Dodaj do ulubionych

wróciłam z Teneryfy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 07:13
Właśnie wróciłam z Teneryfy,nocowaliśmy w hotelu Tropical Playa chętnie
odpowiem na pytania
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: wróciłam z Teneryfy... 19.04.07, 08:13
      No to może Ty znasz aktualną odpowiedź na moje pytanie?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39880&w=45505697&a=57664973

Pzdr

bah77
      • mercy2 Re: wróciłam z Teneryfy... 19.04.07, 15:23
        Fontanny są podświetlon i tańczą codziennie jak się ściemni. Jak chodziłam na
        spacery (rozumiem, ze pytasz o te przy Aronie) to była godzina ok 18-19 i
        zawsze było show.
    • Gość: daria Re: wróciłam z Teneryfy IP: *.pro-internet.pl 19.04.07, 15:19
      Jaką mieliście pogodę?
      Jakie są tam teraz owoce sezonowe?

My wybieramy się 30 kwietnia tylko do innego hotelu.
      • Gość: arosik01 Re: wróciłam z Teneryfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 15:35
        Było ciepło- w słońcu temperatura dochodziła do 30 stopni, jednak od czasu do
        czasu niebo zachmurzało mimo to nie spadła ani kropla deszczu.Na pólnocnej
        części wyspy na której jest większość atrakcji sporo chłodniej 20-23 stopnie
        więc może przydać się jakaś bluza. Noce również przyjemnie ciepłe i bardzo
        długie - widno robi się przed 8. Co do owoców to w naszym hotelu i w sklepach
        serwują miejscowe banany pomarańcze i melony,bardziej egzotyczne jakoś nie
        rzucały się w oczy ale może nie zwróciłam uwagi. Życzę ci miłego pobytu i
        Pozdrawiam
        • daria.1 Re: wróciłam z Teneryfy 20.04.07, 11:06
          Śliczne dzięki:)
      • bah77 Re: wróciłam z Teneryfy 20.04.07, 12:18
        > Jakie są tam teraz owoce sezonowe?

Polecam spróbowanie małych, słodkich, kanaryjskich bananów oraz świeżej papaji.

> My wybieramy się 30 kwietnia

Ciekawa jest prognoza na ostatnie dni kwietnia: temp. pow. w dzień i w nocy (!)
        oraz wody - po ~20 st. C, niewielkie zachmurzenie.

bah77
        • Gość: arosik01 Re: wróciłam z Teneryfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 14:42
          Na okres w którym my jechaliśmy też były takie prognozy, nabrałam dużo ciepłych
          ubrań których większości nie wykorzystaliśmy ( jeżeli już to tylko na wycieczki
          w głąb wyspy). Te prognozowane temp. podawane są chyba w cieniu bo na słońcu
          jest naprawdę dużo cieplej
          • bah77 Re: wróciłam z Teneryfy 20.04.07, 15:43
            > Na okres w którym my jechaliśmy też były takie prognozy, nabrałam dużo
            > ciepłych ubrań...

Dlaczego?
            Przecież to dobra prognoza (zapowiada ciepłe wieczory i ciepłą wodę w oceanie) -
            lepsza pogoda niż zazwyczaj w lecie nad Bałtykiem.

To dobra pogoda na plażowanie (przy małym zachmurzeniu i małym wiaterku, na
            plaży, na słońcu, powinno być bardzo ciepło!) oraz na wycieczki (na północy
            Teneryfy ma być trochę chłodniej, ale bez opadów).

> Te prognozowane temp. podawane są chyba w cieniu

Oczywiście, dlatego oprócz temperatury, oficjalne prognozy zawierają także info
            o zachmurzeniu oraz kierunku i sile wiatru.

bah77
    • kkasia9 Re: wróciłam z Teneryfy 02.06.07, 15:10
      witam, mam kilka pytań na temat tego hotelu: w katalogu jest napisane, ze sa
      "baseny" - czyli ile ich jest i jak duze? jak wyglada plaża i wejscie do oceanu?
      czy rzeczywiscie jest bardzo głośno od ulicy? czy prowadzone sa jakies animacje,
      dyskoteka itp.?
      • Gość: arosik Re: wróciłam z Teneryfy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 21:52
        Jest jeden większy basen ( ale jak na taki duży hotel to mógłby być trochę
        większy)i jeden mały brodzik dla dzieci.Do plaży jest blisko dojdziesz w kilka
        minut uliczką na wprost wyjścia z hotelu. Plaża jest w porządku czysta, szeroka
        ponoć gdzieś dalej były ładniejsze ale nie chciało się nam ich szukać , na
        Teneryfie jest przecież dużo innych miejsc do zwiedzania. Po zejściu z plaży
        skierujcie się promenadą w prawo po 10 min dojdziecie do centrum miasta .
        Na hałas z ulicy nie narzekałam, chociaż mieszkałam na drugim piętrze ( staraj
        się o jak najwyższe piętro bo im wyżej tym ładniejszy widok na ocean i mniejsze
        ryzyko natknięcia się na karalucha).Byłam tam w kwietniu więc może teraz jest
        głośniej ale my nie słyszeliśmy ani żadnych głośnych imprez ani nawet zbyt
        wielu samochodów a spaliśmy przy otwartym balkonie.
        Godzinne występy w hotelu są co dzień wieczorem oprócz niedzieli albo soboty,
        jednak w większości poziom nie zbyt wysoki raczej robione pod podstarzałych
        Niemców ( no może oprócz flamenco i dzieciom pokaz papug się podobał).
        Dyskoteki nie ma, tylko wieczorem jakaś drętwa kapela gra ale nie widziałam
        żeby ktoś tańczył. Ogólnie hotel w porządku jak na trzy gwiazdki- miłego pobytu
        • Gość: klucha Re: wróciłam z Teneryfy IP: 81.161.189.* 03.06.07, 00:01
          Tej ty jestes ale piupa baseny cie kreca???? Jedziesz w takie miejsce i o
          baseny pytasz, ku.. co za buractwo, moze o kluchy spytasz jakie serwuja
        • redsea do Arosik 03.06.07, 20:33
          Witaj,

pytanie moze banalne, ale ile sie leci na Teneryfe (a jesli lecialas z W-wy to
          czy z miedzyladowaniami?)
          Tez wybieram sie do tego hotelu i chcialam zapytac, czy wszystkie pokoje sa z
          widokiem na ocean? Ew. napisz jakie numery warto brac.
          I ostatnie pytanie wybieraliscie sie na Pico el Teide? Czy bardzo jest zimno?
          Pozdrawiam,
          Joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka