Dodaj do ulubionych

Goldcar opinie

IP: *.croy.cable.virginmedia.com 05.02.12, 09:15
Hej za dwa tygodnie lecimy na teneryfe i mam pytanie o wypozyczalnie. Zazwyczaj bralismy auto na miejscu ale tym razem mamy ambitne plany auto z lotniska i rajd po wyspie. Co mozecie powiedziec o ww firmie. Nie chodzi mi o cene warunki umowy tylko o techniczna strone samochodow . Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: jwa Re: Goldcar opinie IP: 89.204.154.* 15.02.12, 16:37
      nie polecam, dwa razy korzystalismy z tej wypozyczalni, 2 lata temu na Gran Canarii, ale to bylo w pakiecie z hotelem, wiec bez niespodzianek i w ubr. na Majorce, do niewdawna sie jeszcze z nimi wyklocalismy, bo dosc ze umowa po hiszpansku, to jeszcze podoliczyli nam drugi raz z aubezpieczenie, twierdzac, ze to co wykupilismy przez ineternet podczas rezerwacji nie wystarczy, a bylo to vollcasco, to jeszcze kaza oddac z pustym bakiem o doliczaja za to ze sami sobie zatankuja. W sumie zamiast 66 euro w umowie, rachunek na koniec opiewal na 130 euro. Dodam, ze jeszcze w ub. tygodniu jakis dziwny mandat dostalismy, ze zedjeciem auta z tylu na 100 euro , za przekroczenie 8 km, bez numeru rachunku tylko z adresem jakiejs dziwnej strony internetowej, oczywiscie wszytsko po hiszpansku, na szczescie zgodnie z naszym prawem /Niemcy/ na podstawie tego papierka nie mamy obowiazku nic placic. Lepiej wzcie auto jak jet ta wypozyczalnia na Teneryfie z Plus Car. Sa tani, nie trzeba nic doplacac, a auto zostawia sie ze stanem paliwa, z jakim sie go wzielo. I pozwalaja bez zadnych doplat brac autona inne wyspy /banjmniej z Fuerte. na Lanza.
    • Gość: maj Re: Goldcar opinie -odradzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 22:20
      ja także odradzam, po bezproblemowym oddaniu auta, bez naszej wiedzy i zgody potrącili nam z karty kredytowej 60 euro, po interwencji przez pośrednika ( autoeurope) wyjaśnili, że auto wymagało specjalnego czyszczenia, na dowód czego przesłano nam zdjęcia piasku w bagażniku i na podłodze auta, zrobione zresztą, jak wynika z godziny, w chwili gdy przebywaliśmy na terenie wypożyczalni czekając na transfer na lotnisko, trudno na fuercie nie mieć piasku w samochodzie, szczególnie podróżując z dziećmi, za zwykłe odkurzanie skasowano nas jak za kupno odkurzacza, nigdy nie mieliśmy takich problemów a wypozyczaliśmy auto po raz 5 na Kanarach, ale pierwszy raz w Goldcar, na Kanarach polecam autoreisen.es , nauczka na przyszłość czyścic przed oddaniem, przynajmniej w Goldcar
      • Gość: iw Re: Goldcar opinie IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.12, 17:37
        Ja wypozyczylam na tydzien samochod w andaluzji, nie dosc ze byl tani bo 100E za tydzien, to jeszcze nie maialam zadnych problemow. Nie placilam kaucji, skasowali tylko za bak paliwa przy odbiorze a z umowy wynika czy trzeba oddac z pusty czy pelnym bakim. Z reguly do 3 dni ze pelnym, powyzej z pustym. Zatem najlepiej (i najtaniej) wypozyczyc przez internet bo czyta sie umowe po polsku!
    • Gość: gość Re: Goldcar opinie IP: *.209.39.133.bredband.tre.se 20.11.12, 13:31
      Niestety nie mogę polecić-2 dni po zwrocie samochodu znalazłem na rachunku karty kredytowej dodatkowe obciążenie za przejechane km-w/g Goldcar przejechaliśmy ich 1600 w czasie 4 dni jazdy po Barcelonie (głównie z hotelu ok 15 km od centrum do parkingu w okolicy La Rambla i powrót na noc do hotelu). W rzeczywistości przejechałem tym samochodem coś około 250-300 km wraz z wycieczką do Montserrat. Niestety trudno to udowodnić na odległość. Radzę więc unikać tej firmy lub być cały czas przy zwrocie samochodu i konieznie żądać pokwitowania zwrotu z pokwitowaniem "zwrotu bez zastrzeżeń" i liczbą przejechanych km przy check-out.
      • 7kliper Re: Goldcar opinie 02.12.12, 13:57
        Goldcara odradzają też na zagranicznych forach dyskusyjnych (forum tripadvisor), ja ze swojej strony polecam Plus Car.

- Bardzo niskie ceny (za 5 dni wyszło 15 EURO na dobę)
        - Oddajesz z takim samym poziomem paliwa jaki był gdy brałeś/aś auto (u nas było realnie 5/8 baku, ale na umowie mieliśmy 1/2 baku więc w zasadzie prawie nie tankowaliśmy)
        - można wcześniej zarezerwować auto przez internet, dzięki czemu jest taniej (chyba, bo my właśnie tak zrobiliśmy, a nie wiem jakie ceny byłyby gdybyśmy brali na miejscu), przy rezerwacji przez internet nic się nie płaci i można ją w każdej chwili odwołać

Strona dla Lanzarote: www.pluscar-lanzarote.com/en/index.html

PS. W przypadku Lanzarote wypożyczaliśmy na lotnisku, a oddaliśmy w Playa Blanca, ale taka opcja jest możliwa przy wypożyczeniu na min. 4 dni, choć być może można się dogadać, aby oddać nawet przy mniejszej ilości dni.

Świetne opinie ma też www.cabreramedina.com/EN ale w naszym wypadku ceny miała sporo wyższe, więc wybraliśmy Plus Car.
        • hecaheca Re: Goldcar opinie 03.12.12, 00:03
          Podpisuje się pod Pluscarem. Świeża flota, rozsądne ceny, pełne ubezpieczenie, brak limitu km, można też bez problemu i dodatkowych opłat zabrać auto na sąsiednie wyspy. W zeszłym roku korzystałem z ich usług na Lanzarote i z czystym sumieniem mogę polecić. Jakiś czas temu zarezerwowałem auto na grudniowy wyjazd na Teneryfę. Wyszło poniżej 100€ za VW Polo na tydzień.

Całkiem szybko też odpisują na maile. Ciężko cokolwiek z nich zrozumieć, ale się starają ;)
          • Gość: J.R Re: Goldcar opinie IP: *.k200.webspeed.dk 07.01.13, 15:11
            Zamawialem auto przez internet przez easy terra goldcar . Za 7 dni zapłaciłem 117 euro opcja bez wkładu własnego . Miał byc ford fiesta dostałem mazde 2 z przebiegiem 30 000 km jedyna niespodzianka to to że na lotnisku przy odbiorze kazali mi dopłacić 6 euro za dobę lub 600 euro depozytu z karty. Wybrałem dopłatę . Poza tym byłem zadowolony .
    • szprotka6 Re: Goldcar opinie 06.02.13, 15:05
      Wlasnie o tej wypozyczalni się sporo naczytałam na brytyjskich forach szukając auta (Lanzarote). Moj ranking to cabrera medina, cicar (ta sama firma co cabrera ale ceny się lekko roznią), autoreisen, payless, pluscars. Wystrzegać się będę goldcar oraz orlando.
      Korespondowałam z payless-odpisują na maile w ciągu 2-3 godzin.
      • Gość: irek_mik Re: Goldcar opinie IP: *.szpitalbp.pl 06.02.13, 16:39
        Nie chcę się narzucać,ale w przypadku Wysp Kanaryjskich Cabrera Medina/inaczej Cicar np.na Teneryfie/to chyba optymalna opcja,miejscowa duża firma ,dbająca o dobre imię.
        Ceny dobre/najtańsze Ople,ale flota nowa/.Jeżdziłem po Teneryfie,Lanazarote,Fuercie,zawsze bez zarzutu,płatnośc gotówką,bez blokady na karcie,pełne ubezpieczenie.Ostatnio obejrzałem na Lanzarote oferte firmy Goldcar,ceny niby przystępne,ale samochody jakieś starawe,jeśli co do czego,to za pełne ubezpieczenie trzeba dopłacić-odradzam.
        • Gość: Jordan Re: Goldcar opinie IP: *.ipcom.comunitel.net 18.02.13, 11:02
          kolega Irek ma rację. CICAR nie ma żadnych niespodzianek, można płacić gotówką (najlepsza forma - nic ci potem nie ściągną z karty!) Mają nowe samochody w dobrym stanie, ale najlepiej rezerwować przez internet (na miejscu ceny są o 20-30% wyższe). Samochody można zabierać na inne wyspy (np. przylatujesz na Teneryfę, a lecisz z Gran Canaria i tam zostawiasz samochód). Nie kantują na benzynie. Zwykle mają zatankowane 1/4 baku za co biorą zwrotną kaucję - możesz bak wyjeździć do zera, jeżeli nie chcesz kaucji. I dają oczywiście pełne ubezpieczenie. Korzystałem wielokrotnie. Polecam.
          • Gość: Bolesław Re: Goldcar opinie IP: *.ipcom.comunitel.net 18.02.13, 13:12
            Cicar jest ok. Przy rezerwacji pomagali mi kierunekteneryfa.com. Najmniejszych zarzutów, no trochę benzyna podrożała od ostatniej mojej wizyty na tej wyspie.
          • Gość: Oliwia Re: Goldcar opinie IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.13, 14:48
            ODRADZAM, ODRADZAM, ODRADZAM - Niestety dopiero po powrocie przeczytałam opinie o wypożyczalni GOLDCAR. W porównaniu z innymi wypożyczalniami na Kanarach dużo ukrytych opłat, kosztów, wmuszanie dodatkowego ubezpieczenia. Przy wypożyczeniu powyżej 3 dni na Teneryfie, musieliśmy oddać auto z pustym bakiem, zapłaciliśmy za pełen jakieś 20 € więcej niż faktyczny koszt paliwa (10€ VAT + 10€ za zatankowanie auta bo nie są stacją benzynową i pobierają za to drobną opłatę, jak usłyszeliśmy na koniec). Na Gran Canari z kolei już mogliśmy oddać auto z pełnym bakiem ale nie zwrócili nam VAT jaki doliczają do pełnego baku - kolejne 10€. Ponoć wszystko mają zapisane w polityce i regulaminie, teraz będziemy je czytać :(
            • Gość: wojtas Re: Goldcar opinie IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.14, 10:28
              negetywnie ,negatywnie ,negatywnie i odradzam. najgorsza firma z jaka sie spotkalem a juz troche pojezdzilem po siwecie. Samochod zarezerwowalem przez cartrawler miesiac wczesniej a na miejscu najpierw czekalem 2 godziny bo byl jeden obslugujacy pozniej okazalo sie ze nie ma samochodu w tej klasie wiec musialem wziasc inny czyli doplata (w rozmowie z innymi wynajmujacymi w tej firmie okazalo sie ze to u nich norma) , poinformowano mnie ze licza za paliwo (w cenie 20%wyzszej niz normalnie) a pozniej zwroca i okazalo sie ze nie zwrocili a ja zatankowalem do pelna. na moje monity sie "wypieli". Takze firma cartrawler nic w tej sprawie nie pomogla. suma sumarum zaplacilem o ok 80 % wiecej niz kosztowalo mnie to do tej pory przy innych wynajmach. nie dajcie sie omamic ich promocjami bo zaplacicie wiecej niz gdzie indziej
              • bemeta wojtas, warto czytac opinie przed.... 15.01.14, 11:35
                rok temu pisalem o tej bandzie darmozjadow i oszustow w tym watku.
                Pozdro,
                bart
              • Gość: Gosia Re: Goldcar opinie IP: 194.156.44.* 03.12.15, 11:36
                Witam

Wakacje w Alicante. Samochód zarezerwowany koszt 150 euro na miejscu ponad 2 godziny czekania, Pani która nie mówi po angielsku i na koniec płacimy 230 euro zamiast 150. Oddaję z pełnym bakiem i oczywiście nie dostaję zwrotu za przedpłaconą benzynę. Nie polecam.
    • bemeta banda darmozjadow i oszustow - ostrzegam 18.02.13, 15:36
      Do rzeczy, przyjechal kumpel z IR na wakacje, zamowili za "super cene" 2 cytryny berlingo.
      Pierwsze zdziwko na lotnisku GC, trzeba zaplacic 75 euro extra bo samochod jest full zatankowany.... hahaha.... brakowalo pare litrow ale to drobiazg. Do berlingo wchodzi 60 litrow wiec przy cenie tego akurat dnia powinno byc 64 euro, juz jestes naciety na 11.
      Ale cala chece i przekret zaczyna sie tutaj: samochod masz oddac z pustym bakiem.
      Smieszne prawda? Nie wszyscy wyjezdza jakies 800 km, i nawet jak sie doczolgaja na rezerwie to zawszie pare litrow jest w baku.
      Czyli dla kumatych 11 plus powiedzmy minimum 5 to masz wydymanego klienta na 16 eurakow, minimum..
      Normalne wypozyczalnie zanotowuja w kontrakcie stan baku wedlug paliwomierza (czy jak to sie po naszemu nazywa) i z takim masz oddac, mniej wiecej. I tyle, nie oszukuja na paliwie jak goldcar, a i jeszcze byla jakas doplata do ubezpieczenia o ktorej w necie nie bylo mowy.
      Odradzam. oszusci i zlodzieje.
      Pozdrawiam normalnych,
      bart.
    • matcin Re: Goldcar opinie 08.05.13, 18:40
      Z usług tej firmy ktoś korzystał ?

www.faycan.es/en/car-rental-offices-canary-islands.aspx?NombreIsla=alquiler-coches-tenerife

• mei3 Re: Goldcar opinie 15.01.14, 13:29
      bookowalam auto przez internet, myslalam, ze trafie na super oferte, jako, ze z gory za 8 dni.
      Nietstey "oni" sa tutaj bardzo sprytni, bo nie okreslaja dokladnego typu i marki auta.
      Mialam z biura transfer, z ktorego w Las Palmas po odebraniu kluczykow zrezygnowalam, Auto wzielam z lotniska w podobnym jak Ty celu (zwiedzanie po drodze). Benzyne wyjezdzilam, ale bylam baardzo aktywna:)))
      nie zwracaja za "resztki"..za pelny tank zaplacilam 85 Euro z gory - razem 210,- Euro.
      Dostalam seat ibiza czterodrzwiowy z malym przebiegiem, poradzil sobie z trasa dookola wyspy, w gorach na Roque Nuble - 1820 m. mial juz maly problem, ale jakos dalismy na 2-ce rade:)) Komfortowo jednak sie wtedy nie czulam...:P .
      Obsluga na lotnisku bardzo przyjemna, szybka i bezproblemowa, nawet nie obejrzeli auta przy zwrocie kluczy- Full Casco bylo oczywiscie w cenie. Spotkalam w trakcie pobytu turystow, ktorzy na miejscu w podobnej cenie mieli z Goldcar nowego Golfa i pozalowalam troche pospiechu. Jedynym plusem bylo to, ze moglam po drodze juz cos wiecej zobaczyc i nie tracilam czasu na dojazd do hotelu autobusem (zatrzymywal sie w wielu miejscach- podczas ostatniego pobytu). Nastepnym razem wezme jednak na miejscu, bo niechce juz kota w worku - jesli sie da na lotnisku- niestety jest to gra w totolotka.
      • mei3 do maj 15.01.14, 13:34
        mnie rowniez potracili z karty kred. 60 euro z zapewnieniem, ze zwroca, teraz przeczytalam post maj i troche sie wkurzylam!
      • mei3 Re: Goldcar opinie 18.01.14, 17:16
        wlasnie dostala zwrot (potraconych z karty kred. 60 Euro):(
        Jak pisal maj - zwrocili mi tylko 13,- Euro!!!
        Tak wiec, potracili sobie na sprzatanie ????? 47, Euro (auto bylo czyste) - nie mam malych dzieci.
        jesli dodamy do tego 30,- za tankowanie (dodatkowo) do ceny benzyny, to szabrowniki juz maja ponad 70,- Euro na jednej transkakcji dodatkowo. Zlodzieje.
        Na miejscu daja Ci co chca, czyli najtanszego seata.
        Banda, wiecej nie dam sie namowic na wynajecie z gory.
        Bede tylko brala na miejscu.
      • Gość: rayo76 Re: Goldcar opinie IP: *.bolimow.net 25.05.14, 18:30
        Krótko i na temat,uważajcie na firme Goldcar,przy rezerwacji koszt 118Eur,na miejscu doliczali ubezpieczenie,depozyt za benzyne etc w sumie wyszło 300Eur:)Częśc z tego zwrócili po jakims czsie ale i tak wyszło 2krotnie drożej!
        • Gość: Zybi Re: Goldcar opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.14, 16:17
          GOLDCAR w Maladze należy omijac z daleka!Niesolidna fifma naciagajaca klientów z chamska obsluga!Nie wierzyłem wpisom na ich temat zanim sam się nie przekonałem obecnie wypozyczajac samochod na 5 dni.Finansowo w innej firmie mialbym go taniej i nie spotkalo by mnie ze strony obsługi tyle chamstwa psującego opinie Hiszpanom którzy sa przecież sympatycznymi i milymi ludzmi.GOLDCAR OMIJAC!!!!
        • Gość: iwona Re: Goldcar opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.14, 12:20
          Mi potracili z karty wraz z paliwem 270 eru niby miała być kaucja, po powrocie okazało się, ze zwrócili za paliwo 84 eur a pobrali 92 a z resztą cisza. Jak zaczęłam głębiej analizować te liqidacio to 119 eur to pewnie ubezpieczenie, chociaż przedłożyłam potwierdzenie opłaty ubezpieczenia bez wkładu własnego, gdzie teraz krzyczeć?! Przyjechaliśmy do Barcelony o 20 nim dowieźli nas do wypożyczalni, tam potem kolejka, auto dostaliśmy po 22, ciemna noc, dzieci zmęczone, śpiące, słaba znajomość angielskiego i teraz tego kwiatki, wykorzystali moment jak trzeba. I jeszcze miałam inf. z banku o próbie włamania na kartę, z której korzystałam tylko w wypożyczalni. Karta zablokowana, nic więcej nie uszczkną. Wydawało się, że zarezerwowane, opłacone, zablokują kaucje i w drogę. Może jakieś rady jak cokolwiek jeszcze odzyskać?
      • Gość: Ech Re: Goldcar opinie IP: *.tktelekom.pl 31.01.17, 08:57
        W jakim ty języku piszesz i o czym? Jaka jest twoja opinia o Goldcar, co wniosła wypowiedź? Szkoda czasu na tę opowieść-papkę.
    • Gość: expertour@wp.pl Re: Goldcar opinie IP: 5.174.107.* 27.05.14, 18:20
      Przestrzegam oszuści, osobiście sprawdziłem 17.04.2014. mogę przesłać skany z internetu wychodziło 83 EURO, na lotnisku 177 EURO wyszło, że niby ubezpieczenie i paliwo, po powrocie zwrócili 7 EURO, więc rachunek znany. BRAK MOŻLIWOŚCI ZAPŁATY GOTÓWKĄ. Napisz na expertour@wp.pl doradzę co wziąć bez ukrytych kosztów i można zapłacić gotówką na lotnisku bez dopłat do drugiego kierowcy i fotelików dla dzieci
      • Gość: Gero Re: Goldcar opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.14, 01:31
        Potwierdzam: OMIJAĆ GOLDCAR Z DALEKA !!!

Jako jedyni chyba nie przyjmują kart WYPUKŁYCH debetowych, przez co musiałem wyłożyć dodatkowe 150 EUR za kolejne już drugie pełne ubezpieczenie, bo już miałem wykupione w rentalcars wcześniej. A to dlatego że byłem (tak jak przy 30 innych wypożyczeniach) przygotowany na pobranie KAUCJI z karty (w tym przyp. w Portugalii 1200EUR), ale nie chcieli pobrać z moich kart tej kaucji i została tylko 2 opcja ubezpieczenia. Niewątpliwie wprowadzili takie zasady ponieważ 99% klientów ma tylko debetówki, a rzadko kto kredytową (ja miałem aż 3 karty, ale same debetowe).

Jako jedni z nielicznych i ale jako chyba najbardziej z tego znani ukrywają koszty dodatkowe. niby można o nich wyczytać w regulaminie rentalcars lub na forach, ale jednak zawsze jest to irytujące, gdy na miejscu dopłacasz kwoty większe niż za samo wypożyczenie, czyli za paliwo np. do małego auta ja zapłaciłem 120 EUR, zatem przebitka ok 20% w stosunku do stacji + UWAGA! 10-40EUR bezzwrotnie za usługę tankowania.

Jedyny mały plusik, że zwrócili z paliwa później 15 EUR, a niby oddaliśmy z zerowym bakiem ;)
        • Gość: willma Re: Goldcar opinie IP: *.lowicz.vectranet.pl 26.08.14, 13:27
          Ja polecam GoldCar, w lipcu 2014 wypożyczyłam auto w Bolonii/Włochy, płaciłam kartą debetową wypukłą, bez żadnych problemów, nie wybrałam kaucji tylko ubezpieczenie tj AC - 120 EURO + benzyna 90 EURO, samochód dostałam z 04.2014 który miał zrobione 8000km tj Lancia Ypsylon, do wyboru miałam jeszcze Pande i 500, bez stresowo korzystałam z auta. Super obsługa - POLECAM
          • bemeta Re: Goldcar opinie 26.08.14, 18:11
            A co ma kaucja do ubezpieczenia AC?
            Jak Cie nie boli jak cie posuna od tylca na paliwie to jeszcze nie znaczy ze reszta tez lubi ten sport.
    • jusytka Re: Goldcar opinie 22.06.14, 21:02
      Polecam, byliśmy pod każdym względem zadowoleni :)
    • moby60 Re: Goldcar opinie 28.11.14, 04:13
      Nigdy więcej Goldcar ! Zapłaciłem za samochód rezerwując przez internet 41 Euro za 4 dni na Gran Canarii.Na miejscu doliczyli mi jeszcze 153 Euro opłat dodatkowych jak ubezpieczenie czy opłata 24 Euro za zwrot samochodu! Pobierają opłatę za pełny bak paliwa i potem jeszcze raz za zużyte paliwo.Odradzam wszystkim tą ?wypożyczalnię?,najdroższa wypożyczalnia z jaką się zetknąłem.Podczas rezerwacji wychodzi koszt 10 Euro na dzień, po powrocie i sprawdzeniu płatności z karty-50 Euro za 1 dzień. Po udostępnieniu dla tej ?wypożyczalni? mojej karty płatniczej zdecydowałem się po powrocie w tym tygodniu na jej zablokowanie i wymianę aby mi coś jeszcze nie doliczyli.
      Odradzam wszystkim wypożyczalnię Goldcar!
      • Gość: ardiss Re: Goldcar opinie IP: *.plastcom.pl 28.11.14, 16:42
        Korzystaliśmy z tej wypożyczalni na Majorce. Byliśmy bardzo zadowoleni.
        Samochód był nowiusieńki, czysty, pachnący. Dostaliśmy pełen bak i mieliśmy zwrócić jak najbardziej pusty- chyba cały czas są takie zasady u nich.
        przy wypożyczeniu doliczyli ubezpieczenie, nie kojarzę dokładnie, ale nie byłą to jakaś wielka kwotą - coś koło 50 eur za 5 dni wypożyczenia.
        robili blokadę na karcie kredytowej, ale wszystko zostało odblokowane następnego dnia rano po oddaniu auta.
        rezerwowałam przez pośrednika traveljigsaw- auto brałam od nich w sumie już 3 razy i ostatnio na Teneryfie trafiłam na najgorsza w mojej ocenie wypożyczalnię - Orlando. Auto stare, śmierdzące z odłamaną wycieraczką. Nie polecam Orlando.
        • Gość: chico Re: Goldcar opinie IP: *.static.sitel.net.pl 21.12.14, 12:47
          Tym razem na Tene rezerwowaliśmy w Cicar. Godne polecenia. Przez net tańsze o nawet 30-40 euro - wiedziałem, że będzie taniej ale aż o tyle... Autko na następny dzień dowiezione pod hotel i to lepsza wersja niż zamówione w tej samej cenie. Ogólnie bez problemów.
        • Gość: Violab Re: Goldcar opinie IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.15, 23:12
          Przeczytałam powyższe wypowiedzi i wiem na bank,że nie GOLDCAR;) Ale co w takim razie?Wybieramy się na Teneryfę w drugiej połowie lipca.W biurze TUI zaproponowali nam auto ,koszt ok 1000 zł za 9 dni (małe, ekonomiczne).Czy to dobra opcja, czy lepiej wypożyczyć autko na miejscu?
          • iziula1 Re: Goldcar opinie 17.01.15, 13:43
            Ja teraz zamówiłam duże auto na 5 osób na 15 dni.Gold car, 177 euro. I nie oszukujmy się, że to cały koszt. Kto umie czytać ten wie, że jeszcze dochodzi kaucja, opłata za pełen bak + ubezpieczenie + fotelik + siedzisko. Jeśli ktoś rezerwuje auto i wybiera najtańszą opcję to trudno się potem dziwić ze przeżywa szok przy odbiorze auta.
            Na miejscu wypożyczenie auto też obejmuje kaucję, ubezpieczenie, opłatę za każdy dzień plus auto oddaje się czyste i nieuszkodzone. Warto zrobić zdjęcia przy odbiorze auta- szczególnie wszystkie rysy i wgniecenia. Przy oddawaniu także. I samochód oddaje się czysty i z pełnym lub 1/2 hakiem ale to zależy od ustaleń.
            Warto czytać umowy, przez pośrednika jest łatwiej bo umowy i warunki są przetłumaczone na j.polski.
            • Gość: violkab Re: Goldcar opinie IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.15, 14:49
              Czy zrealizowałaś już zamówienie? Bo najważniejsze jak wyglada to w praktyce. Cena jest bardzo atrakcyjna ( dotyczy sezonu lato?), tylko czy aby to juz koniec kosztów?
              • iziula1 Re: Goldcar opinie 17.01.15, 21:06
                Zamówione auto odbieram w piątek.
                Nie, 177 euro to nie jest cały koszt. Zdaje sobie z tego sprawę. Zresztą, nawet na potwierdzeniu mam zapis "rata".
                Z tym, że ja wypożyczam auto na każdy pobyt i Wiem , że to spory koszt plus dochodzą kaucję. Fotelik, podkładki też z kaucja plus opłata za każdą dobę.
                W piątek dam znać jak kształtuja się ceny.
                • bemeta Re: Goldcar opinie 18.01.15, 14:08
                  iziula1 napisała:
                  > W piątek dam znać jak kształtuja się ceny.
                  W piatek to niewiele nam powiesz, jak juz zdasz auto i sciagna Ci z kaucji 50 euro za czyszczenie plus chgw, cos tam cos tam... to tak za miesiac nam opowiesz jak zobaczysz, albo i nie zwrot kaucji.
                  Kiedys bardzo dokladnie opisalem jak i na ile wydymali mojego kumpla. Jest wiele wypozyzcalni ktore daja precio cerrado (czyli cene za calosc bez zadnych niespodzianek).
                  Nie staram sie spierniczyc dobrego nastroju przed urlopem ale goldar to ma naprawde zla opinie.
                  Cena w necie smiesznie niska, a potem doplaty, doplaty i doplaty, inni od razu mowia tyle a tyle, tak jest chyba normalniej.
                  Udanych, wakacji
                  bart
                  P.S. pogoda wujowa, sorry ale jest zima, to musi byc zimno.

• Gość: ireneuszm Re: Goldcar opinie IP: *.szpitalbp.pl 18.01.15, 13:28
              Wg mnie na Kanarach optymalną wypożyczalnią jest Cicar(lub Cabrera Medina w zależności od wyspy).Opinii to potwierdzających jest sporo powyżej.
              Goldcar bym odradzał.
              Pozdr
              • caesar_pl Re: Goldcar opinie 18.01.15, 21:27
                Wyszukiwarka niemiecka www.billiger-mietwagen.de znalazla na Lanzarote tanszego Focusa niz Cicar i to o 25 euro taniej na 8 dni.Cicar proponuje dodatkowo za darmo drugiego kierowce,mape wyspy i przewodnika audio ale jest jeden problem..Cicar daje ci klucze samochodu bez sprawdzania jego stanu a to powoduje stres,gdyz przy oddawaniu nie jestesc pewny czy rysy na karoserii juz byly czy ty zrobiles.Wprawdzie oddanie samochodu polegalo na wrzuceniu kluczy do skrzynki bez rzadnej obecnosci mechanika ale nie wiesz,moze przyjdzie list do domu ze samochod niesprawny albo uszkodzony..ta niepewnosc...
                Zawsze wypozyczalem przez Niemcow, raz wzialem Cicara ale wole pewnosc.Nawet gdyby byl troche drozszy.
                • jot.be Re: Goldcar opinie 19.01.15, 09:54
                  Jak nie biorą kaucji to znaczy że auto ma pełne ubezpieczenie.
                  I tyle... Co w tym liście miałoby być?
                  Dla mnie większy stres powoduje sprawdzanie i oglądanie tego auta przy zwrocie,
                  zwłaszcza jak mam kilkaset euro kaucji na karcie.. bo wtedy jest dopiero trudno
                  wytłumaczyć się z rysek...
                  Jak obaj nie biorą kaucji to brać tańszego.
                  Cicar ma jeszcze jedną zaletę - mają zazwyczaj nowe auta. Na Lanzarote miałem ostatnio Corsę z przebiegiem 1300 km...
                  Pozdr
          • Gość: rene Re: Goldcar opinie IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.15, 10:33
            Odradzam Goldcar. Dostałem mandat we Włoszech i skasowali mnie na 40 EUR za to, że przekazali moje dane policji (ich koszty administracyjne związane z udostępnieniem moich danych).
            • jot.be Re: Goldcar opinie 19.01.15, 12:43
              Taką opłatę to widziałem akurat w warunkach wielu wypożyczalni.
              Dlatego kluczowy jest brak kaucji. Ja mandat z fotoradaru (via Cicar) dostałem do domu gratis :)
              Choć Goldcar również odradzam serdecznie (a we Włoszech zwłaszcza - u mnie "zapomnieli" mi napisać że pełne ubezpieczenie jest obowiązkowe 20€/dzień a wszystkie ceny są netto - o północy na lotnisku ciężko sie wyjaśnia takie rzeczy).

Pozdr

• iziula1 Re: Goldcar opinie 25.01.15, 20:46
                Wypożyczyłam właśnie auto z Gold Car.
                Koszt rezerwacji przez Internet 177 euro,
                ubezpieczenie opcja full 160 euro,
                Pełen bak 70 euro - masz wybór, można wybrać opcję zwrotu auta z pełnym bakiem.
                Opłata logistic 25 euro
                Opłata za fotelik i plecionki 144 euro.
                Zero kaucji czy depozytu. Ani za auto ani za foteliki.
                Czas 14 dni, Peugeot partner 5 osobowy, przebieg 3000 km, z klima dwustrefowa, ręczna skrzynia biegów.
                Samochodu nie musimy ani myć ani sprzątać. Oddajemy w dniu odlotu.
                Jedyny minus to stan fotelików samochodowych. W tej cenie powinny być lepsze. Ponad 30 min zajęło nam szukanie dobrego bez wad.
                Organizacja ok, auto czekało na parkingu, dokumenty przygotowane już w okienku. Całość zajęła może z 10 min.
                Na tą chwilę jestem zadowolona.
                • iziula1 Re: Goldcar opinie 25.01.15, 20:50
                  Nie plecionki tylko PODDUPNIK dla 8 latka.
                  Ta autokorekta czasem dobija :P

Dodam, że umowa zawiera klauzulę o mandatach - koszt przesłania mandatu i udostępnianie danych policji to 40 euro. Trzeba po prostu jeździć zgodnie z przepisami ;)
                  • iziula1 Re: Goldcar opinie 09.02.15, 08:07
                    Jeszcze dodam: ukradziono nam antenę samochodową. W tym wypadku zamiast wrzucać kluczyki do skrzynki na lotnisku trzeba oddaliśmy je w punkcie, gdzie podpisywalismy umowę i podpisaliśmy protokół szkody.
                    Stratę pokryje ubezpieczenie.
                    • Gość: David Re: Goldcar opinie IP: *.play-internet.pl 12.03.15, 21:22
                      Ja również naciąłem się na tą wypożyczalnię? fakt nie wnikałem dokładnie w warunki, gdyż do tej pory korzystając wielokrotnie z innych nigdy nie miałem problemu. Goldcar jednak nastawiony jest na złodziejstwo! Z 80 euro jakie miałem zapłacić przy rezerwowaniu auta przez internet na miejscu wyszło 317? 35 za drugiego kierowcę + jakieś kaucje? o opłacie "za zatankowanie" słyszałem więc postanowiłem zatankować przed odbiorem. Zwrócili 51 euro. Jednak nadal się zastanawiam co takiego kosztowało mnie 160 euro, których brakuje na koncie. Teraz żałuję tego wyboru lecz oferta last minute sprawiła, że brakowało czasu na dokładne sprawdzenie opinii. ODRADZAM.
                      • Gość: Ania Re: Goldcar opinie IP: *.sadrudasl.3s.pl 14.05.15, 13:40
                        Ja wypożyczyłam w kwietniu samochód na Majorce. I tak samo koszt wynajmu wzrósł trzykrotnie. Auto wypożyczałam przez stronę brokera zajmującego się wypożyczaniem samochodów HOLIDAYCAR i tu też pobrano mi z karty 47 EUR nie wiem za co. Natomiast GOLDCAR nie akceptował ubezpieczenia wykupionego przez stronę HOLIDAYCAR, pobrał 40 EUR za późne wypożyczenie i 31 EUR za wczesne oddanie kluczyków do schowka co jest dla mnie absurdem. Zrozumiałe jest, ze ktoś musi pracować do późna i pobiera za to wynagrodzenie ale za oddanie kluczyków do schowka? O tej opłacie nie zostałam nawet poinformowana. Na wypożyczeniu samochodu w samej firmie GOLDCAR straciłam ok 140 EUR. NIE POLECAM !!!
      • tenerife2016 Re: Goldcar opinie 21.06.16, 09:32
        wypozyczylam auto na Teneryfie z 6 miesiecznym wyprzedzeniem żeby było taniej, na miescu okazalo sie ze musze doplacic 170 euro, totalna nie spodzianka, odmoiwlam i pojechalam autobusem
    • Gość: turystka Re: Goldcar opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.15, 16:47
      Wypożyczyliśmy samochód na tydzień w Goldcar w Portugalii na lotnisku w Lizbonie 06-06-2015 (sobota) Kolejka była ogromna i odebranie zamówionego auta zajęło nam 3 godziny-trzech pracowników i jeden klient ok 20minut ! Za całość zapłaciliśmy +/- 1600 złotych, plus paliwo. Jeździliśmy najtańszą wersją czyli Fordem Fiestą ( fakt, że nowiutki 800km.przejechanych ). Na miejscu musieliśmy wykupić ubezpieczenie, bo to wykupione podczas rezerwacji nie liczyło się w ogóle. Sami oceńcie czy było warto...
      • tomileejones Re: Goldcar opinie 15.08.19, 08:11
        Pomimo informacji o tym że nie potrzebujemy dodatkowego ubezpieczenia zostało ono dopisane . Obsługujący pracownik poinformował Nas że jest to depozyt po czym wręczył elektronicznego pada do złożenia podpisów . Skasowano Nas również za jakieś inne rzeczy . W sumie 230 euro w plecy . Dokumenty po wynajmie samochodu otrzymaliśmy w języku hiszpańskim . Po złożeniu reklamacji otrzymaliśmy standardową odpowiedź . Piszę my ponieważ były to 3 rodziny .
        ZOSTALIŚMY Z PREMEDYTACJĄ OSZUKANI . NIE POLECAM
        Sytuacja z sierpień 2019 lotnisko Majorka
    • Gość: Lesior Stanowczo odradzam IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.15, 23:16
      Nie będę się rozpisywał - moje doświadczenie z Goldacar to wypadkowa wcześniej napisanych opinii: naciągactwo, oszustwo i złodziejstwo w biały dzień. Najgorsze, że standardem jest, że na lotnisku jest 5 wypożyczalni, przy każdej zero ludzi, a przy Goldcarze kolejka na 2h czekania. I mam tutaj na mysli fakt, ze jeszcze rzesze ludzi zostana oszukane i pozbawione przez tych ch... przyjemnosci z wakacji. NIE bierzcie Goldcar, nawet jesli podczas rezerwacji on-line bedzie wychodzilo 50% taniej niz konkurencja - w praktyce zaplacicie o 200% wiecej, najecie sie nerwow i stracicie duzo czasu w kolejce do odbioru i zwrotu samochodu.
      • Gość: aaa Re: Stanowczo odradzam IP: *.ipcom.comunitel.net 20.07.15, 15:22
        a na forum napisane by nie wypożyczać w goldcar aut, wiec skad placz? Swoim znajomym polecam autoreisen i nikt nie byl zawiedziony, moze tylko mocą aut, ale pozatym zero problemow...
        • Gość: zyklus Re: Stanowczo odradzam IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.15, 00:46
          Mam nieco inne, całkiem dobre, doświadczenia z Goldcar. Fakt ,że jednorazowe. Zarezerwowałem przez internet na czas od 13 do 26 lipca. Z Malagi do Girony. Wykupiłem pełne ubezpieczenie (Super Relax Cover) przez co uniknąłem m.in. blokowania 1250 euro na karcie kredytowej.Zresztą z uwagi na to ubezpieczenie karta kredytowa w ogóle nie była potrzebna, wystarczyła płatnicza. Ale to wszystko bezpośrednio na stronie Goldcara bo wyszukiwarka (rentalcars.com) nie dawała takich opcji - oferowała coś w rodzaju ubezpieczenia, dwa razy tańszego, ale to taka proteza - najpierw Goldcar weźmie kasę jak coś się stanie, a oni (tzn. rentalcars) potem oddadzą. Nie wiedziałem jak to działa więc nie podjąłem tego ryzyka. I chyba słusznie bo przedostatniego dnia w Barcelonie ktoś wgniótł mi drzwi. Przy oddawaniu nie było żadnych problemów - pokazaliśmy co się stało i tyle.
          Z paliwem sprawa jest znana - mają coś w rodzaju dodatkowo płatnej (dosyć sporo) usługi serwisowej ale sprawa była jasna od samego początku. Cennik tzn maksymalny koszt mają podany na stronie chociaż trzeba się go naszukać. Można wybrać opcję pełny-pełny gdzie tej opłaty nie ma (tzn chyba jest ale zwracana) ale wtedy opłata za wypożyczenie jest wyższa - opłaca się przy kilku dniach ale przy dwóch tygodniach nie.
          Pełny koszt w momencie rezerwacji jest znany ale tylko w zakresie wypożyczenia i ubezpieczenia znany. Koszt tankowania można tylko oszacować nie ale to jest rozrzut na poziomie 20-30 euro - zależy jakie dadzą auto bo to zależy od pojemności baku od tego zależy. Strona Goldcara w kwestii kosztów okazała się zresztą lepsza od rentalcars bo od razu widać było że jest dodatkowa opłata za zwrot auta w inne m miejscu. Na marginesie ta kwota zależy od tego gdzie się zwraca. W Gironie było to 105 euro, w Barcelonie 180.
          Co do czekania: odbieraliśmy auto o 15:30, a kolejka do Goldcara w Maladze była jedną z dłuższych ale obsługiwały 3 osoby więc odstaliśmy raptem pół godziny. Auto się trafiło nowiuteńkie. Z oddaniem tez je było problemów. A po dwóch dniach zwrócili coś za pozostałe w baku 5 litrów.

• nie_z_rzeczownikami Goldcar ta firma to jeden wielki przekręt !!! 20.10.15, 15:09
      Jestem jednym z tych wielu pechowców, którzy "nadziali się" na tę firmę, niestety. Wprawdzie moje doświadczenie dotyczy nie Kanarów a Lizbony, ale to nie zmienia nic w ocenie taktyki ich działania (poczytajcie opinie innych ludzi, włosy dęba stają).

Na firmę Goldcar natrafiłem poprzez pośrednika (economycarrentals). Miało być pięknie a było i jest koszmarnie!!! Podawana cena za wynajem auta mija się wielokrotnie z tym, co trzeba zapłacić. Musiałem kupić bak paliwa (wyceniony dokładnie 2 razy drożej niż na stacji). Goldcar obiecał zwrócić za pozostałe paliwo - nie zrobił tego. Zaproponowane ubezpieczenie było tak absurdalnie drogie, że z niego zrezygnowałem. I to był mój największy błąd! W takim przypadku Goldcar blokuje na karcie 1200 euro (a czasem więcej, zależnie od modelu). Auto obejrzałem i obfotografowałem dokładnie na początku. Nie mogłem jednak zauważyć np. niewielkiego wgniecenia koło zamka, który działał zupełnie normalnie. Przy oddawaniu auta serwisant znalazł nagle, że ktoś się włamywał do auta i zamek jest uszkodzony (tzn. pokazał nagle wgniecenie). Poszedłem do biura, w biurze (nie uwierzycie, ale tak jest tam naprawdę) ludzie czekali po 3-4 godziny w kolejce po odbiór auta. Trwa to tak długo ponieważ każdy kolejny klient przeżywa głęboki szok, dowiadując się, że zamiast np. 35 eruo przyjdzie zapłacić ponad 200 euro. Jest to stały obrazek i możecie sobie poczytać inne opinie ludzi na ten temat. Pani stwierdziła, że to uszkodzenie (zamka) mają odnotowane wcześniej i nie mam się czym martwić. Zatem firma celowo ukrywa różne usterki, których klient nie ma szans wypatrzeć przy oglądaniu auta, a potem próbuje nimi szantażować i obciążać klienta. Mimo zapewnień, że wszystko jest z mojej strony ok, dzień później Goldcar pobrał z mojej karty 350 eruo. Żadnych informacji, żadnych tłumaczeń. Do biura w Lizbonie nie da się dodzwonić (próbowałem 30 razy o różnych porach dnia). Nie odpowiadają też na e-maile. jedyna reakcja następuje po zażaleniu na ich stronie FB, która zresztą jest pełna opinii ludzi rozgoryczonych czy wręcz wściekłych. Moją sprawą zajmuje się pani od public relations firmy, niejaka Victoria. Poza tym, że pobrano ode mnie 350 euro nic na razie nie potrafi ustalić. Czuję się i oszukany, i okradziony. Ta firma to jeden wielki KOSZMAR i PRZEKRĘT. Trzymajcie się od nich z daleka i nawet jeśli macie już rezerwację, lepiej wyjdziecie, gdy ją skasujecie, nawet tracąc trochę pieniędzy. Z Goldcar starcicie dużo więcej...
      • Gość: marikas2 Re: Goldcar ta firma to jeden wielki przekręt !!! IP: 195.94.216.* 27.10.15, 14:55
        właśnie miałem to samo na gran canarii, zapłaciłem około 50eur za wypożyczenie i około 50 za ubezpieczenie dodatkowe. Na miejscu musiałem zapłacić jeszcze 190eur albo odejść z niczym.
        Za bak też mi jeszcze nie oddali i nie wiem czy oddadzą w ogóle.
        • hahs33 Re: Goldcar ta firma to jeden wielki przekręt !!! 19.11.15, 18:48
          Potwierdzam większość opinii, wynajmowałem samochód w Palermo, tragedia, na moje trzykrotne nie, dziękuję, w sprawie dodatkowego ubezpieczenia pani zareagowała, że i tak się coś stanie. Auto odbierałem wieczorem, było ciemno. Samochód pokonał 600 km, stał na hotelowym parkingu oraz 5 godzin pod Etną pod okiem rodziny. Przy zwrocie inna pracownica w ciągu 10 sekundowych oględzin znalazła pękniętą ramkę tablicy rejestracyjnej i minimalnie wgnieciony punkt w zderzaku wielkości 10 groszówki, doskonale wiedziała gdzie szukać. Szkoda wyceniona na 265 Euro!
          Po dwóch dniach od podróży pobrali 1260 zł, to chyba nie wszystko.
          Wydawało się tanio, chytry 2 razy traci, omijać z daleka.
          • hahs33 Re: Goldcar ta firma to jeden wielki przekręt !!! 19.11.15, 18:53
            Zapomniałem dodać, próbowano kilkakrotnie dokonać przelewów w internecie moją kartą kredytową, bank zauważył nietypowe transakcje i skończyło się na zablokowaniu mastercarda. Dostęp do danych mieli pracownicy Goldcar, kserując kartę
            • Gość: colin Re: Goldcar ta firma to jeden wielki przekręt !!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.15, 20:01
              Ja korzystałem dwa razy na Kanarach ale płaciłem gotówka więc nie mam takich wspomnień wszystko ok tylko że trochę drożej np. od Cicar .
              • jot.be Re: Goldcar ta firma to jeden wielki przekręt !!! 19.11.15, 22:41
                Tylko we Włoszech nikt się nie zgodzi na gotówkę.
                A do Hahs 33 - ubezpieczenie pewnie by wyszło tyle samo plus/minus.
                Zbiegiem okoliczności..
                • hahs33 Re: Goldcar ta firma to jeden wielki przekręt !!! 22.11.15, 13:19
                  Niestety nie, chcieli 75 euro, skasowali około 300, nie autoryzowałem transakcji w banku, zgłaszam sprawę w Europejskim Centrum Konsumenckim, od znajomego dowiedziałem się o istnieniu takowej instytucji, zobaczymy co z tego wyjdzie.
                  • wyspykanaryjskie Re: Goldcar ta firma to jeden wielki przekręt !!! 27.11.15, 12:31
                    Wpisz swoją odpowiedźNa Kanarach polecam Cabrera Medina i Cicar - sa wszędzie, dobre samochody, pelne ubezpieczenie w cenie, zadnych ukrytych oplat no i można placic gotowka, nie pobiera zadnej kaucji. Zawsze korzystam wlasnie z nich i jestem bardzo zadowolona
                  • Gość: Stella Re: Goldcar ta firma to jeden wielki przekręt !!! IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.16, 22:12
                    Witam, czy udalo sie panu zglosic to do ECK? Ja mam zamiat to zrobic, jako ze to sa zlodzieje i maja nietransparentne umowy plus dodatkowe oplaty.
    • 7kristo Re: Goldcar opinie 15.04.16, 17:08
      Absolutnie nie polecam, kolejki do biura i czas oczekiwania bardzo długi - godzina i więcej, obsługa nieuprzejma, policzyli nam dodatkowe opłaty 15 euro za diesla, którego nie chciałem i 30 euro za specjalne sprzątanie, bo w aucie zostały papiery, trochę okruchów i piasku po 9 dniach użycia.
      Pierwszy raz zapłaciłem w wypożyczalni za sprzątanie auta.
    • ragnim7 Re: Goldcar opinie 14.07.16, 07:44
      Na odbiór samochodów zarezerwowanych miesiąc wcześniej czekaliśmy ze znajomymi ok 40 min. co i tak jak czytam w innych wpisach jest sukcesem. Pani z obsługi sprawiała wrażenie że jest nami średnio zainteresowana. Na miejscu pomimo że mieliśmy wszystko opłacone Pani skasowała nam z kart dwie opłaty: 134 i 200 twierdząc, że jest to kaucja którą nam później odda. Później jednak okazało się że 134 euro jest ekstra ubezpieczeniem, którego nie potrzebowałem ponieważ miałem już wykupione w rezerwacji a dodatkowo ubezpieczyłem się sam. Nadmienię że to ekstra ubezpieczenie kosztowało mnie więcej niż wszystkie koszty wypożyczenia samochodu. Ta wypożyczalnia jest miną, która nie wiadomo kiedy wybuchnie i jakie koszty pechowiec będzie musiał ponieść. Odradzam.
      • Gość: Stella Re: Goldcar opinie IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.16, 22:01
        Goldcar oszukuje ludzi! Niby jest to tani wynajem lecz to nieprawda. Przy odbiorze auta zostaliśmy poinformowani, ze mamy wpłacić 170 EURO DEPOZYTU jako ze wybraliśmy opcje full to full tank. Dostaliśmy do podpisania umowę po HISZPANSKU!!! w której później okazało się, jest dodane ubezpieczenie "Cubertura Super" - nikt nas nie poinformował ze to ubezpieczenie! Powiedziano nam ze to jedynie DEPOZYT który zostanie zwrócony gdy wynajem się skończy. Firma zwróciła nam 61 EURO a resztę zatrzymała dla siebie bez żadnej informacji. Kontakt telefoniczny jest tragiczny, jako ze pani mówiła zle po angielsku a gdy poprosiłam o informacje dlaczego zabrali mi 109 EURO to rzuciła słuchawka! ODRADZAM ? to są ZŁODZIEJE!
    • Gość: rozczarowana Re: Goldcar opinie IP: *.play-internet.pl 28.07.16, 18:27
      Zarezerwowalismy auto przez vipcars i zaproponowano nam najlepszą cenę w Goldcar w Olbia Sardynia czyli 310 EUR za Citroen C5 na 8 dni. Na miejscu po 2 godzinach oczekiwania w kolejce dowiedzieliśmy się, że właściwie nie mamy ubezpieczenia, trochę dziwnie bo było w cenie ubezpieczenie i opisano jakie poniesiemy koszty gdyby coś się wydarzyło, płaci się również za przestój samochodu w trakcie naprawy. Ubezpieczenie fullcasco wyniosło dodatkowo 189euro + 310=499 euro za wynajem auta na 8 dni!!! Ręce opadają, pierwszy raz taka sytuacja. Odradzam zdecydowanie, firma cwaniaków i oszustów! Wielkie rozczarowanie
      • johny72 Re: Goldcar opinie 05.08.16, 10:54
        Potwierdzam większość wpisów - Goldcar to banda oszustów. Cena ostateczna do zapłaty była ponad dwukrotnie wyższa niż podczas rezerwacji na economyrentalcar.com. Cwaniaczek obsługujący nas w Bari zapewniał, że dodatkowe opłaty (za paliwo i na pokrycie ewentualnych szkód) są refundowane w razie nie wystąpienia tych okoliczności. Po powrocie okazało się że owszem za paliwo oddadzą (bez kosztów admin. 25E), ale druga część to było zwykłe ubezpieczenie i nie jest zwrotne. W ten sposób straciłem 230 Euro za czas użytkowania 2-tygodniowy. W Polsce tyle płacę za pełen pakiet za rok! Omijajcie z daleka tych oszustów. Lepiej dać od razu więcej i wiedzieć za co się płaci.
    • Gość: Rafał Re: Goldcar opinie IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.16, 09:15
      U W A G A !!! GOLDCAR Bari ! Oszuści w pełnym słowa znaczeniu!!!! Wpierw przy wypożyczeniu pani wciska ostro i nachalnie ubezpieczenie, które po przeczytaniu warunków tak na prawdę to po prostu haracz. Przy wypożyczeniu sprawdziliśmy samochód cała karoserie, szyby ,wnętrze. Samochód stał zaparkowany na parkingu był wieczór i niezbyt jasno. Po powrocie i oddaniu samochodu pani która wciskała nam namolnie "ubezpieczenie" znalazła ryskę na plastikowym kołpaku!!! za który wystawiono nam rachunek 120 euro!!!!! To oszuści 100% nie dajcie się zwabić na niską cenę! warto zapłacić kilka euro więcej w pewnej wypożyczalni, nigdy więcej GOLDCAR !!!
      • Gość: popo Re: Goldcar opinie IP: *.play-internet.pl 30.01.17, 12:18
        Dokładnie, popieram w 100% - mała cena , która rośnie w oka mgnieniu. Naciągacze i oszuści. Niepełny bak paliwa. Wciskanie na siłę dodatkowego ubezpieczenia. Skandal !!!
    • Gość: jaszyn Re: Goldcar opinie IP: *.energobaltic.com.pl 31.01.17, 13:28
      Polecam Hertz, pierwsze auto jakie otrzymałem miało wybite łożyska, w zamian otrzymałem drugie z wyższej klasy. Wykupiłem dodatkowe ubezpieczenie tak więc przy zdawaniu auta zero problemów
    • Gość: Konrad Re: Goldcar opinie IP: *.play-internet.pl 11.03.17, 09:51
      lepiej wypożyczyć w orcar
      goldcar to złodzieje wciskają dodatkowe ubezpieczenia oraz 82€ kaucji za paliwo -jaki samochód ma zbiornik 90L???bo cena paliwa na canarach to 90 centów !!!
    • patron1900 Re: Goldcar opinie 16.03.17, 14:19
      Szczerze ODRADZAM wypozyczalnie GOLDCAR. Wlasnie wrocilem z Teneryfy, gdzie niestety skorzystalem z wypozyczalni GOLDCAR. Z pozoru ceny maja konkurencyjne, jednak zanim podejmiecie decyzje, radze sie wiele wiele razy zastanowic. Samochod, ktory mial nas kosztowac 310 zł + paliwo, suma sumarum kosztowal nas 1300zł/tydzien. W Polsce zaplacilem za auto 76EUR, ktore zostalo sciagniete z karty po karygodnym przeliczniku 4,55zl za EUR. Na miejscu strasza (nawet nie owijajac w bawelne), powiedziano nam, ze w razie rysy na samochodzie, blokuja na karcie kredytowej ponad 1200EUR. Radza wiec wykupic ubezpieczenie, w kwocie okolo 150EUR. Niestety zdecydowalismy sie na nie, gdyz auto auto bylo oddawane przed godzina 6 rano, wiec nikt nie bylby w stanie zweryfikowac stanu auta i wowczas najmniejsza rysa moglaby byc zinterpretowana jako potezne uszkodzenie auta, a z karty potracone np 800EUR. UWAGA, to co na umowie jest pod kwotą WYNAJEM SAMOCHODU z kwotą 0 EUR, jest w gruncie rzeczy zaliczka zaplacona juz w Polsce, w naszym wypadku 76 EUR. Na miejscu zostalismy poinformowani, ze opcja z paliwem jaka wybralismy jest dla nas niekorzystna (wzielismy opcje PEŁNY- PEŁNY, by uniknac dodatkowych 40EUR za serwis tankowania). Po namowach, ze przy wykupie pelnego ubezpieczenia nie bedzie doliczona kwoty 40EUR, zdecydowalismy sie na zmiane. Okazalo sie, ze zostalismy zatem obciazeni kwotą 15EUR za zmiane decyzji dotyczacej polityki tankowania, o ktorej to kwocie oczywiscie nie zostalismy poinformowani. Tak wiec, co najmniej 150EUR przeplacilismy przez wybor GOLDCAR. Juz w sumie nie dziwimy sie dlaczego przy okienku wypozyczalni wszyscy ustawili sie w kolejce do CICAR bądz AutoReisen. Prosze zwrocic uwage rowniez na przelicznik CAMBIO=> czy przypadkiem kwota nie jest wzieta z kosmosu i EURO nie kosztuje powyzej 4,5zl, zamiast 4,3, tak jak jest na oficjalnej stronie NBP badz innych hiszpankich bankow. SZCZERZE ODRADZAM
      • bemeta Re: Goldcar opinie 16.03.17, 19:10
        Pisalem o tym chyba ze dwa lata temu. Nawet nie chce mi sie o tym gadac. Trzymac sie od nich z daleka, ale Polak madry po szkodzie. Przykre to. Dymanie bez mydla. Nie bede pisal teraz o polityce ale widac lubimy byc dymani. Mam tu wlasny park maszynowy i nie potrzebuje auta z wypozyczalni chociaz jedno mam, firma placi to to niech sobie gnije przed hacjenda.
      • Gość: Maryś Re: Goldcar opinie IP: *.aztw.cable.virginm.net 27.06.17, 20:20
        Bardzo odradzam korzystanie z Goldcar. Wypożyczyłam auto w Goldcar dwa razy i dwa razy było to doświadczenie bardzo złe. Firma kusi niskimi stawkami za wypożyczenie auta, ale koszty ostateczne wzięcia auta w GoldCar są zdecydowanie wyższe niż w innych firmach plus olbrzymia ilość nerwów i odpowiedzialności.

Pierwszy raz wypożyczyłam samochód na Gran Canarii i dopiero, gdy dostałam z powrotem depozyt zobaczyłam, że Gold car policzył mnie za usługę, której nie zakupiłam i nie poinformował mnie o tym nawet. Pieniądze zostały po prostu ściągnięte z karty kredytowej bez żadnej informacji. Próba reklamacji spełza na niczym. Gold car przestał odpowiadać na moje maile z Customer Service. Wypożyczenie auta kosztowało mnie 79 Euro + 23 Euro usługa, której nie wykupiłam + 97 Euro ubezpieczenie.

Drugi raz wypożyczyłam samochód na Cyprze. Gold car na Cyprze życzy sobie 1100 Euro depozytu, który Uwaga! nie jest blokowany na karcie, a jest jak zapłacenie za usługe (po stronie klienta są koszty przewalutowania, niepewność, co się dzieje z pieniędzmi). 38 dni po zwrocie samochodu bez żadnych usterek wciąż nie dostałam depozytu. Na sytuację zareagował mój bank, który wszczął postępowanie odzyskujące pieniądze. Do customer service napisałam ok. 15 maili. Dostawałam tylko zapewnienia, że moje pieniądze będą z powrotem na koncie do 30 dni od daty zwrotu samochodu, ale zwrotu depozytu nie było. Dzwoniłam do Gold Car codziennie po dwa razy, by dowiedzieć się, co się dzieje z moim depozytem. Dostawałam tylko zapewnienia, że pieniądze zostaną zwrócone. Jaki jest cel trzymania 1100 Euro depozytu przez miesiąc - tego nie wiem.

Jeszcze ważna informacja!!! Gold car nie ma obsługi 24 h, więc jeśli samochód odbieracie po 21:00, to zostaniecie obciążeni dodatkowo kwotą 47 Euro. Jeśli samolot ląduje o 20:00, nie zdążycie odebrać go do 21:00, ponieważ biuro jest poza lotniskiem. Ja zamówiłam samochód w Ryanair, gdzie miało nie być ukrytych kosztów, ale Ryanair nie poinformowało mnie, że nie mam szans na odebranie samochodu i do kosztów wypożyczenia dojdzie jeszcze 47 Euro. Podsumowując: za 7 dni zapłaciłam ok. 30 Euro wypożyczenia plus 47 Euro za odebranie po 21:00 plus 1100 Euro depozytu nie odzyskanego do dziś. Samochód z firmy Goldcar zwróciłam 3 dni wcześniej, ponieważ warunki umowy były straszliwie obciążające i zdecydowałam się nie psuć sobie wakacji tą firmą. Za 4 dni samochodu zapłaciłam zatem 77 Euro plus 1100 Euro depozytu, którego wciąż nie mam. Gold car chciało sprzedać ubezpieczenie za 165 Euro na 7 dni!!!! W razie nie wykupienia ubezpieczenia stawki były horendalne, plus kara jeśli pojedzie się na stronę turecką Cypru - 150 Euro.

Ostatecznie wypożyczyłam samochód z firmy KEM - depozyt był ok. 100 Euro, firma zwróciła pieniądze natychmiast, była tylko blokada na koncie bez pobrania środków. Żadnego stresu, żadnych kosztów przewalutowania, przemiła obsługa, żadnych nieuczciwych zachowań ani ukrytych kosztów. Mają biuro 24 h, więc nie ma kosztów odbioru po godzinach. Biuro mają 100 metrów od biura Gold Car. I powiedzieli, że nie ma problemu, by pojechać na stronę turecką, tylko trzeba samemu wykupić ubezpieczenie.

Nigdy więcej GoldCar. Ściągaj z depozytu pieniądze bez wiedzy klienta, nie oddają depozytu.

Sprawę zgłosiłam do Europejskiego Centrum Praw Konsumenckich, i jest to jedna droga. Druga droga to pozew cywilny. Masa nerwów, których nikt nie życzy sobie na wakacjach. Zdecydowanie odradzam GoldCar.
        • maxy26 Re: Goldcar opinie 27.06.17, 22:37
          To fakt, nieuczciwa firma !!!
          Mam także bardzo złe doświadczenie z nią. Auto wypożyczałem w Bari. Przy odbiorze "pani" koniecznie chciała nam wcisnąć dodatkowe ubezpieczenie które na 4 dni kosztowało 120euro !. Uparliśmy się go nie brać, po powrocie "pani" wyszukała ryskę na plastikowym kołpaku! (która zapewne była) samochód sprawdziliśmy dokładnie przy odbiorze lakier, szyby, wnętrze itd! nie wpadłem aby sprawdzać pod lupą plastikowe kołpaki. Goldcar za plastikowy kołpak policzył sobie 120euro !!!!!!!! Złodzieje !!! Sprawę skierowałem na tok postępowania kradzieży z karty kredytowej. Goldcar nie odpisywał
          w końcu po X mailach po wszystkich oddziałach Goldcar w Europie ktoś mi odpisał po 3 miesiącach i zwrócono mi 85euro :-) ,więc skasowali za kołpak 35euro który zapewne jeszcze 50 razy ktoś zapłaci. Banda !!!
          • Gość: RAFAŁ Re: Goldcar opinie IP: *.sokola.pl 29.09.17, 20:32
            Dołączam się. NIGDY PRZENIGDY NIECH WAS NIE KUSI SKORZYSTAĆ Z GOLDCAR. OSZUŚCI 0 NACIĄGACZE. Świeże doświadczenia z Lanzarote. Rezerwacje przez Taniwynajemaut. Oczywiście po przylocie niespodzianka. Mamy zapłacić 15 euro podatku lotniskowego (który miał być w cenie!), pracownice stwierdziły że linia lotnicza nam zwróci. Dzwoniąć na Taniwynajem usłyszałem że to jakieś dodatkowe ubezpieczenie i oni nie biorą odpowiedzialności co klienci na lotnisku dokupują?! przy oddaniu samochodu te same osoby wyparły się wszystkiego! stwierdziły że to depozyt za paliwo. który i tak był w wysokości 42 euro. żeby tego było mało... depozyt miał być w wysokości 1100 euro. Na karce widnieje 1310 euro bo stosuja jakieś podwójne przewalutowanie o której nie mówią (miałem kartę EURO a podobno z euro przeliczają na złotówki a potem z powrotem na euro) !!! Szczytem jest to że widnieje to w historii czyli nie jako blokada a normalna płatność. aż się boję pomyśleć jak będzie ze zwrotem.... i ile będę w plecy.... NIGDY WIĘCEJ GOLDCAR
            • Gość: erozp Re: Goldcar opinie IP: *.play-internet.pl 20.11.17, 22:03
              Żałuję, że czytam opinie dopiero po fakcie - też nacieliśmy się na Goldcar - NIGDY WIĘCEJ !!!! Wypożyczaliśmy auto na 7 dni w zeszłym tygodniu. Zabookowałam przez internet za 83E już z super cover. Oczywiście pani na lotnisku za wszeklą cenę próbowała wcisnąć dodatkowe ubezpieczenie 180E i straszyła że jak coś się stanie to będziemy płacić duże pieniądze i że możemy jeździć tylko po czerwonych drogach na mapie (Fuerteventura). Depozyt pobierają 1100E !!!! Pani jeszcze postraszyła, że oddadzą dopiero po miesiącu od zwrotu samochodu. Depozyt oddali dziś czyli 4 dni po oddaniu auta ale odliczyli sobie 20E za koszty operacyjne, za paliwo nie odliczali bo zwróciliśmy z pełnym bakiem, opłaty lotniskowe 6,5E i jak się okazało bo wcześniej tego nie zauważyłam pani na lotnisku doliczyła nam za upgrade auta 26E netto ale oczywiście nic o tym nie wspomniała. Dostaliśmy VW Polo a zamawiałam kategorię mini. 175zł straciliśmy na przewalutowanie bo tak jak ktoś wyżej pisał oni pobierają środki z karty a nie blokują - pobrali z przelicznikiem 4,42 a zwrócili już z 4,27
              Podsumowując zapłaciliśmy końcowo 770zł a nie 350zł jak miało być gdy znalazłam ofertę. Nigdy więcej nie skorzystam i na pewno następnym razem będę sprawdzać opinie.
              • Gość: dymitr Re: Goldcar opinie IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.18, 03:23
                Mam czterokrotne doświadczenie z Goldcar (2 razy Hiszpania 2 razy Włochy w tym 1 x Sycylia, - 1 raz latem 2 tygodnie w Hiszpanii, pozostałe - po 7 dni w lutym), i mimo trzykrotnego obicia auta nigdy żadnych problemów ale zdaje się, że recepta jest dosyć prosta:
                1. Typowy wynajem (czasami poniżej 1 E/dzień) ma niby pełne AC i OC ale w zakresie AC ma coś, co można nazwać wkładem własnym - innymi słowy trzeba mieć wtedy kartę kredytową i Goldcar blokuje (zależnie od regionu) od 3000 do 3500 E na poczet potencjalnych opłat/napraw/kar
                2. Blokady na karcie kredytowej i w ogóle konieczności jej posiadania (z wyjątkiem, o czym za chwilę) można się pozbyć, wykupując w Goldcar tzw "Super Relax Cover". Ale kosztowo to już zupełnie inna bajka - od 12 do 25 E/dobę, zależnie od pory roku i regionu. Zwalnia Nas (Was) to od wszelkich szkód, czego dowodem jest to, że Goldcar nie potrzebuje wtedy karty kredytowej - wystarczy mu płatnicza. Czasami Goldcar opasuje to dodatkowymi usługami (Mega Relax Cover, Key,n Go Pack), lekko ekstra płatnymi ale to już drobiazg - nie trzeba się na to decydować, a te udogodnienia są iluzoryczne. Są ekstra płatne ale gross ceny stanowi Super Relax Cover. I teraz ważne - Goldcar nie honoruje żadnych innych ubezpieczeń np. od Rentalcars czy od Ryanair. Jakie to ma konsekwencje - proste. Jeśli masz Super Relax Cover od Goldcara to nic Cię interesuje - możesz nawet przyjechać po zamknięciu biura albo przed otwarciem, wrzucasz klucze do skrzynki - idziesz na lotnisko. Natomiast jeśli nie masz ubezpieczenia od nich to musisz przyjechać kiedy są czynni, odstać w kolejce (kolejka jest bo są najtansi) i spisać że wszystko jest ok. z ryzykiem, ze czymś Ci obciążą kartę za dwa dni.
                3. Jeśli chodzi o koszty - Goldcar z SuperRelaxCover ma poziom cen zbliżony do podstawowych cen tzw markowych wypożyczalni. Tyle, ze jak spojrzycie na ich ceny, to te markowe też mają "wkład własny", a jak chcecie się go pozbyć to trzeba ekstra dopłacić.
                Generalnie tak - cztery razy załatwiałem auto, cztery razy przez Goldcar.es, cztery razy brałem SuperRelaxCover. Trzy razy auto było obite i nikt nie robił problemu. Trzy razy nie chciano ode mnie karty kredytowej, a raz niestety tak - o czym ponizej:
                Goldcar mna generalnie 2 systemy zaopatrywania w paliwo:
                a) Full/Full
                b Flex Fuel.
                System a) oznacza - bierzesz pełny oddajesz pełny. I wtedy Goldcar blokuje na karcie kredytowej koszt paliwa (jakieś 70-100 E w zależności od auta). Czyli na etapie wypożyczania karta kredytowa może nie być potrzebna ale jak wybrałeś opcję Full/Full to jednak kredytówka potrzebna jest ale jedyne co grozi to blokada na jakieś 100 euro.
                System b) - dostajesz auto z pełnym bakiem ale po cenie paliwa określonej w ich taryfach (cena paliwa + cena zatankowania + cena czegoś tam - jak w naszych elektrowniach) - co oznacza zazwyczaj dwa razy tyle ile kosztuje na stacji. Oddajesz wtedy auto nie kłopocząc się ile zostało. CO więcej oddają za to kasę ale po cenie rynkowej. Z czterech wypożyczeń - trzy były w formie flex fuel - trzy razy oddali mi odrobinę kasy, generalnie zgodną z moimi oczekiwaniami. Zaletą tego systemu jest brak blokady (a więc brak konieczności posiadania) kredytówki. Tyle tylko, ze na Sycylii okazało się, ze dostępny jest jedynie system paliwowy full/full a więc kredytówka. A kredytówka musi być na wynajmującego, A jak kierowca jest wynajmującym , a nie ma kredytówki, a kredytówkę ma jego żona, to trzeba żonę dopisać jako kierowcę, a to kosztuje 7E/dzień... itp, itd
                Widziałem te sprawy tyle, ze one są dokładnie opisane na goldcar.es (in inglisz). Wynika z tego, że najlepiej wszystko załatwiać przez nich bezpośrednio i wtedy problemu nie ma, a ceny są jasne od razu
    • bubi Re: Goldcar opinie 22.02.19, 22:32
      To są złodzieje! Skradli mi z karty 350 euro - wymyślili jakieś rysy na karoserii. Wynajmowałem w Alicante. Ciekawe czy oszukują też inne nacje?
      • ja.s.i.u Re: Goldcar opinie 23.02.19, 15:19
        Nie, bo inni wynajmują bez udziału własnego i wtedy obojętnie w jakim stanie oddasz samochód, mogą ci ściągnąć co najwyżej za niedolane paliwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka