Gość: jaro IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 22:25 dzisiaj wróciłem, jak ktoś ma pytania mogę pomóc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kulka75 Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 22:51 czy są suszarki do włosów w hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 14:10 suszarek w łazience nie ma,leciałam travel serwis z itaki samolot był o czsie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.09, 16:00 nietety nie ma suszarek(żona też wytrzymała bez tego urządzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repio Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 00:38 Nie niestety nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann_jazon Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 09:16 Witaj, moje pytanie dotyczy raczej lotu niż pobytu, ale może mi odpowiesz - z jakim biurem leciałeś, skąd był lot i czy nie było jego opóźnień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.09, 15:58 leciałem z itaki, lecąc na teneryfe była godzina opóznienia(podobno brak dokumentów)wylot z warszawy , choć pierwsza rezerwacja była z katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann_jazon Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.chello.pl 09.07.09, 21:18 Dziękuję za info. Też lecę z Itaki z Wa-wy, dojechać muszę z Gdańska, więc trochę się obawiam przesunięc lotu. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych takich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: barcelo varadero -teneryfa IP: 195.93.250.* 09.07.09, 23:48 a jak hotel jedzenie i wo gule ja lecę na 2 tyg 29 lipca pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 13:22 dla mnie jedzenie było słabe ,najwyrażniej hotel na nim oszczędzał, mnie brakowało warzyw ,owoców morza ,był mały wybór dań a nawet zwykłe pomidory nie nadawały się do jedzenia ,były niedojrzałe i niesmaczne, wersja all polegała wyłącznie na samoobsłudze za drinka robionego przez barmana trzeba było zapłacić ,ja spotkałam się z takim podejsciem pierwszy raz, wodę butelkową wydawali tylko w głównym barze po godz. 19,w ciągu dnia nie przysługiwała ,natomiast sam hotel jest ok ładne baseny, prawie przez cały dzień i wieczór animacje,ogólnie miło spędziłam czas ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repio Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 00:49 Witam Również wróciłem z Varadero i nic takiego, w stylu ".....brak owoców morza..." nie spotkałem?? być może byliśmy w różnych hotelach?? Porównując Turcje , a słynie ona z jedzenia "super liga", jest o połowe lepsza na Teneryfie (o gustach się zresztą nie dyskutuje). Ewentualność twojej krytyki może wynikać z tego,........iż jak to Polak zawsze musi narzekać, niestety nasza natura!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.09, 22:29 to zależy od oczekiwań(3 gwiazdki)jedzenie było na tyle zróznicowane że można było przez 2 tygodnie jeść co innego(pomidory były bardzo dobre) baseny od 0,4m do 3,4m a więc dla każdego coś miłego, w pokojach czysto, ręczniki o ile były na podłodze wymieniane każdego dnia,apartamenty(2 pokoje z aneksem kuchennym) przestronne funkcjonalnie wyposażone, animacje co prawda w języku angielskim ale dla dzieci bardzo zrozumiałe, ogólnie pierwszy raz nie było sie do czego doczepić (chyba że ktoś szuka dziury w całym) do plaży około 800m ale po takim jedzeniu to dobrze robiło, wycieczki w zależności od potrzeb(niektórzy woleli sami a niektórzy z przewodnikiem)warto odwiedzić loro park, siam park, wulkan, acha i hotel dla ludzi nie mających nic przeciwko szalejącym dzieciom(naszych było 2 szt), super wakacje, życzę takich samych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomk255 Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.prokom.pl 17.07.09, 12:08 Hotel godny polecenia. Jedzenie super (może faktycznie pomidory nie były super). Animacje dość fajne. Pokoje może nie należą do najnowszych, ale za to czyste i przestronne. Dużą wadą są lokalni turyści, którzy przyjeżdżają na weekendy i wtedy jest głośno i tłoczno (walka o leżaki i jedzenie czasami też). Dlatego najlepiej na weekend udać się na zwiedzanie wyspy. Ogólnie jak na 3 gwiazdki bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anett Re: barcelo varadero -teneryfa IP: 91.189.25.* 17.07.09, 12:26 A czy mieszkałeś w apartamencie, czy pokoju dwuosobowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.prokom.pl 17.07.09, 12:59 Podobno wszystkie pokoje są prawie takie same. Czyli można był je nazwać apartament(sypialnia + pokój dzienny z aneksem kuchennym). My na szczęście mieliśmy łoże małżeńskie, a większość pokoi ma pojedyncze łózka. Polecam bardzo wulkan Teide. Aby wejść na sam szczyt trzeba mieć zezwolenie. Ja pozwolenie załatwiałem jeszcze w Polsce drogą mailową (dali mi w przeciągu 3 dni). Trzeba wysłać prośbę w j.angielskim na adres jmedina@oapn.mma.es. Bardzo proste. Warto niesamowite widoki ze szczytu (3718m.n.p.m.), nieźle wali siarką na górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal1 Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 13:46 niedawno wróciłem z teneryfy z hotelu barcelo varadero i mam zgoła inne odczucia niż większość tu piszących.animacje to dla mnie totalna porażka,te które odbywały się w ciągu dnia na basenie ograniczały się do nauki salsy(w ciągu 2 tygodni chyba z 5 razy)i do łapania do pojemnika rzucanej ze sceny piłki tenisowej.zresztą o jakości animacji świadczyła ilość osób które brały w nich udział:2 w porywach do 5.przez 2 tyg.1 raz zorganizowali mecz piłki wodnej a np.o aerobiku w wodzie pewnie nie słyszeli.wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych też pozostawiały wiele do życzenia,moja 10 letnia córka która do tej pory zawsze brała w nich udział poszła tylko raz i stwierdziła że są nudne.animacje wieczorne odbywały się w małym i dusznym barze gdy w tym samym czasie scena na dworze świeciła pustkami.generalnie hotel swoje lata świetności ma już dawno za sobą.sprzęty są dość mocno podniszczone,przez 2 tygodnie (mimo zgłaszania na recepcji)ciekła mi z klimatyzatora woda i musiałem się ratować podkładaniem garnka,łazienka też pozostawia wiele do życzenia (nie mówię tutaj o czystości bo ta była ok).na ścianie apartamentu zaś uchodowaliśmy pięknego grzyba,który zawsze przed przybyciem nowych turystów był ścierany i zamalowywany(widoczne ślady wielokrotnego malowania w tym miejscu ściany).były też i plusy:niezły basen,miła i kompetętna pani rezydent z itaki,niezły bar z przekąskami na basenie. nie chciałbym abyście drodzy forumowicze pomyśleli że jestem jakimś totalnym malkontentem,staram się aby moja wypowiedz była jak najbardziej obiektywna i proszę nie piszcie że jak na 3*** to....... w ubiegłych latach byłem w wielu hotelach 3 i 4**** i ten niestety zrobił na mnie chyba najgorsze wrażenie.wracając do konkretów:jedzenie średnie(można przeżyć bez problemu te 2 tygodnie),duży wybór alkoholi,dobre piwo(nie rozcieńczane jak to czasem bywa),bardz miła obsługa.natomiast co do wyspy jestem też odrobinę rozczarowany(wolę te greckie).najpiękniejsza maska,potem długo,długo nic a jak ktoś z dziećmi to na pewno siam i loro park.mam nadzieję że moje wywody pomogą komuś w trafnym wyborze hotelu i nie będzie rozczarowany tak jak moja rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
turcja1 Re: barcelo varadero -teneryfa 30.07.09, 22:53 W pobliżu jest Barcello Santiago super hotel na lasta chyba tylko trochę droższy też byłam z Itaką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repio Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 01:08 Witam Owszem Santiago jest o jedną gwiazdkę wiecej ..."ale szału ni ma!!" Varadero raczej polecam ludziom z dziećmi i rodziną. Jedzenie super , obsługa również , sam hotel nadaje się do liftingu- już swoje czasy świetności ma chyba za sobą , ale atmosfera przyćmiewa ten jedyny minus. Dobra baza wypadowa, blisko przystanek , plaże itp.Polecam Loro Park i Siam ale tam nastaw się na długie czekanie w kolejkach na każdą atrakcję, jechać należy od rana tzn 10-18. Nie polecam wycieczki na Teide nuda ..kupa kamieni , przereklamowany. Proszę nie dawać wiary folderom ,że Columb zatrzymywał się na wyspie itp. trick marketingowy. Ogólnie fajnie ale wyobrażałem sobie Teneryfe jako wyspę pełną życia , pieknych plaż , super hoteli itp zawiodłem się, jest to miejsce do wypoczynku i widoków. P.S My Polacy powinniśmy jechać tam, choć raz aby uczyć się od Hiszpanów serdeczności i uśmiechu . Ale nie mamy się czego wstydzić pod wzgledem kultury ,w porównaniu np. z anglikami czy francuzami , którzy dla mnie to totalne chamy!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rege2 Re: barcelo varadero -teneryfa 04.09.09, 15:11 Witam. Czy blisko do Maska?i jak z połączeniami? w planie zejście wąwozem i rejs wzdłuż gigantos...oraz latarnie i wulkan...jeśli możecie coś powiedzieć n/t położenia, bo waham się pomiędzy Playa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.09, 12:35 Hotel położony w spokojnej okolicy, co do odległości do np. maski to nie wiem ale gdziekolwiek byś nie był to trzeba jakoś dojechać, czy to będzie 10km czy 20km i tak lepiej wynając samochód, autobusy co prawda kursują ale wg własnego(kierowcy) rozkładu. cała wyspa wzdłuż to około 100km także nie są to duże odległości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIN Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.13, 17:29 HOTEL- WYZYWIENIE, INFRASTRUKTURA-BASENY, ANIMACJIE,APARTAMETY,WSZYSTKO NA DOBRYM POZIOMIE.NIE POLECAM-NALEZY ABSOLUTNIE ODMAWIAC ZAKWATEROWANIA W SEGMENTACH A i B...... NUMERY OD 202 DO 217 .BLSKO ULICY ,WLASCIWIE OBOK PRZYSTANKU AUTOBUSOWEGO I RUCHLIWEJ ULICY LICZYC NA POMOC REZYDENTA .PRZY ZAMIANIE WYKLUCZONA.PODOBNA NIEMOC PRZY WIZYCIE HISZPANSKO JEZYCZNEGO LEKARZA.DANE REZYDENTA DO WIADOMOSCI ITAKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: barcelo varadero -teneryfa IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.13, 18:17 W jakich segmentach są najlepsze pokoje /2 os.dorosłe+2 dzieci/?Czy możliwa jest zamiana pokoju ?Czy prawdą jest że w pokojach są mrówki? Odpowiedz Link Zgłoś