Dodaj do ulubionych

Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki?

31.10.03, 17:04
Katowice uchodzą za Mekkę bluesa (kiedyś też metalu). Z "czarnej" części
Górnego Śląska pochodzi też kilka znanych zespołów szantowych. Czy Cieszyn ma
jakąś swoją muzyzną specjalność?
Obserwuj wątek
    • slezan up 31.10.03, 19:13
    • Gość: komar Kazek Urbaś IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 20:37
      To nazwisko i rodzaj muzyki.
      • albrecht1 Re: Kazek Urbaś 31.10.03, 20:45
        Wybacz komar, ale czy jako profan mogę prosić o więcej szczegółów?
        • slezan Re: Kazek Urbaś 31.10.03, 22:13
          To ten co panią prezydentową w rzić klepnął:)))
          • albrecht1 Re: Kazek Urbaś 31.10.03, 22:15
            Odważny facet :-). Ciekawe co na to Prezydent Olek?
            • slezan Re: Kazek Urbaś 31.10.03, 22:19
              Może mu się zrewanżował?
              • albrecht1 Re: Kazek Urbaś 31.10.03, 22:20
                To i tak był stratny. Lepiej klepać Panią Prezydent ;-)
                • slezan Re: Kazek Urbaś 31.10.03, 22:21
                  Nie żartuj!
                  • albrecht1 Re: Kazek Urbaś 31.10.03, 22:29
                    O sorry, przepraszam Państwa Prezydentów! Rozumiem konstytucja.
        • Gość: komar Re: Kazek Urbaś IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 14:27
          Muzyk istytucja. Założyciel kapeli " Torka", wychowawca ( czasami niestety) i
          nauczyciel dziesiątek muzykantów grywających obecnie w Beskidzie. Prawie każdy
          beskidzki prymista zaczynał u niego grać.
    • Gość: komar Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 15:46
      Niestety ( dla ciebie) nie są to heimat melodie.
      • slezan Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? 01.11.03, 17:27
        Teraz wiem skąd Twój nick. Twoje uszczypliwości są równie nieszkodliwe co
        użądlenia komara. Nie chciałbym robić Ci złudnych nadzieji, ale dowcip można
        ponoć też trenować.
        • Gość: komar Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 20:39
          > Teraz wiem skąd Twój nick. Twoje uszczypliwości są równie nieszkodliwe co
          > użądlenia komara. Nie chciałbym robić Ci złudnych nadzieji, ale dowcip można
          > ponoć też trenować

Podobno. Ale na percepcję odbiorców nie ma się już żadnego wpływu. Generalnie
          nie gustuję w, miłym ci zapewne, a jakżesz subtelnym germańskim poczuciu
          humoru.
          • slezan Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? 01.11.03, 20:45
            Poczucie humoru klasyfikujesz według ras? Urodziłeś się paredziesiąt lat za
            późno. Twoje kwalifikacje mogliby wykorzystać w Wannsee Institut.
            Na marginesie - niezobowiązujący temat, jakim jest muzyka, też Cię przerasta?
            • Gość: komar Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 23:08
              > Poczucie humoru klasyfikujesz według ras?

Z rasami to przesadziłeś. Ala już o "narodowych poczuciach humoru" można gadać.
              Ja lubię ( a może tylko rozumiem) dowcipy angielskie i rosyjskie. No i
              oczywiscie polskie. W tym Masztalskich. Niemieckie mnie nie śmieszą ( defekt?).
              Ale odziaływanie tychże nawe Hemar porównywał do ...pancerfausta.

Urodziłeś się paredziesiąt lat za
              > późno. Twoje kwalifikacje mogliby wykorzystać w Wannsee Institut.

Nie znam - pewnie cos paskudnego?

> Na marginesie - niezobowiązujący temat, jakim jest muzyka, też Cię przerasta?

Kogo przerósł ? Bądź uczciwy. Ja pozostałem przy muzyce aczkolwiek szczypnąłem
              cie nieco heimat melodie. Ty przywaliłeś mi poczuciem humoru a to już nie o
              muzyce.
              • slezan Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? 01.11.03, 23:32
                Gość portalu: komar napisał(a):

> > Poczucie humoru klasyfikujesz według ras?
                >
                > Z rasami to przesadziłeś. Ala już o "narodowych poczuciach humoru" można
                gadać.
                >
                > Ja lubię ( a może tylko rozumiem) dowcipy angielskie i rosyjskie. No i
                > oczywiscie polskie. W tym Masztalskich. Niemieckie mnie nie śmieszą (
                defekt?).

Większość tych dowcipów z pewnymi modyfikacjami powtarzana jest w niemal
                wszystkich europejskich językach.
                >
                > Ale odziaływanie tychże nawe Hemar porównywał do ...pancerfausta.
                >

Jako polski Żyd, który przeżył wojnę,miał prawo mieć uraz.
                >
                > Urodziłeś się paredziesiąt lat za
                > > późno. Twoje kwalifikacje mogliby wykorzystać w Wannsee Institut.
                >
                > Nie znam - pewnie cos paskudnego?

Oj nawet bardzo, choć pomysłowości im odmówić nie można.
                >
                > > Na marginesie - niezobowiązujący temat, jakim jest muzyka, też Cię przeras
                > ta?
                >
                > Kogo przerósł ? Bądź uczciwy. Ja pozostałem przy muzyce aczkolwiek
                szczypnąłem
                > cie nieco heimat melodie. Ty przywaliłeś mi poczuciem humoru a to już nie o
                > muzyce.

Moje szczęście z muzyką też niewiele ma wspólnego, a wydałeś się być o nie
                przesadnie zatroskany.
                • Gość: komar Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 23:40

Moje szczęście z muzyką też niewiele ma wspólnego, a wydałeś się być o nie
                  przesadnie zatroskany.

Ot! Polskie poczucie humoru !
    • Gość: Bolek Re: Czy Cieszyn ma ulubiony rodzaj muzyki? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 15:08
      A Halinka Mlynkova u Was nie wystepuje? Przecież to dziewczyna z Zaolzia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka