mekss 07.01.09, 09:34 Bylismy w tym hotelu w okresie swiateczno-sylwestrowym. Jezeli ktos chcialby sie cos dowiedziec o hotelu i okolicy, to prosze pisac. Chetnie udziele informacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Turystkaaaaa Re: Gran Canaria Hotel Escorial IP: *.3s.pl 11.01.09, 12:10 Latem lecimy do tego hotelu ;-) więc za wszystkie cenne uwagi będę bardzo wdzięczna. 1. Jak daleko jest do najbliższej plaży?? Czy jest zagospodarowana?? Ile do słynnych wydm?? 2. Czy wypożyczaliście samochód, gdzie i za ile?? 3. Jak hotel: pokoje, wyżywienie, basen wew. i zew. oraz inne atrakcje, typu animacje, itp.?? 4. Co warto zobaczyć na wyspie?? 5. Za wszystkie inne uwagi z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mekss Re: Gran Canaria Hotel Escorial 12.01.09, 14:24 Hotel szczerze polecam. Chociaz nie obylo sie bez problemow na poczatki. Po przyjezdzie dostalismy pokujna trzecim poziomie i ,powiem szczerze, nie bylismy z niego zadowoleni.Nastepnego dnia pojawily sie mrowki w lazience. Poza tym byl niezbyt przyjemny ( brak slonca, widok na jakies krzaki i na glosna dyskoteke ) Pokoj wymienilismy bez problemow. Zwroccie uwage na to, jaki pokoj dostajecie. Polecam pokoje na wyzszym poziomie ( po zmianie dostalismy 6 pietro z widokiem na basen , morze , pokoj sloneczny ).Z tym , ze od strony basenu widok jest rowniez na ulice. Trzeba sie z tym liczyc, ze bedzie w nocy glasniej. Dlatego polecam wykupienie klimatyzacji , zeby nie trzeba bylo otwierac balkonu na noc. Pokoje sa czyste z tv i lodowka, duza szafa. Trzeba wziac pod uwage, ze to jest hotel 3 gwiaztkowy. My bylismy w pokoju standard. Nie byl on jakis ogromny ale nie bylo zle. Podobno pokoje rodzinne sa duze. Nie widzialam. Jedzenie bylo bardzo dobre. Dosc duzy wybor. Zawsze cos dla siebie znalazlam do jedzenia. Nawet moje dziecko-niejadek bylo zachwycone. My mielismy all inclusive. Oplacalo sie. Od godziny 10-tej zawsze byly lody - wazne dla mojej corki:) W kazdej chwili mozna bylo podejsc do baru na holu i zamowic kawe itp. Automaty z sokiem , woda mineralna , cola itd byly samoobslugowe. Z jedzenia jestesmy bardzo zadowoleni. Z basenu na zewnatrz nie korzystalismy. Z dwoch powodow: 1)wolelismy isc nad ocean 2) malo miejsca przy basenie - niemieccy turysci wczesnie rano zajmuja lezaki- mimo zakazu. Hotel posiada fajny ogrod gdzie mozna rowniez wylozyc sie na lezaku. Jezeli komus nie zalezy zeby lezec przy basenie, to tam jest nawet przyjemniej. Z ogrodu jest wejscie na kort tenisowy. Opalac sie mozna rowniez na dachu:) W srodku hotelu jest kryty basen. Ale to nie jest basen do plywania. Tzn jak ktos sie uprze , to mozna. Wchodzi sie do niego przez spa. Basen jest rewelacyjny. Z biczami wodnymi, z cieplutka woda - typowy do lezenia. Z tego basenu mozna przejsc do drugiego- w grocie solankowej. Super sprawa. Polecam. Generalnie w hotelu 90 % turystow stanowili Niemcy w wieku emerytalnym. Poza tym troche holendrow, francuzow. Polakow nie bylo, poza nami:) - przynajmniej w grudniu. Dla dzieci jest plac zabaw. Troche zjezdzalni , domek, hustawki, calkiem przyzwoicie. Z atrakcji hotelowych nie korzystalismy. Cos tam bylo organizowane. Jakies pokazy mody, muzyka na zywo itp. Ale blizej nic nie moge powiedziec. Do najblizszej plazy jest spacerkiem 5 minut. Ale nie jest ona zbyt piekna. Ta ladniejsza plaza jest blizej wydm i trzeba do niej kawalek przejsc. Ale to nie jest problem.Z wiekla przyjemnoscia robilismy sobie takie spacerki wzdluz oceanu i nawet nasza 6-letnia corka nie marudzila. Wzdluz wydm ciagnie sie piekna, szeroka piaszczysta plaza. Wypozyczenie dwuch lezakow i parasoli na caly dzien kosztuje 7.5€ . Na wydmy jechalismy taxi z hotelu. Troszke z lenistwa:) Taxi sa niezbyt drogie. Na wydmy placilismy 3€. Polecam wydmy. Na poczatku, po wejsciu na nie, wydaje ci sie , ze to troche oszustwo. Im dalej jednak , tym staja sie coraz piekniejsze. Pozniej czujesz sie faktycznie jak na pustyni. Jezdzilismy rowniez do aqualandu. Tez taxi - 5€. Autobusem liniowym - 5€ za osobe dorosla, dziecko nie placilo - wypralismy sie do Las Palmas. Calkiem fajnie. Wypozyczenie samochodu - okolo 40 €. Zalezy jaki samochod i z jakiej wypozyczalni. Nie jezdzilismy zbytnio po okolicy. Nie polecam przejazdzki kolejka po miasteczku. Nic ciekawego. Jezeli chodzi o wyspe, to zdecydowanie bardziej podobala mi sie Teneryfa. Uwazam, ze Gran Canaria , poza wydmami, nic nie ma. Ale byc moze sie myle.Podobno na wyspie sa plantacje bananow. Nie bylismy. Widzialam juz je na Teneryfie. Mozna wybrac sie na wycieczke lodzia podwodna. Tylko trzeba pamietac, ze to jest wyprawa na pol dnia. Wlasciwie na dluzej, bo nie wracasz na obiad. Moj maz sie zapisal ale odwolali. Jezeli bedziesz chciala zrobic zakupy w markecie, to po drugiej stronie hotelu jest calkiem dobrze zaopatrzony sklep. Zapomnialam jeszcze dopisac, ze w hotelu jest darmowy dostep do internetu - chyba z 10 stanowisk. Mozna zagrac w bilard-1€ za gre, kregle - 1€, lotki , tenis stolowy, pilkarzyki 50centow. Jezeli ktos chce pocwiczyc, to maja swietna silownie z czescia wydzielona dla dzieci. Uwazam, ze jak na 3 gwiazdki, to hotel jest super. Mam nadziej, ze moje wskazowki przydadza sie . Jezeli moge odpowiedziec jeszcze na jakies pytanie, to prosze pisac. Zycze udanego urlopu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystkaaaaa Re: Gran Canaria Hotel Escorial IP: *.3s.pl 12.01.09, 19:30 Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Pokój mamy zarezerwowany rodzinny, więc zobaczymy jaki będzie. Ze wskazówek na pewno skorzystamy. A Teneryfa też na nas zrobiła ogromne wrażenie. Zobaczymy jak będzie z Gran Canarią;-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asica Re: Gran Canaria Hotel Escorial IP: *.slp.vectranet.pl 28.01.09, 17:39 Witam! My też lecimy do tego hotelu. W związku z tym mam pytanie: 1. Z jakiego biura podróży korzystali Państwo? 2. Ile kosztuje wycieczka łodzią podwodną? Za wszystkie cenne wskazówki z góry dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: Gran Canaria Hotel Escorial 28.01.09, 18:52 Lodz podwodna (ktora wcale nie jest tak atrakcyjna) najlepiej sobie zorganizowac samemu. Jedziecie autem albo autobusem do Puerto de Mogan i tam w porcie odrazu macie rozpiske i kupujecie najblizszy rejs. Zamiast lodzi ja bym wam proponowal rejsik katamaranem wzdluz wybrzeza. Jedziecie albo do Puerto de Mogan autobusem , tam wsiadacie w katamaran w porcie i plyniecie np do Puerto Rico (stamtad powrot autobusem), albo w druga strone. Jedziecie do Arguinequin fajna plaza z karaibskim piaskiem i tam wsiadacie w stateczek ktory przyplywa na chwiele do portu (trzeba poprostu chwile poczekac) i plyniecie nim do Puerto de Mogan. Plusem tej drugiej opcji jest to ze w zasadzie to nie ma ludzi :) Ja plynalem w 2 osoby na calym statku :) a w Puerto de Mogan byla mega kolejka taka na godzine stania :) Lodz podwodna odradzam (jak i nurkowanie) , katamaran polecam ( zatrzymuje sie po drodze , zaloga karmi rybki i mozna zejsc pod podklad gdzie sa wstawione okna pod woda przez ktore widac te stworzonka). Gość portalu: Asica napisał(a): > Witam! My też lecimy do tego hotelu. W związku z tym mam pytanie: > 1. Z jakiego biura podróży korzystali Państwo? > 2. Ile kosztuje wycieczka łodzią podwodną? > Za wszystkie cenne wskazówki z góry dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mastere7 Re: Gran Canaria Hotel Escorial 19.04.09, 01:21 a czy korzystanie ze SPA w hotelu Escorial jest ogolnie dostepne, czy dodatkowo platne? Dzieki za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeslaw Re: Gran Canaria Hotel Escorial IP: *.cec.eu.int 21.04.09, 17:52 Wydaje mi sie, ze przy HB trzeba placic. W all inclusive jest bezplatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: Gran Canaria Hotel Escorial 28.01.09, 18:45 Troche komentarzy do twojego opisu. Bylem 3 razy na GC i uwazam ze ta wyspa ma bardzo wiele do zaoferowania > Autobusem liniowym - 5€ za osobe dorosla, dziecko nie placilo - > wypralismy sie do Las Palmas. Calkiem fajnie. co sie wam podobalo w Las Palmas ? > Wypozyczenie samochodu - okolo 40 €. 40 za dwa dni to sie zgodze :) > Nie jezdzilismy zbytnio po okolicy. No to wiele z Gran Canarii nie zobaczyliscie. Bo Playa del Ingles, Maspalomas to sa miasteczka typowo turystyczne. Zeby poznac GC trzeba wybrac sie na polnoc wyspy, odwiedzic Puerto de las Nieves, Galdar, zajechac do Teror i wypic tam kawke na ryneczku, wybrac sie do Puerto de Mogan wieczorem i posluchac koncertu przy porcie. Mozna tez odwiedzic Palmitos Park. Wdrapac sie pod Roque Nublu , eh... ludzie ... , wksoczylisci do Las Palmas, zapisaliscie sie na jakies "wycieczki" typu lodz podwodna ktore nie doszly do skutku , a potem piszecie ze Teneryfa to hoho a Gran Canaria slabo :) Wiecej inwencji i ciekawosci :) > Jezeli chodzi o wyspe, to zdecydowanie bardziej podobala mi sie > Teneryfa. Uwazam, ze Gran Canaria , poza wydmami, nic nie ma. o tym wyzej :P > Ale > byc moze sie myle. nawet nie wiesz jak BARDZO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estella Re: Gran Canaria Hotel Escorial IP: *.range213-122.btcentralplus.com 15.03.14, 11:50 Witam, , w maju wybieram sie z rodzina do hotelu Escorial . mamy 4,5 letnie bliznieta wiec interesuje mnie basen dla dzieci? czy jest to typowy brodzik gdzie maluchy moga sie chlapac? z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś