limooonka 12.09.06, 09:48 co jest najlepsze na rozstepy? nie mam ich duzych ale chcialabym je chocby zmniejszyc, tylko ze nie wiem co wybrac, na rynku jest tyle specyfikow i to w roznych cenach, moze ktoras z was moglaby mi cos doradzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelina23-20 Re: rozstepy ;// 12.09.06, 09:49 chyba nic takiego nie ma..moze jakies masci wybielające... Tez to mam i nie mogę sie pozbyc Odpowiedz Link Zgłoś
7krasnal Re: rozstepy ;// 12.09.06, 10:23 znajoma używała Vichy,jej naprawdę pomógł,cena nie jest zbyt przystępna.Ja zakupiłam ostatnio krem przeciw rozstępom Oriflame ale na rezultaty muszę jeszcze poczekać Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: rozstepy ;// 12.09.06, 13:56 Słyszałam że najlepszy jest z Eris cena około 40 zł- chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: rozstepy ;// 12.09.06, 10:21 masować masować i jeszcze raz masować wcierac balsamy, kremy - nawet nie musza byc na rozstepy, byle były :) byle skore nawilzac.. i masowac - rozgrzewac i wcierac.. ruch + ewentualne "wyszczuplenie" tez pomoze - stanie się to mniej widoczne... a jakie macie rozstepy? od szybkiego rosniecia (poziome) czy od tycia (pionowe)? (ja na dole plecow mam od rosniecia, na piersiach tez mam, za szybko mi urosly :D) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: rozstepy ;// 12.09.06, 10:22 ja to podejrzewam ,ze w szybkim tempie schudłam Odpowiedz Link Zgłoś
m.garstka Re: rozstepy ;// 12.09.06, 11:24 to ja mam niestety pionowe :-( a za skuteczny (i w miarę niedrogi) środek - konia z rzędem! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: rozstepy ;// 12.09.06, 11:31 na posladkach i udach to wiele zrobisz ćwicząc pupę i nogi :) bo od cwiczen skora robi sie jedrniejsza, wiec cwiczenia + masaż + wklepyanie, wmasowywanie, wcieranie balsamu + moze raz kiedys piling z kawy (pisalam juz tu o nim) powinno pomoc powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: rozstepy ;// 12.09.06, 11:37 ja wybrałam opcję radykalną - pogodzenie się z nimi. rozstępy notabene pojawiły się u mnie, kiedy bardzo intensywnie uprawiałam sport. taki powód można znieść :) mażę się mazidłami, ale wiem, że tych brzydali nie zlikwiduję całkowicie - na szczęście jest ich mało i nie przybywa. ćwiczę tak czy inaczej, bo źle się czuję, jeśli nie zrobię codziennie odpowiedniej porcji pompek i brzuszków :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: rozstepy ;// 12.09.06, 12:00 ebusia_fam_fatal napisała: > na posladkach i udach to wiele zrobisz ćwicząc pupę i nogi :) > bo od cwiczen skora robi sie jedrniejsza, > > wiec cwiczenia + masaż + wklepyanie, wmasowywanie, wcieranie balsamu + moze raz > kiedys piling z kawy (pisalam juz tu o nim) > > powinno pomoc > powodzenia :) > > tak , tak dobrze mówić:)tylko ja nie mam na nic checi ..po prostu nie chce mi sie ćwiczyć:( Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: rozstepy ;// 12.09.06, 12:12 ja wiem, mam to samo :) ale popatrz na to tak: nie istnieje taki krem ktory zrobi wszystko za Ciebie a kasy na prywatna masazystke pewnie nie masz ;) poza tym im wiecej sie teraz bedziesz ruszac - tym dłuzej poxniej (na starosc) bedziesz potrafila sama i bez niczyjej pomocy podniesc szklanke z herbata do ust.. ;) siedzisz lezysz przed tv, przy kompie, czytajac ksiazke - popodnos nogi, ponapinaj, rozciagaj, "ruszaj" miesnie, rob cokolwiek :) to nie musi byc regularna gimnastyka "10 powtorzen tak, 15 inaczej, 20 minut treningu".. po prostu ruszaj sie .. tak przy okazji :) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: rozstepy ;// 12.09.06, 12:41 wiesz od samego chudniecia to sie rozstepów nie nabawisz. Rozstępy robią się najcześciej od częstego chudniecia i tycia na przemian no albo od tycia tzn rozrastania sie. A ja mam ukośne ebuska!! ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: rozstepy ;// 12.09.06, 12:46 ja tez mam ukosne - pod kolanami - z tyłu na łydkach :) i nie wiem jak je zinterpretowac :D Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: rozstepy ;// 12.09.06, 12:49 może z tego da się wróżyć, jak z linii papilarnych ;) rozstępomancja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
limooonka Re: rozstepy ;// 12.09.06, 13:47 ja mam na biodrach, pionowe, a moze wlasnie ukosne... ehh masuje smaruje cwicze (akurat to najmniej :P narazie nic nie pomaga, na szczescie nie sa bardzo widoczne ale i tak mnie denerwuja Odpowiedz Link Zgłoś
czaj_ka Re: rozstepy ;// 12.09.06, 23:09 ja wypróbowałam i dalej stosuje krem wyszczuplająco- ujęrniający EVELINE zwalcza rozstępy i celulit:) mnie pomaga:)zaczęłam stosować przed wakacjami żeby jako tako na plaży wyglądać i ...efekty są po używaniu- około 1.5-2 miesiecy. a tak wogóle to polecam ćwiczonka na mm.pośladków:)oraz jazde na rowerze i chodzenie po schodach a jeśli ci zależy to zapisz sie na step lub BPU:):):):) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
aserath Re: rozstepy ;// 14.09.06, 14:47 ja moge bo mi pomogło: krem tołpy z serii kuracja przeciw rozstępom taki biały. 2 tygodnie stosowalam rano i wieczorem i nie moglam uwierzyc w efekty - bo do kremow wszystkich podchodze b. sceptycznie. Calkiem rozstepy nie znikną nigdy, ale po tym kremie roba sie duzo duzo mniej widoczne To ten krem: www.wellnesslife.pl/index.php?view=new&lev=03&root=&category_id=13&dest=786 Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: rozstepy ;// 14.09.06, 16:04 słyszałam.. ze dobre efekty daje krem z mocznikiem... ponoć jest za grosze w aptece (ale tylko na receptę)... to taki krem intensywnie nawilżający skóre.. ja mam na piersiach i na biodrach.. sprawdza sie tez krem na rozstepy dla perzyszłych mam... w aptece... za jakies... 15-20 zł... tak mi sie wydaje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: rozstepy ;// 14.09.06, 17:48 aserath napisała: > ja moge bo mi pomogło: krem tołpy z serii kuracja przeciw rozstępom taki biały. gdzie to mozna kupic? :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: rozstepy ;// 15.09.06, 17:48 ciezko mi cos doradzic. Ja mam troche rozstepow po ciazy. Z biegiem lat one bledna i przestaja byc widoczne. Czasem tylko swedza. Najgorzej mam na biuscie i biodrach. Uzywalam kiedys kremu na rozstepy Avonu, ale nic nie pomogl, tylko troche skore uelastycznil. Mysle ze wiekszosc kremow i zeli dziala na podobnej zasadzie. Slyszalam kiedys cos o laserowym zabiegu usuniecia rozstepow - ale to chyba droga impreza. Coz..pozostaje je zaakceptowac;-) Odpowiedz Link Zgłoś
katikot Re: rozstepy ;// 16.09.06, 00:10 Mi pomógł krem firmy Norel, kiedyś widywałam go w drogeriach, teraz jakoś rzadziej, za to często jest w aptekach(przynajmniej w Kraku). Odpowiedz Link Zgłoś