Dodaj do ulubionych

Teneryfa - karnawał 2013

12.12.12, 13:59
cześć,

ponieważ nasz pobyt na Teneryfie w lutym 2013 przypada w czasie karnawału, mam dwa pytania:

1/ czy znacie jakieś angielsko- lub niemieckojęzyczne (a może nawet po polsku) strony, gdzie znajdę szczegółowy kalendarz imprez karnawałowych? Chodzi mi przede wszystkim o daty i godziny poszczególnych parad, pokazów sztucznych ogni, koncertów, itp.
2/ czy osoby, które były na Teneryfie w czasie karnawału, mogłyby podpowiedzieć, które parady są szczególnie warte zobaczenia? Czy oprócz imprez w Santa Cruz, parady są organizowane też w innym miejscowościach? Jeśli tak, to czy dorównują tym z Santa Cruz?

Pozdrawiam, Bartek
Obserwuj wątek
    • jszafranski Re: Teneryfa - karnawał 2013 18.12.12, 11:46
      tropikey napisał:

> 1/ czy znacie jakieś angielsko- lub niemieckojęzyczne (a może nawet po polsku)
      > strony, gdzie znajdę szczegółowy kalendarz imprez karnawałowych? Chodzi mi prze
      > de wszystkim o daty i godziny poszczególnych parad, pokazów sztucznych ogni, ko
      > ncertów, itp.

www.carnavaltenerife.es/
      • tropikey Re: Teneryfa - karnawał 2013 20.12.12, 11:36
        dzięki :-)
        Tą stronę już znam - niestety jest po hiszpańsku, dlatego też prosiłem o wskazanie stron po angielsku lub niemiecku. Coś czuję, że może być z nimi problem, więc trzeba będzie skorzystać z jakże dokładnego i zaradnego urządzenia w postaci translatora ;-)
        Pozdrawiam, Bartek
        • tdforever Re: Teneryfa - karnawał 2013 21.12.12, 22:08
          O Karnawale jest coś takiego na stronie www.wyspy-szczesliwe.pl

wyspy-szczesliwe.pl/teneryfa/KarnawalSantaCruzTeneryfa.php?id=223
          • tropikey Re: Teneryfa - karnawał 2013 21.12.12, 22:45
            rewelacja - wielkie dzięki!

Pozdrawiam, Bartek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka