Gość: Ufok IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.07, 11:06 Proszę o pomoc, chcę zabrać moją przyszłą żonę w podróż po ślubną na kanary ( 13 października ślub ) ale kompletnie nie wiem gdzie. mam do wydania 8000. proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelinam10 Re: Podróż poślubna na kanary -Help gdzie jechać? 24.08.07, 12:09 Witaj, rozumiem, że wchodzą w grę tylko Wyspy Kanaryjskie? Jeśli tak to chyba najlepiej Lanzarote - dominuje tam niska zabudowa większości hoteli co daje miluchny klimat...Ceny na 2 tyg. z opcją all inclusive są już w dobrych hotelach za ok 800-900E/os. z wylotem z Berlina, Lipska...chyba, ze wolicie z Polski...Przemyślcie sprawę bo to podróż poślubna, może warto w tym okresie pokusić się na inne klimaty..karaibskie..np Dominikana? Osobiscie moja podróz poslubna byla w Wenezueli i tez bylo fantastycznie!!:) Myślę, że za 1100E znalazłbyś coś ciekawego (min 4*)....Jakbyś miał pytania, chętnie pomogę, ewelinam10@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Gran Canaria IP: *.eranet.pl 24.08.07, 14:57 spokojnie w tej ceni sie zmiescicie Poszukajcie na Scan Holiday i najlepiej Maspalomas. Udanego wywczasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Gran Canaria IP: *.comarch.com 24.08.07, 15:01 Jak mieszkacie na południu albo zachodzie Polski to polecam wycieczkę na Gran Canarię albo Teneryfę z czeskiego biura podróży. Ceny dla tych samych hotelów i warunków minimum 10-15% tańsze niż w polskich biurach, a przy okazji możecie np. zwiedzić Pragę chociaż przez parę godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
anna262 Re: Podróż poślubna na kanary -Help gdzie jechać? 27.08.07, 12:53 My bylismy w podróży posubnej na Tenerifie.(mimo,że bylismy tam juzkilkanaście razy) za 2 tyg. z HP płacilismy za osobe 2500zł. w hotelu 5* .wydalismy na miejscu 2 tys. z wynajeciem samochodu i dobrze sie bawiac nie licząc kasy. co do miejscowości to zależy czy lubice spokojną miejscowość czy bardzo rozrywkową. lecielismy z Berlina - neckerman. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Alojzy Re: Podróż poślubna na kanary -Help gdzie jechać? IP: *.inter-media.pl 27.08.07, 18:37 No wiesz, kazdy ma inne wyobrazenie podrozy poslubnej i kazdy bedzie co innego proponowal. Ja radzilbym Ci troche wlasnej inicjatywy! Czy na prawde chcesz spedzic te podroz poslubna w tlumie urlopowiczow w hotelu molochu? Jak na podroz poslubna "zwykle wczasy" to dla mnie troche nudny wariant - taka "organizacyjna latwizna". Na takie wyjazdy to mozecie sobie pozniej jezdzic! :) Akurat nie musisz podzielac mojego zdania, ale podroz poslubna w jakims idyllicznym miejscu mialaby wielki urok. Z Warszawy mozna doleciec do ktoregos z lotnisk niemieckich lub clickairem do Barcelony (tam np. przenocowac) i poleciec dalej na te Kanary. Jesli z Niemiec to mozna wziac oferte razem z przelotem, hotelem i transferami. Z Barcelony mozna osobno kupic lot i osobno hotel. Mozna sprobowac tez pokombinowac. Na jedna wyspe przyleciec, z innej wrocic... Wiecej fantazji! :) Zobacz np. na www.jahnreisen.de linka "besondere Adressen" to sa na prawde miejsca szczegolne, znacznie rozniace sie od hotelowych twierdz! :)Niektore inne biura tez maja podobne oferty! Cenowo powinno to wyjsc w ustalonych granicach. A ile wczesniej radosci z planowania, szukania... :) No chyba, ze nie lubicie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grig Re: Podróż poślubna na kanary -Help gdzie jechać? IP: *.aster.pl 28.08.07, 00:02 Myślę, ze najlepsza będzie Grand Canaria lub Teneryfa. Obawiam sie, że na Fuerte i Lanzie może być słaba pogoda. Gratulacje i miłego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś