Dodaj do ulubionych

budżet partycypacyjny w sadulu

21.06.14, 19:06
Ciekawe kto wpadł na pomysł chyba nr 3 umieszczenia stołu i ławek w lesie przy węglarskiej. Tylko jeszcze piwa za darmochę brakuje. Pomysłodawcami są chyba miejscowe żuliki.
A tak w sumie to bardzo mizerne te pomysły z Sadula.
Obserwuj wątek
    • krzysiek_s_zastow Re: budżet partycypacyjny w sadulu 21.06.14, 19:33
      Darmowego piwa nie będzie. :)
      Wiesz mi to na pewno nie żul złożył ten projekt.
      I nie ja bo jestem członkiem zespołu ds. budżetu partycypacyjnego, więc nie mogłem.
      Poza tym jestem z Zastowa czyli z osiedla Zerzeń
      • yasemin1 Re: budżet partycypacyjny w sadulu 21.06.14, 23:25
        A czy ja mówię że to Ty?
        • krzysiek_s_zastow Re: budżet partycypacyjny w sadulu 22.06.14, 12:05
          Uprzedzam fakty :)
          Co do pomysłu to boje się , że zamontują ławeczki i stoły a zaraz przyjdzie "młodzież" i będzie po ptokach[ szkoda kasy]. Rozumiem też obawy przed głośnymi imprezami jak to się zamontuje.
          Z drugiej strony brakuje w okolicy miejsc gdzie można usiąść itp.. I tym ostatnim kierował się chyba wnioskodawca.
          Każdy pomysł ma zalety i wady.

• bobi_wawer Re: budżet partycypacyjny w sadulu 22.06.14, 22:07
      Ja jestem za. Jest parę fajnych miejsc, takie polaki, gdzie byłoby sympatycznie podczas spaceru czy jazdy na rowerze mieć gdzie usiąść.
      Co do żuli, to akurat tam jest ich mało. A młodzież i tak tam czas przesiaduje. Ja nie widzę problemu.
      Autostrady też wybudowali (trochę), mimo że znaczna część kierowców nie umie nimi jeździć. Ale planów zamknięcia ich nie widziałem.
    • rafal_cz Re: budżet partycypacyjny w sadulu 22.06.14, 23:06
      Nie wypada narzekać na mizerność projektów jak się żadnego nie złożyło :) A tak trzeba wybierać z tego co jest.
      Zapraszam do głosowania na moje dwa projekty:
      PROJEKT NR 6: CHODNIK NA MIRTOWEJ
      PROJEKT NR 7: SADULSKI ZAKĄTEK REKREACYJNO-WYPOCZYNKOWY
      Zdaję sobie sprawę, że projekty te są zlokalizowane w południowo zachodniej części osiedla, ale np. w przypadku projektu nr 7 to zawsze można rowerem podjechać albo zrobić spacerek :)
      Pozdrawiam!
      • yasemin1 Re: budżet partycypacyjny w sadulu 23.06.14, 10:30
        Akurat na nr 7 głosowałam bo to świetny pomysł.
        Projekty dotyczące chodników też są niezłe, gdyż u nas w Sadulu jest ich mało, zwłaszcza przydałby się na Węglarskiej właśnie do lasu, gdzie niedzielne spacery odbywają się po ulicy, ale teraz to już po kwiatach. Swojego czasu pisałam do urzędu w tej sprawie, ale się wymigali ze to nie ich własność itp. itd. - walka z wiatrakami.
        • rafal_cz Re: budżet partycypacyjny w sadulu 23.06.14, 10:40
          Dziękuję w takim razie za głos!
          W sprawie chodnika przy Węglarskiej to poproszę o wspomnianą korespondencję w tej sprawie to spróbujemy sprawę odświeżyć. Może być na adres Rady Osiedla Sadul. Permanentny nacisk w danej sprawie w dłuższej perspektywie może przynieść efekt.
        • krzysiek_s_zastow Re: budżet partycypacyjny w sadulu 23.06.14, 12:17
          Chodnik na Węglarskiej na teraz jest potrzebny bo nie raz jechałem rowerem lub szedłem z psem i samochody... Więc popieram . Szczególnie potrzebny będzie jak zbudują Wiązaną do Lebiodowej. Wtedy ruch na Węglarskiej może się zwiększyć. Alternatywa dla Traktu Lubelskiego.
          Wracając do budżetu. Szczególnie podobają mi dwa projekty ścieżki rekreacyjnej wzdłuż kanałku Nowe Ujście , zagospodarowanie lasu przy Lucerny, popieram też stojaki na rowery, kosze oraz budowę miejsc parkingowych pod KK Zastów.
          Pozostałe projekty też potrzebne jak szkolne z SP 109 oraz progi na Wiązanej [ chociaż tutaj jest planowana budowa ulicy] i tak pewnie dostaną liczne głosy , ale można było glosować na max 5 projektów więc wybrałem te pierwsze wymienione.

• yasemin1 do RC 24.06.14, 22:13
            Niestety nie mam już tej korespondencji, to było dawno temu czyli w 2011r., ale przypomniało mi się, że napisałam też w tej sprawie do Informatora Wawra:
            tustolica.pl/zadbajcie-o-bezpieczenstwo-na-weglarskiej_59197
            • rafal_cz Re: do yasemin1 20.08.14, 00:01
              W temacie Węglarskiej cały czas walka trwa. Ostatni wpis na ten temat pod następującym linkiem:
              Odpowiedź na interpelację w sprawie Węglarskiej bez konkretów
              • yasemin1 Re: do yasemin1 20.08.14, 09:45
                Tak widziałam, i nawet wysłałam podziękowania ale system jakoś nie zaakceptował mojego komentarza.
                Muszę przyznać że jeszcze nigdy w Sadulu Rada Osiedla nie działała tak sprawnie jak obecna Rada, która interesuje się każdą zgłaszaną sprawą i ma czas na walkę z urzędami. Jesteście super oby tak dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka