Gość: Ani IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.12, 12:27 Chcemy wybrać się na F. na przełomie października i listopada, czy ktoś może mi napisać w jakiej miejscowości najmniej wieje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elarz Re: wiatr na Fuercie IP: *.ostrowmaz.mm.pl 09.09.12, 21:19 Playa Jandia. W lipcu tam byliśmy. Wynaj etym autem pojechaliśmy obejrześ mistrzostwa świata w windsurfingu do Melia Goriones. Ciepło ale wiatr nie do wytrzymania. Piasek w oczach, ustach, uszach, wszędzie. W Playa Jandia fajny ciepły lekki wiaterek, który był nawet wskazany w upalny dzień. Komfortowo na plaży bez parawanów, namiocików. Polecam gooorącooo hotel IFA Altamarena z TUI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowicjusz Re: wiatr na Fuercie IP: *.net155.okay.pl 14.09.12, 00:12 Byłem w drugiej połowie czerwca w Caleta de Fuste - wiało jak diabli ale ten wiatr był zbawienny przy upałach jakie panowały :). Będąc na objazdowej wycieczce której przewodnikiem była polka mieszkająca od 18 lat na F. na nasze pytanie : kiedy nie wieje odpowiedziała że tylko w październiku jest okres kiedy nie ma wiatru / no, nie tak zupełnie ale nieuciążliwie :) . Wydaje mi się jednak z perspektywy czasu że ten wiatr 24 ha jest tak wpisany w pobyt na F. że jak przylecieliśmy do Polski to przez parę dni było nam "czegoś" brak :). Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: wiatr na Fuercie 14.09.12, 11:17 potwierdzam, w październiku nie wieje :) Mówią nawet, że to jedyny miesiąc kiedy windsurferzy mają wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
pablito2002 Re: wiatr na Fuercie 17.09.12, 09:04 W zeszłym roku, w drugiej połowie października byliśmy w okolicach Morro Jable (południe wyspy) i były może ze 2 dni wietrznej pogody na 2 tyg. pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: wiatr na Fuercie 21.09.12, 13:42 a propos wiatru na Fuercie:) visitfuerteventura.es/pl/xxv-festival-internacional-de-cometas-de-fuerteventura/ Odpowiedz Link Zgłoś