Dodaj do ulubionych

Pazdziernik znosnie?:)

13.08.09, 07:22
jakiej pogody mozna sie spodziewac w pazdzierniku na kanarkach? ktora z wysp
najbardziej polecacie? chodzi o piekna pogode i sliczny krajobraz a takze
plaze. moze jakis konkretny hotel ? dzieki za pomoc
Obserwuj wątek
    • motylanoga71 Re: Pazdziernik znosnie?:) 13.08.09, 11:23
      Pazdziernik to jeden z najlepszych okresow do wyjazdu na Kanary. A z wysp -
      kazda. Ocean po lecie nagrzany, temperatura ok 25 w dzien i 18 w nocy.
      • piterpodroz Re: Pazdziernik znosnie?:) 13.08.09, 12:25
        ooo to milo:) w takim razie jestem blizszy podjecia decyzji ze jednak kanarki:)
        • jszafranski Re: Pazdziernik znosnie?:) 13.08.09, 13:17
          temperatury sa oczywiscie "w cieniu" o ile w nocy mozna mowic o cieniu :)
          Jest bardzo cieplo ale przyjemnie i trzeba uwazac zeby sie nie "spalic" na
          sloncu. Filt 30 obowiazkowo.
          Jak pisal poprzednik, kazda wyspa bedzie dobra, ja bym wybral np Fuerte +
          Lanzarote ( ale to dlatego ze na GC i Tene juz bylem nie raz) albo ktoras z tych
          "w nawiasie". Lecac z biura podrozy ciezko bedzie zrobic ta pierwsza wersje,
          natomias na GC polecam Puerto de Mogan ewent Maspalomas, natomiast na Tene jej
          polnocna czesc z Puerto de la cruz ( w zimie jest tam chlodniej niz na poludniu,
          a w pazdz powinno byc bardzo milo, no i blizej do ciekawych miejsc jest z
          polnocy :) )
          • Gość: maria.m Re: Pazdziernik znosnie?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 21:51
            Ja na październik na Teneryfie nie polecam Puerto de la Cruz,byłam dwa razy i
            dwa razy padało-raczej zdecydowanie południe!
    • etrusek Bardzo znośnie 13.08.09, 13:53
      Październikowe zdjęcia z Fuerteventury i Lanzarote:
      picasaweb.google.pl/tomstar68
      • piterpodroz Re: Bardzo znośnie 13.08.09, 19:15
        dzieki za info:) a ktore biuro sie dobrze spisuje na te kierunki?
        • etrusek Re: Bardzo znośnie 14.08.09, 17:47
          Byłem z Itaką w Oasis Papagajo - bez zastrzeżeń
          • piterpodroz Re: Bardzo znośnie 15.08.09, 12:07
            przyznam ze zdjecia rewelacja:) az sie nie chce wierzyc ze to wszystko na
            kanarkach. ale czy podrozowales po ronych wyspach czy byles na jednej? a jak
            wyglada sytuacja z plaza? jest dosc daleko chyba od hotelu:) jakis dojazd? jest
            to duze utrudnienie?
            czyli itaka sie spisala?
            • etrusek Re: Bardzo znośnie 16.08.09, 22:08
              To był dwutygodniowy pobyt na Fuerteventurze z jednodniowa wycieczką
              zorganizowana przez Itake na Lanzarote.
              Na 6 dni wynajalem za 120 euro w hotelowej wypozyczalni nowego
              Nissana Micre.
              Plaza odlega od hotelu okolo 2 km - dojazd albo taksowka za 3 euro,
              autobusem za jakies grosze, hotelowym busem lub na piechote.
              Dla mnie to nie bylo ZADNE utrudnienie - jak mialwem auto to
              jezdzilem tam gdzie kilometrr plazy mialem tylko dla siebie.
              Itaka bez zastrzezen - pobyt bardzo udany
              • piterpodroz Re: Bardzo znośnie 17.08.09, 19:00
                samochod faktycznie tanio jak na 6 dni.
                ale dojscie do plazy jest bezproblemowe?
                miejsce piekne, chyba trzeba bedzie to sprawdzic:)
                czy mozna liczyc na jakies lasty tydzien przed wylotem? bo aktualnie ceny dosc
                wysokie. wolalbym wyczekac i kupic z tydzien przed wylotem
                • etrusek Re: Bardzo znośnie 18.08.09, 11:47
                  Oasis Papagayo jest tutaj:
                  Tekst linka
                  Do plazy droga nie moze być łatwiejsza --> wychodzisz z hotelu i
                  prostą aleja idziesz na wschód. Mozesz tez isc przez wydmy na
                  poludniowy wschod w strone hoteli RIU (widac je na plazy).

Samochod byl tani, bo pazdziernik to juz po sezonie i biorac auto na
                  4 dni, mozesz dostac 2 dni gratis. Paliwo znacznie tansze niz w
                  Polsce. Ja za last minute placilem 2200 PLZ za 14 dni HB.
                • etrusek Oasis_Papagayo 18.08.09, 12:01
                  forum.gazeta.pl/forum/w,54131,79213061,79213061,Oasis_Papagayo_Fuerteventura_Corralejo.html
                  forum.gazeta.pl/forum/w,39880,69159473,0,wrocilem_dzisiaj_z_Fuerte_Oasis_Papagayo.html
                  • Gość: ewa Re: Oasis_Papagayo IP: 212.106.25.* 18.08.09, 14:34
                    do etruska. Mam pytanie dotyczące jazdy samochodem po drogach
                    szutrowych. Po zdjęciach widzę że jażdziłeś nie tylko po asfalcie.
                    Czy wypożyczalnie nie zabraniają jazdy po szutrówkach? Nie mieliście
                    z tym żadnego problemu? Na Lanzarote płynęliści z samochodem, czy
                    wypożaczaliści na miejscu?
                    • piterpodroz Re: Oasis_Papagayo 18.08.09, 19:25
                      dzieki za info i linki!

placiles 2200 na 14 dni z HB,czy w HB miales jakies napoje zwykle i alkoholowe?
                      mysle ze jesli chodzi o HB to trzeba bylo sie jeszcze dozywic na miejscu? jakie
                      sa ceny wyzywienia na miescie lub w samym hotelu?
                      • etrusek Re: Oasis_Papagayo 18.08.09, 23:10
                        W HB wliczone byly jedynie napoje do sniadania.
                        Napoje do obiadkolacji platne osobno. Do glowy nie przyszlo mi ani
                        razu aby sie dopychac poza hotelem. Co najwyzej jakis niewieli lunch
                        podzas dalekich wycieczek samochodowych. Jedzenia w hotelu jest pod
                        dostatkiem i szczerze odradzam wykupywanie opcji All Inclusive.
                        Kolacja na 'miescie' to okolice 10-20 euro.
                    • etrusek drogi szutrowe 18.08.09, 23:07
                      Wypozyczalnie nie zabraniaja jazdy po drogach szutrowych, ale
                      standardowe ubezpieczenie nie obejmuje uszkodzenia kół.
                      Moj niewielki Nissan Micra spisywal sie wystarczajaco dobrze by
                      pokonac kazda rozsadna droge szutrowa (oczywiscie nie probowalem sie
                      wspinac na szczyty wulkanow ;-)
                      Jak pisalem wczesniej na Lanzarote pojechalem wycieczka
                      zorganizowana przez Itake. Nasz autokar plynal z nami.
                      O podozach wynajetym autem sa na tym forum watki.
                      • Gość: gość Re: drogi szutrowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 23:46
                        Piszecie,że październik jest świetny na kanarki, ale ...czy druga połowa
                        miesiąca na Lanzarote to dobry pomysł? ciepło pewnie będzie ,ale czy da się
                        kąpać w oceanie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka