Dodaj do ulubionych

fuerta - Corralejo

03.08.12, 11:17
Mam tradycyjne pytanie dotyczące pobytu w tejże miejscowości.... Czy obecnie bardzo wieje i jak najprawdopodobniej będzie wiało do końca sierpnia?
Czy istnieje realna szansa że uda nam się opuścić hotelowe baseny i plażować z dziećmi (rok i 5 lat) na pięknych piaszczystych plażach przy okolicznych wydmach?
Co powinnam zabrać dla dzieci na plażę, by wiatr i piasek nie był za bardzo dokuczliwy? Słyszałam, że są tam porobione takie kamienne kręgi chroniące przed wiatrem ale czy takich miejsc jest wystarczająca ilość? Czy targać na Fuertę namiot plażowy?
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: fuerta - Corralejo IP: *.ip.netia.com.pl 03.08.12, 13:57
      Ja w okolicach Corralejo bylam tylko na wycieczce (2 tyg temu), ale nie wialo wtedy niemal wcale. Plazowalo sie bardzo przyjemnie.
      Gdy wieje, namiot sie imho nie przyda, my mielismy, ale dalismy sobie spokoj z rozkladaniem - jesli wialo namiot sie kladl na ziemi, a kilka razy wrecz go wyrwalo z ziemi. Brzmi to dosc koszmarnie, ale to nie jest kleska zywiolowa, na plazy i tak jest przyjemnie.
      Dla 2-latki mialam stroj z filtrem uv i dla mnie to jest must have dla dziecka. Chroni przed sloncem, ale tez przed tym wiatrem! no i wszystko jest w piasku, wiec kremem nie jest latwo sie smarowac
    • alundra79 Re: fuerta - Corralejo 03.08.12, 14:07
      kiedy wybierasz się do Corralejo?

ja 26.08 i też z dwójką (16 m-cy i 9 lat).. i wciąż nie mam pomysłu na wiatr :-/ ale myślę, że tragedii nie będzie.. rok temu o tej porze byliśmy w Bułgarii i też potwornie wiało.. cóż.. takie uroki ;)

muszę kupić ten strój/kombinezon UV.. może nawet dla dwójki..
      • Gość: marta Re: fuerta - Corralejo IP: *.ip.netia.com.pl 03.08.12, 14:17
        ja mialam samą koszulkę - z długim rękawem
        spodenki sobie darowalam, ale koszulka to wybawienie
    • Gość: losrebujitos Re: fuerta - Corralejo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 21:40
      My z menżulkiem chodzililśmy zupełnie bez majt, jedynie raz
      miał zapiaszczony wiesz co.Najwyżej górą można dać szetlandy.
      Fuerta z tego słynie, głowa do góry !!!!!
    • Gość: m. Re: fuerta - Corralejo IP: *.echostar.pl 08.08.12, 20:24
      Byłem w Corralejo w zeszłym tygodniu z 17-miesięcznym dzieckiem. Na plaży byliśmy 2 razy (od 11:00 do mniej więcej 14:00). Dla dzieciaka smarowanie kolastyną 50 i wynajmowanie parasola wystarczyło. Jak za długo młody chciał siedzieć na słońcu wkładaliśmy mu koszulkę. Oczywiście bandana na głowie. Ja niestety zaniedbałem ochronę skóry (1,5 godziny bez kremu)m i skończyło się poparzonymi plecami i ramionami. Na plaży po prostu nie czuć upału - to właśnie przez ten wiatr. Na plażę możesz podjechać taxi. My mieliśmy w okolice hotelu Riu (tam jest dosyć fajnie jeśli chodzi o leżakowanie i dobre miejsce na wypad brzegiem moża, albo na wydmy) 2 przystanki autobusem, ale za 5 euro braliśmy taxi - cenowo to samo.
      Piękne plaże, polecam.
      • Gość: marta Re: fuerta - Corralejo IP: *.ip.netia.com.pl 09.08.12, 09:32
        alb
        > o na wydmy) 2 przystanki autobusem, ale za 5 euro braliśmy taxi - cenowo to sam
        > o.

rozumiem, że taksówka miala fotelik dla dziecka?
        • Gość: m. Re: fuerta - Corralejo IP: *.echostar.pl 09.08.12, 10:23
          Nie, ale jakoś daliśmy radę. Podczepialiśmy spacerówkę sznurówkami do haka. Mały trochę zakurzony, ale potem wrzucaliśmy go na głęboką wodę - przepłukał ciało, gardziołko i płucka i było o'k. Na końcu podwieszaliśmy go po parasolem, żeby przeschnął. Polak zawsze da radę...
          • Gość: marta Re: fuerta - Corralejo IP: *.ip.netia.com.pl 09.08.12, 15:39
            Temat widzę drażliwy :D ale dobrze, że udaje się dowcipem uspokoić sumienie :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka