Dodaj do ulubionych

Pogoda na Wyspach

21.05.15, 12:16
Hej, obserwuję prognozy pogody i wygląda, że teraz jest tam jakieś wyraźne ochłodzenie. Prognozy średnioterminowe też takie sobie. Faktycznie teraz tam jest taka mało plażowa pogoda? Lecę za 2 tygodnie na GC i nieco się niepokoję. :/
Obserwuj wątek
    • monart8994 Re: Pogoda na Wyspach 21.05.15, 13:23
      Przyłączam się do pytania. 30.06 wylatuję na Teneryfę i prognozy nie są zbyt ciekawe..
      • basiasor Re: Pogoda na Wyspach 21.05.15, 15:42
        Wejdz sobie na www.lookr.com .Tam z kamer na żywo będziesz śledziła codzienną pogode..
      • Gość: solis Re: Pogoda na Wyspach IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.15, 21:53
        Na kamerach dzis pełne słońce, brak chmur i dwadzieścia pare stopni. Także bez obaw:)
        • 1234pablo Re: Pogoda na Wyspach 22.05.15, 12:04
          Oby, zapowiedzi na czerwiec też jakby lepsze. Do tej pory nigdy nie sprawdzałem z wyprzedzeniem i zawsze miałem ponad przeciętną. Mam nadzieję, że utrzymam passę. :-)
          • Gość: evka Re: Pogoda na Wyspach IP: *.telpol.net.pl 24.06.15, 09:19
            A ja mam pytanie odnosnie temperatury wody w basenach teraz na początku lipca - nie sa podgrzewane o tej porze roku więc jakiej temepratury wody można się spodziewać? Że będzie raczej rześka to się domyślam.
            • 1234pablo Re: Pogoda na Wyspach 25.06.15, 23:27
              W moim hotelu w basenie woda była zdecydowanie rześka. Z GC wyleciałem w 20 czerwca.
              W sumie z basenu więc nie korzystałem. Kąpałem się parę razy w Oceanie, też rześka i trzeba było się przełamać wchodząc (jestem z tych dla których to duży problem), ale jak już człowiek wszedł było super (temperatura nie zmuszała do wychodzenia). Ponadto miałem super strefę wellness, a nawet jacuzzi na dachu i z tych udogodnień już korzystałem.
              Jeszcze na koniec o pogodzie. Prognozy na poziomie circa 25 stopni, więc obawy były. Ale to jakaś ściema, albo trzeba je inaczej odbierać, bo słonko grzało bardzo fajnie i generalnie temperatura odczuwalna była wyższa (łagodził ją zdecydowanie przyjemny lekki wiaterek - zdecydowanie lżejszy niż np. w październiku na Fuerte). Chmury też prognozy ciągle pokazywały i faktycznie jak lądowałem wieczorem słonka nie było, potem były 2-3 dni ze słońcem od rana do obiadu, a potem zero słonka i dalej tydzień ze słońcem do 22. Przy czym w pierwszych dniach tego tygodnia czasem przemykały jakieś chmurki (nieuciążliwie), a potem już prawi nic.
              Czyli pogodę oceniam na świetną, mimo obaw z powodu prognozy. Teraz jak patrzę na długoterminową to wygląda to wyraźnie lepiej (prognozowo), więc zapewne zapowiada się niezwykle słoneczna pierwsza połowa lipca. Jeśli nie za ciepła nawet, bo temperatury często 30 stopni (lubię ciepło, ale tam było już super gdy prognoza podawała 25 ;-) ).
              • evvka7 Re: Pogoda na Wyspach 26.06.15, 11:33
                Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź - pamiętam, ze jak byłam na Fuertaventura na przełomie lipca i sierpnia to woda w basenach również nie należała do najcieplejszych, a lecę z dwójką dzieci i chciałabym, zeby wykorzystali czas na zabawy w wodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka