Gość: Gosiado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 22:41 Wszystkich zainteresowanych odsyłam: www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=54850 Sama wyjeżdzam 08.08 i jestem przerażona!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bemeta jest spoko... 31.07.07, 14:19 W tej chwili jak dla turystow (na Gran Canarii) nie ma zadnego problemu, od dzisiaj od 11:30 jest otwarta droga z Puerto de Mogán do Mogán Pueblo, jedynym zamknietym rejonem jest Veneguera. Wczoraj bylo slabo ale juz jest w miare luz. Lasy owszem niestety dalej plona.... Pozdro, bart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *Kasia* Re: jest spoko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 14:23 Ja rowniez wybieram sie 8 sierpnia i mam nadzieje ze jednak bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: jest spokojnie IP: *.CNet2.Gawex.PL 01.08.07, 14:57 wczoraj wróciłam z Teneryfy,widziałam ten smog dymu z pożaru, pożar jest ale kurortom turystycznym nic nie grozi ten pożar jest wysoko w górach, bądź spokojna i baw się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulabi6 Re: jest spoko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 16:22 wybieram się do bahia feliz koło maspalomas czy tam też jest zagrożenie pożarami czy przechodzą tylko przez środkową i zachodnią część wyspy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack_06 Re: jest spoko... IP: *.kalisz.mm.pl 31.07.07, 18:16 Z tego co czytałem, pożary są w środkowej części wyspy, a zagłębie turystyczne jest na południowym, wybrzeżu, tam pożary nie grożą, także z bardziej prozaicznego powodu - ta część GC jest uboga w lasy. Przy okazji, Bahia Feliz nie jest koło Maspalomas, lecz kilkanaście kilometrów na wschód (po drodze jest jeszcze Playa del Ingles i San Augustin). Nie zmienia to faktu, że życzę Ci wspaniałego wypoczynku na pięknej GC. Pozdro, JD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulabi6 Re: jest spoko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 19:03 dzięki za info jeśli chodzi o maspalomas to napisałam to w przybliżeniu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack_06 Re: jest spoko... IP: *.kalisz.mm.pl 31.07.07, 19:29 Spoko... GC jest na tyle mała, że można uznać Twoją lokalizację Bahia Feliz,za "w granicach błędu". Moja informacja była tylko lekkim sprostowaniem "koło". Bez urazy... Dodam tylko, że przejeżdżaliśmy w czasie objazdówki obok połaci wypalonych kikutów drzew - naprawdę smutny krajobraz. W zestawieniu z obecnymi widokami płonącej GC (zobacz na www.tvn24.pl), ciarki na grzbiecie przechodzą. I to wszystko z powodu jakiegoś piromana... Naprawdę szkoda, GC jest piękna, a sosny kanaryjskie mają swój niepowtarzalny urok (dłuuuugie igły). Niestety, po tych wydarzeniach, wiele z nich zniknie na zawsze z kanaryjskiego krajobrazu. Smutne... Miejmy nadzieję, że do czasu Twojego wyjazdu wszystko się uspokoi. Pozdrawiam, JD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: jest spoko... IP: *.Red-88-0-46.dynamicIP.rima-tde.net 31.07.07, 20:47 Przepiekna Gran Canaria!!!! I co teraz. Ponad 10 tys.hektarow splonelo. Tak ladny Palmitos Park splonal w 65%. Sosny canaryjskie. Presa de las Ninas. Fataga. W tej chwili pozar jest prawie opanowany. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: jest spoko... 31.07.07, 21:37 mowisz powaznie ?? Palmitos Park w polowie poszlo z dymem ?? :(( ehhh.... Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: jest spoko?... 31.07.07, 21:51 Wygląda na to, że najpiękniejsze rejony GC można będzie tylko wspominać... :-( bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: jest spoko?... 01.08.07, 00:11 A podpalił "strażak": www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=54669 bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulabi6 Re: jest spoko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 21:41 jadę za 2 tygodnie może ogień będzie już opanowany ale i tak szkoda wyspy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: jest spoko... IP: *.Red-88-0-46.dynamicIP.rima-tde.net 01.08.07, 11:42 Ostatnie wiadomosci: ok. 20 tys. hektarow splonelo na Gran Canarii. 3 czesc wyspy. Miasto Mogan, Tejeda, Fataga i tak, Palmitos Park. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prośba!!! Re: jest spoko... IP: 217.153.131.* 01.08.07, 15:04 Jestem dziennikarzem TVN24. Poszukuje pilnie osoby która wyjeżdża na wyspy i zgodzi się na krótką wypowiedź przed kamerą. Mój mail: t.pupiec@tvn.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta nie przesadzaj.... 01.08.07, 15:32 20.000 hektarow to nie jest 3 czesc wyspy ktora ma 1.560,1 km kw. I nie pisz ze splonelo miasto Mogan, bo sie spalilo dokladnie 7 (siedem) domow. Smutno ze sie pali, przykra sprawa z Palmitos Park ktore jest autentycznie zniszczone, ale nie siej niepotrzebnej paniki wypisujac takie historie.... Pozdrawiam z Puerto de Mogán. bart Odpowiedz Link Zgłoś
styro Re: nie przesadzaj.... 01.08.07, 16:17 Jesli dobrze pamietam z radia to spalilo sie 1/3 onszaru lesnego GC a to nie jest to samo co 1/3 wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś