kubanka Re: hotele IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 15:04
            Jesli chcesz wyjechać z dziećmi, to na Fuercie hotel Aloe Club Resort zobacz :)
            • Gość: Antonina Re: hotele IP: *.multi-play.net.pl 13.03.12, 16:21
              Hotel Aloe Club Resort jest jednym z fajniejszych hoteli na wyspie. Dla dzieci są tam mini place zabaw, dość fajnie jest to zrobione.
              • Gość: ulka Re: hotele IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.12, 17:21
                Ja z rodzina bylam w hotelu Aloe Club Resort, ale nie wiem jak z rozrywkami dla mlodych, bo bylam z dziecmi.
                • Gość: Kubanka Re: hotele IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.12, 22:03
                  Rzeczywiście, w kategorii lokalnej ma 3*,ale atrakcji do wyboru, do koloru. Maluchy nie będa się nudzić ;)
                  • Gość: miska Re: hotele IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 10:29
                    Ja od tat jezdze z dziecmi na wakacje z biurem RT.
                • turystka1345 Re: hotele 06.04.12, 14:17
                  Witam, wybieramy się z 2 dzieci (5 i 8 lat) do hotelu Aloe Club na Fuercie, w połowie maja, mam nadzieję, że o pogodę martwić się nie trzeba, mam pytanie co do jedzenia w hotelu, bo opinie są dość zróżnicowane i czy dostępne są lody dla dzieci? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka