08.08.14, 23:28
Witam. Mam 17 lat i od dłuższego czasu borykam się z bólem kolan. Przez ponad rok kolana bolały mnie dość często, byłam na wizycie u lekarza ortopedy i usłyszałam od niego, że nic mi nie jest, tylko musiałam za bardzo "rozbujać" kolana, na zajęciach aerobiku. Zdjęcia rentgenowskie kolan były prawidłowe. Brałam tabletki na stawy, niestety nie pamiętam nazwy, ale niestety problem nie minął. Przy każdej próbie ćwiczeń, bolą mnie stawy kolanowe, a także łokciowe. Czasem podczas chodzenia czuję jakby przeskakiwało mi coś w kolanie, przy bieganiu odczuwam lekki ból. Nie wiem czy powinnam znów brać jakieś tabletki na stawy, a jeśli tak, to jakie najlepiej?
Obserwuj wątek
    • magdzior28 Re: Stawy 10.08.14, 15:23
      Jak jesteś z Warszawy to idź do nich:
      www.terapia-manualna.com
      Mnie pan Narosz wyratował kolano. Najważniejsze to nie zbagatelizować objawów tylko od razu poszukać pomocy u fachowca. Ortopeda nie pomógł, tabletki nie pomogą tym bardziej. Skorzystaj z pomocy rehabilitanta.
    • rtoip.1981 Re: Stawy 10.08.14, 22:38
      Witam
      Pierwsza sprawa to informacja czy miałaś jakiekolwiek urazy kończyn dolnych ( niekoniecznie stawów )
      Napisałaś coś o aerobiku- jaki jest powód treningów, jaka częstotliwość i jaka intensywność.
      Od kiedy bolą i w jakich okolicznościach.
      Pytanie ostre ale istotne- wzrost vs waga ( bez oszukiwania )
      Rehabilitacja bez diagnozy jest o d... potłuc.
      Odpoiwedz a potem pomyślimy.
      Pozdrawiam
      P
      • karolcia_w97 Re: Stawy 12.08.14, 22:21
        Nie miałam nigdy żadnych urazów. Na aerobik chodziłam zanim poszłam do lekarza ortopedy, potem zaprzestałam treningów. Chciałam poprawić formę i zrzucić pare kilogramów. Zajęcia były dwa razy w tygodniu po 1h. Teraz staram się ćwiczyć w domu, biegam trzy razy w tygodniu. Kolana bolą od jakichś dwóch lat, przy chodzeniu po schodach, robieniu przysiadów, czasem tak po prostu zaczynają boleć np, kiedy siedzę przy biurku. Mam 163 cm wzrostu i ważę 57 kg. Dziękuje za odpowiedź.
        Pozdrawiam.
        • makarena00 Re: Stawy 26.08.14, 17:52
          wiesz, skoro boli to coś to musi być. a robiłaś badanie krwi? - wskaźniki crp (na stan zapalny) i das28 (reumatoidalne zapalenie stawów). oczywiście nie musi być tak strasznie, może to przeciążenie albo bóle związane z rozwojem, bo jesteś w wieku, że jeszcze rośniesz, rozwijasz się. stosowałaś, jakieś opaski, stabilizatory? bo ja kiedyś słyszałam o xeniapolska.com/produkty-xenia-nakolannik/ , chociaż sama na ból stosuję okłady z lodu, wystarczają i żołądka nie psują ;)
          • jolaniebieska Re: Stawy 26.08.14, 18:02
            Na wszelkie problemy ze stawami warto kupić sobie w aptece glukozaminę, np. Glukozamina+, jest to tani suplement diety, ale bardzo dobrze działa na stawy i je regeneruje. Czy okłady z lodu nie spowodują problemów przy problemach reumatycznych? Chyba ten nakolannik lepszy, takie "naładowane energią" kolanko chyba lepiej dojdzie do formy.
            • karolcia_w97 Re: Stawy 26.08.14, 22:25
              Dziękuję za odpowiedź. Spróbuje z tym suplementem diety z Glukozaminą. Przeczytałam na jego temat kilka opinii. Może i mi pomoże. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka