Dodaj do ulubionych

Komunikacja publiczna na Teneryfie

IP: *.wro-com.net 22.04.15, 14:57
Kochani, czy poruszaliście sie komunikacja publiczna po teneryfie?
Jakies uwagi w kwestii przejazdu z Puerto santiago do Playa de Las Americas i z powrotem? jakie autobusy tam dojeżdżaja, jaki jest czas przejazdu i o której odjeżdżaja wieczorem ostatnie autobusy? Rok temu przezyłam mały szok udając sie na Gran canarii z Puerto de Mogan do Maspalomas, ostatni autobus powrotny był o 18.00 , wczesnie jak na wakacyjne standardy :(
A czy w jakies inne miejsca próbowaliście dojechac z Puerto santiago??
prosze o nie pisanie wywodów na temat wypozyczenia samochodu, ja nie mam takich mozliwości więc jestem zdana albo na transport publiczny albo drogie wycieczki u rezydenta.

Pozdrawiam i dziekuję za konstruktywne porady.
Obserwuj wątek
    • ja.s.i.u Re: Komunikacja publiczna na Teneryfie 22.04.15, 18:14
      www.titsa.com/index.php?accion=planificaViaje1 - ciebie interesuje linia: 493, 477, 473 i 325. Autobusy jeżdżą, sam często z nich korzystałem.
      • bemeta Re: Komunikacja publiczna na Teneryfie 22.04.15, 19:45
        Haneczka,
        wystarczy sie przesiasc w Tauro i jezdziz chyba do polnocy, nie wiem mam tu wlasny park maszynowy i z komunikacji miejskiej nie korzystam, ale wiem jak dojezdzaja pracownicy ktorzy welocypedow nie posiadaja.
        Wysiadasz w Tauro i wsiadadasz do busa do PdM, spytaj zawsze w recepcji, oni tez sie nie teleportuja. Beam me up, Scotty.
        Pozdrawiam,
        bart.
        • Gość: Isia Re: Komunikacja publiczna na Teneryfie IP: *.215.195.133-internet.zabrze.debacom.pl 23.04.15, 06:55
          "Hanka", a Travelmaniacy nic na ten temat nie wiedzą??
          • haneczka40tka Re: Komunikacja publiczna na Teneryfie 23.04.15, 10:13
            Ja pytam podrózników z gazeta.pl i to chyba wystarczy :)
    • Gość: Isia Re: Komunikacja publiczna na Teneryfie IP: 185.58.49.* 23.04.15, 11:24
      I masz rację, że TUTAJ pytasz. Otrzymałaś (już) profesjonalne odpowiedzi. Bo to prawdziwe forum :)
      Pozdrawiam.
      • haneczka40tka Re: Komunikacja publiczna na Teneryfie 23.04.15, 11:39
        Tak, prawda, zawsze na gazeta pl dostaję konkretne odpowiedzi dlatego tez tutaj udzielam sie od lat, zarówno pytam jak i odpowiadam. Ja tez pozdrawiam :)
        • Gość: Isia Re: Komunikacja publiczna na Teneryfie IP: 185.58.49.* 23.04.15, 12:34
          Haneczko, ja tu bywam często, ale rzadko pytam. Za to dużooo czytam.Jest tu kilkoro bardzo fajnych ludzi, którzy odpowiadają nawet na najbardziej bzdurne pytania (choć ponoć takich nie ma :D)
          Skoro pytasz to pewnie wypad na urlop?
          Pozdrawiam serdecznie!
          • haneczka40tka Re: Komunikacja publiczna na Teneryfie 28.04.15, 11:45
            Jasiu, to jeszcze zdradź tajemnice jak długo jedzie sie z Puerto Santiago do Playa de las Americas? To sporo przystanków więc chyba dosyć długo?
            • bemeta wujek gogel 28.04.15, 16:54
              www.titsa.com/index.php?idioma=1
              15 sekund szukania,
              a tam juz znajdzesz wszystko.
              Pozdrawiam z La Garita,
              bart.
              Jest tez apka ktora ci mowi gdzie jest autobus i kiedy bedzie na twoim przystanku,
              Milego urlopu,
              bart.
              • Gość: Haneczka40tka Re: wujek gogel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.15, 21:08
                Dziękuję Bemeto, już tę stronę parę dni temu oblukałam ale nijak nie umiem się zorientować ile trwa podróż :) Blondynka, rozumiesz?? Znalazłam listę przystanków, mapki ale czasu przejazdu obliczyć nie umiem i tyle :)
                • bemeta Re: wujek gogel 28.04.15, 21:39
                  www.google.com/maps/dir/28.4578563,-16.2627854/Costa+Adeje,+Santa+Crhttp://www.titsa.com/index.php?idioma=1uz+de+Tenerife,+España/@28.4518193,-16.3856949,12z/data=!4m9!4m8!1m0!1m5!1m1!1s0xc6a975a1ef338cb:0xba8c8c7bd5044e9f!2m2!1d-16.7319493!2d28.0766
                  Tu masz przyklad, linia 111 jakies poltorej godziny, ale napewno ktos z Tene zna cos szybszego z byc moze przesiadka.

Wiecej nie podpowiem bo to nie moja dzialka.
                  Pozdrawiam,
                  bart.

• Gość: Haneczka40tka Re: wujek gogel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.15, 22:11
                    Bemeta, jestes boski :) Wszystko już rozkminiłam i wiem:) dzięki, na mapce znalazłam przystanki w tym ten przy hotelu Tropical Teneryfa (dawniej Tropical Playa) byłam w nim kilka lat temu i teraz mam punkt odniesienia i wiem "gdzie jestem". dziękuje :)
                    • bemeta Re: wujek gogel 28.04.15, 22:39
                      Nieee... no nie ma za co....
                      To ponizej to nie do Ciebie.

staram sie odpisac na znane mi tematy, nie wdawac sie w dyskusje z dyletantami, nie reagowac na zaczepki gupoli. Juz nawet mi sie nie chce odpisywac ludziom ktorzy pisza o piasku nawianym z Sahary, strefach bezclowych... wyjasniajacym wszystkim madrosci (debilizymy) uslyszane od przewodnikow wykonujacych zawod nie tylko bez uprawnien ale i podstawowej wiedzy. O pie...ch o burzach piaskowych, kretynizmow odnosnie kontratacji "a dlaczego za tyle" o tym ze Polakow traktuja gorzej, itd itp.
                      No to wylalem zolc, zaraz jakis pracownik BP albo inny gamoñ ... jakas mundroscia sie popisze i mnie przywola do porzadku, ale mi to akurat...kalafiorem. Albo inny naciagacz od tajmszeringu, albo inny wkrecony... ehhh
                      Wiesz ze jest jedno jedyne miejsce na swiecie gdzie rosnie pewna roslina? To wielka rzadkosc, ale zaloze sie, ze nikt nie wie o co chodzi.
                      Udanego pobytu,
                      bart.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka