Dodaj do ulubionych

Orquidea - REMONT!!!

IP: *.aster.pl 05.07.08, 23:14
w hotelu trwa remont i turyści przenoszeni są do innego hotelu - czy
ktoś słyszał, a moze wrócił wąłśnie z Orquidei,
Obserwuj wątek
    • Gość: agula Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.pluscom.jawnet.pl 07.07.08, 17:59
      co z tym remontem
      • Gość: iwona Re: Orquidea - REMONT!!! IP: 83.238.4.* 08.07.08, 08:02
        w związku z utrudnieniami biuro tui przeniosło swoich klientów do
        innego hotelu........
        • Gość: agula Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.107.jawnet.pl 08.07.08, 17:01
          my lecimy z scan holidej ciekawe jak oni się zachowają coś ci
          wiadomo czy ten remont jest kosmetyczny czy gruntowny lecimy w
          sierpniu może skończą
          • Gość: tullamore Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 18:22
            Ja słyszałam, że do hotelu Orquidea kierują wszystkich bez
            znajomości interpunkcji. Natomiast tych ze znajomością, przenoszą do
            Sheratonu i do Hilton:)
            • Gość: agula Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.107.jawnet.pl 08.07.08, 18:38
              nie jesteś w temacie nie odpowiadaj tullamore
        • Gość: lavaca Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 21:27
          To super, bo my właśnie 16 tam się zjawimy :)) wylatujemy z Okęcia.
          Ktoś jeszcze wtedy leci?

pozdrawiam !
    • Gość: iwona Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.aster.pl 08.07.08, 23:39
      remont trwa aktualnie jak to bedzie w sierpniu nie wiadomo, napisze
      po 23, dzisiaj okazało się ze jutrzejszy lot z 13,30 przesuniety
      został na 20,00 zmiany, zmiany
      • makono Re: Orquidea - REMONT!!! 09.07.08, 12:16
        O jakim biurze mówisz ? o Scanie ? W Scanie zaprzeczają jakoby w
        hotelu coś się działo
    • makono Re: Orquidea - REMONT!!! 09.07.08, 12:41
      i jeszcze - na stronie szkoly windsurfingowej z GC znalazłam
      info "Please note that the Hotel Orquidea will be closed from 21st
      of April until 1st of July 2008 for renovations of the pool area and
      reception together with the construction of a new wellness/spa area.
      Therefore the Hotel Orquidea will be closed during this period as
      well as reception and the main restaurant"
      Więc pewnie remont się jeszcze nie skończył. Zresztą na stronah
      www.Nordotel.com - własciciela hotelu nie ma cennika pokoi w
      Orquidei na lipiec i sierpień a przedtem był. Więc remont
      rzeczywiście chyba trwa
    • makono Re: Orquidea - REMONT!!! 09.07.08, 13:01
      przed chwilą jednak uzyskałam informację od Scana że ponoć hotel od
      16 lipca bedzie normalnie przyjmował gości. No to będziemi mieli
      nowo wyremontowany basen :-)
      • Gość: lavaca Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 09:02
        Po przeczytaniu Waszych postów zaniepokoiłam się i od razu
        pojechałam do biura podróży tj. Scan Holiday. Pani, z którą
        rozmawiałam powiedziała, że żadnej infromacji na ten temat nie
        dostała, więc remontu najprawdopodobniej nie ma.
        Lecę z rodzinką 16 lipca z Okęcia. Czy ktoś jeszcze leci? Pisać :))
        • Gość: agula Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.pluscom.jawnet.pl 12.07.08, 15:41
          ale na stronie hotelu pisze wyrażnie ze remont trwa od kwietnia
          do lipca remontują basen jadalnię i recepcję
        • Gość: makono Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.189.72.18.e-plan.pl 12.07.08, 15:45
          Mi 3 razy panie ze Scana też mówiły, ze żadnej informacji nie ma .
          Dopiero po moich uporczywych naleganiach Pani podała mi info o tym
          ze od 16 bedą przyjmować normalnie
          • Gość: lavaca Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 14:47
            Tak, ja też nareszcie otrzymałam tą informację. Remont owszem, był.
            Remontowali pewną część hotelu, ale nie przenosili ludzi do innych
            hoteli, ponieważ część ta była niezamieszkana. Od 16 lipca remont
            się kończy.
            • Gość: olo Re: Orquidea - REMONT!!! IP: 212.76.37.* 31.07.08, 17:27
              właśnie wróciliśmy - w samym hotelu juz po remoncie - natomiast tuż obok wciąż
              trwa kapitalny remont sąsiedniego ośrodka i czasem o 7 rano drażnią hałasy z budowy.
              • Gość: agula Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.107.jawnet.pl 31.07.08, 18:06
                olo jeżeli możesz to napisz więcej jakie wrażenia z pobytu bo
                bardzo mało jest opini na forum
                • Gość: olo Re: Orquidea - REMONT!!! IP: 212.76.37.* 31.07.08, 18:54
                  Najpierw minusy:
                  1. przewaga anglików i skandynawów którymi zajmuje się bardzo aktywnie rzesza
                  animatorów - co w dłuższej perspektywie może drażnić i zakłóca nieco sielski
                  wypoczynek,
                  2. tuż za płotem nieustanny remont - czyli pobudka o 7:00 wraz z rozpoczęciem
                  prac budowlanych - na szczęście ocean zagłusza większość dźwięków ;-) [anglików
                  raczej trudniej zagłuszyć]
                  3. leżaki są regularnie zajmowane już o wczesnych porach tak więc ok. 8:00
                  najlepsze miejscówki w zasadzie są już zajęte - na szczęście nie samych leżaków
                  nie brakuje - ale parasole i zacienione miejsce - dla rodzin z dziećmi wymagają
                  "poświęceń" i wczesnych pobudek ;-)
                  4. organizacja kolacji - od razu pierwszego dnia najlepiej zarezerwować sobie
                  stolik do kolacji aby uniknąć wyczekiwania na wolne miejsce - przeważnie
                  przebiega to sprawnie - ale czasem ...

PLUSY:
                  1. rewelacyjna lokalizacja - masz dod dyspozycji 3 baseny, plaże z piaskiem oraz
                  standardowy kamienisty brzeg z czarnym miejscowym piaskiem na dnie - z bardzo
                  dobrym dostępem do oceanu. Ciężko znaleźć lepszą lokalizację, jeśli nie chce się
                  zastanawiać czy iść na plaże, czy na basen - wszystko jest obok siebie (ze
                  szkółką surfingową włącznie)
                  2. Obsługa i sam hotel na medal (na pewno pełne 4 gwiazdki), choć same pokoje
                  mają trochę małe łazienki i tu można różnie trafić (ja dałbym 3 i pół gwiazdki)
                  AHa - w pokojach jest klimatyzacja w standardzie.
                  3. Duży wybór dań podczas śniadań i kolacji, choć po 2 tygodniach każdy bufet
                  może się znudzić. Są jednak dania regionalne i nie należy się bać pytać kucharzy
                  co polecają - chętnie wskazują nawet na migi ;-)
                  4. Jak już atmosfera sielskiego lenistwa zacznie doskwierać, bardzo łatwo
                  dojechać stąd do wszelkich atrakcji turystycznych (taxi do Maspalomas 10E - na 4
                  osoby to super cena - co ciekawe z powrotem już tylko 8 E ) są też autobusy i
                  wypożyczalnie samochodów - blisko autostrada, więc wszędzie szybko i bezpiecznie
                  się dojedzie (choć strachliwym nie polecam samodzielnie zapuszczać się w głąb
                  lądu bo tak jak piszą wszystkie przewodniki - drogi są ekstremelnie kręte i
                  strome, tak więc może zakręcić się w głowie. Dla tych co lubią wyzwania - sam
                  miód i niezapomniane wrażenia)
                  5. POGODA !!!! - nawet jak jest pochmurno - jest wspaniale, a gdy jest upalnie,
                  słońce nie zabija tylko daje żyć. Średnio ok 25-30 stopni i nieustająca bryza
                  znad oceanu. Nie dziwię się, że dla samej pogody można w tym miejscu się zakochać.
                  Generalnie polecam - warto sprawdzić na własnej skórze!

• Gość: agula Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.107.jawnet.pl 31.07.08, 19:31
                    podobno hotel ma animację polską to pewno nie nie widać ich
                    wcale wybraliśmy ten hotel między innymi dlatego że w biurze
                    polecali go ze względu na polski klub animacyjny
                  • Gość: gość Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.189.72.18.e-plan.pl 31.07.08, 20:36
                    dzięki za informacje

Mam, jeszcze parę pytań:
                    - na których piętrach byli kwaterowani Polacy - jeśli byla wogóle
                    jakaś reguła
                    - czy w pokojach są w standardzie lodówki ?
                    - jak wygląda i działa polski mini klub ?
                    - czy widać ze coś bylo odnawiane o co jest wyremontowane ?
                    - jakie sa ceny napoi w hotelu i ewentualnie przekąsek w czasie
                    lunchu
                    - gdzie najlepiej pożyczyć samochód i jakie są koszty?
                    - o której zabierali was z powrotem z hotelu nad ranem ? czy
                    dostaliście jakieś śniadanie ?
                    - czy w samolocie były w cenie posiłki ? na forach są różne
                    informacje - no i jak sam lot ?
                    - a czy może wiesz czy w pobliżu jest jakiś sklep gdzie kupię
                    pieluchy i słoiczki dla malucha ?

z góry dziękuję za odpowiedź-
                    • Gość: olo Re: Orquidea - REMONT!!! IP: 212.66.73.* 01.08.08, 13:21
                      - brak reguły co do pięter
                      - lodówki sa w standardzie
                      - mini klub na 4. dwie dziewczyny zajmują się dziećmi od 10-12 i od
                      14-17. Głównie dla mniejszych dzieci (tak do 12 lat)
                      - hall, recepcja, restauracja wygląda rewelacyjnie, pokoje trochę
                      gorszy standard - małe łazienki.
                      - na sniadaniach herbata/kawa/woda gratis (soki i inne napoje za ok
                      1 E), na kolacji za wszystkie napoje trzeba płacić
                      - ja wypożyczałem samochód pod hotelem Draco cars - 3 dni za Vectrę
                      120 E. Pewnie można taniej ale nie chciało mi się szukać i w sumie
                      całkiem ok (pełen pakiet z ubezpieczeniem to podstawa. nie potrzebna
                      karta kredytowa)
                      - powrót niestety o 6 rano - autobus z hotelu o 4:00 ale było
                      sniadania
                      - w samolocie standardowy jeden posiłek ale lot ok 6 godzin więc
                      dodatkowy prowiant może sie przydać (szczególnie dla dzieci)
                      - co do takiego asortymentu to nie jestem w 100% przekonany ale jest
                      kilka supermarketów dobrze zaopatrzonych. W najgorszym wypadku
                      niedaleko jest centrum handlowe z carrefourem (taxi za 5E) tam
                      kupisz wszystko.

pozdr
                      -
                      • Gość: gość Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.189.72.18.e-plan.pl 01.08.08, 13:28
                        bardzo dziękuję za info.
                        Jeszcze pytanie co do tych leżaków - leżaki w zacienionych miejscach
                        ale oddalone od basenów tez były problemem ? a jak tak wcześnie
                        rezerwowaliście miejsca to reczniki nie były zabierane przez
                        obsługę ?
                        • Gość: betty Re: Orquidea - REMONT!!! IP: 213.31.11.* 08.08.08, 16:49
                          Ręczników nikt nie zabiera. Miejsca zacienione (pod palmami i
                          parasolami z naturalnej, suchej trawy) są oddalone od basenu ok 20
                          m, natomaist z tego miejsca są widoki na ocean. Z tymi miejscami nie
                          ma żadnego problemu:)))) Miłego pobytu! Naprawdę miejsce jest super!
                          To były piekne wakacje!!!!
                          • Gość: agula Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.pluscom.jawnet.pl 08.08.08, 21:45
                            witam lecimy 20 08 napisz jakie wrażenia z tego hotelu jakie było
                            jedzonko czy drogie są napoje w hotelu
                          • Gość: gość Re: Orquidea - REMONT!!! IP: *.189.72.18.e-plan.pl 08.08.08, 23:24
                            Cieszę sie, że wakacje się udały. My lecimy w środę i już nie mogę
                            się doczekać. Przyszło mi do głowy jeszcze jedno pytanie dotyczące
                            hotelu. Czy są tam też jakieś atrakcje pod kątem 1,5 letniego
                            dziecka. Wiem, ze jest plac zabaw. Mini klub jest dla dzieci
                            starszych ale gdzieś na jakimś filmiku z hotelu widziałam tez jakieś
                            zabawki przystosowane pod kątem takich małych dzieci. A jak woda w
                            basenach , czy jest bardzo słona (bo chyba jest morska) ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka