aste 31.08.16, 19:19 Jak nastroje w przeddzień nowego roku i nowej szkoły? u nas nawet dość optymistycznie, choć trochę jęczy że znowu będą te klasówki i sprawdziany;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tagliatele Re: Gotowi? 31.08.16, 19:56 Ja podekscytowana! Zaangażować się w RR, czy nie zaangażować - oto jest pytanie ;) A córka się cieszy na nową szkołę i ma nadzieję, że będzie miała fajną klasę, o nauce jakoś nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilia_21 Re: Gotowi? 31.08.16, 20:39 Koszule dzieciom wyprasowałam (Młodszy do 2 klasy) więc teoretycznie gotowi ;) Idziecie na rozpoczęcie roku? Odpowiedz Link Zgłoś
tagliatele Re: Gotowi? 31.08.16, 20:42 Idziemy, ale pewnie tylko na uroczyste rozpoczęcie w auli, do klasy nie pójdę, ale ciekawe, czy inni rodzice się tam będą chcieli wcisnąć. A propos - polecam fascynujący wątek na ten temat na forum "ematka" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilia_21 Re: Gotowi? 31.08.16, 21:00 Rany, wątek na prawie 300 postów ;) Ja jadę na rozpoczęcie, ale i tak będę się musiała szybko zwijać bo z Młodszym będę i do niego trzeba na 10.30 jechać, w gimnazjum o 9 rozpoczęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakac Re: Gotowi? 01.09.16, 06:39 Tagliatele jeśli tylko dysponujesz czasem to RR jak najbardziej.Do której klasy będzie chodziło Twoje Dziecko? Może się spotkamy....ale nie dzisiaj.Moja młodzież po raz pierwszy sama na rozpoczęciu roku. pozdrawiam Pierwsze zebranie w przyszły wtorek? Odpowiedz Link Zgłoś
tagliatele Re: Gotowi? 01.09.16, 11:49 Ewakac - zebranie dopiero 13.09. Moja córka jest w Id. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakac Re: Gotowi? 01.09.16, 11:58 To się spotkamy bo moja pociecha też. Spotkanie trochę późno. Odpowiedz Link Zgłoś
tagliatele Re: Gotowi? 01.09.16, 11:59 Tak, nawet pani pielęgniarka była zaskoczona, że tak późno, bo potrzebuje szybko zgód na ew. pomoc dziecku, ale to Ci wszystko powie dziecko jak wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakac Re: Gotowi? 01.09.16, 12:04 Narazie jest euforia.....oby tak długo pozostało Odpowiedz Link Zgłoś
tagliatele Re: Gotowi? 01.09.16, 12:17 Serio? Moja córka bez euforii, a wręcz ciut zniechęcona, bo koleżanki ze starszych klas poopowiadały jej o tym, na jakich nauczycieli trafiła i się nakręciła, ale wiadomo, że nauczyciel może być niepopularny wśród uczniów z różnych powodów, więc na razie ma się nie nakręcać i zobaczyć, jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakac Re: Gotowi? 01.09.16, 12:21 My Znajomych tutaj nie mamy więc kadry nie znamy.a z jakiego przedmiotu mogą być problemy? Czy raczej nie na forum o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
tagliatele Re: Gotowi? 01.09.16, 12:30 No właśnie dlatego enigmatycznie piszę, aby na forum nie szkalować, ale jak mówię - nigdy nie wiadomo, jak jest naprawdę i może będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilia_21 Re: Gotowi? 01.09.16, 17:32 U nas zebranie też późno bo dopiero 14. Obydwie wychowawczynie młodziutkie, wydają się bardzo sympatyczne. Wydaje się, że większość klasy zna się bo są z podstawówki, która jest przy gimnazjum. Dużo mają dzieciaki godzin? U nas 33 tygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadma Re: Gotowi? IP: 31.179.156.* 01.09.16, 17:56 Kamilia, skąd wiesz, że zebranie 14? mi i dziewczynom moim się podoba, że obie panie młode :) Na jakiej podstawie dzieci są dzielone u nas na języki? robią test poziomujący z ang, czy klasę na pół czy chłopcy i dziewczynki osobno? WF- podział płci. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilia_21 Re: Gotowi? 01.09.16, 18:01 Koleżanki córka jest w Ib i u nich wychowawczyni mówiła, że 14 zebranie ma być, ich klasa ma jutro angielski, więc jutro mają mieć własnie test, więc u nas pewnie w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadma Re: Gotowi? IP: 31.179.156.* 01.09.16, 18:12 Ok, dzięki. Rozumiem, że języki nauczane są w 10 osobowych grupach? Klasa B- jakie ma te dwa dodatkowe przedmioty? czy klasa C ma 2 dodatkowe matematyki? Nie zdążyłam się o wiele rzeczy zapytać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadma Re: Gotowi? IP: 31.179.156.* 01.09.16, 18:15 Naprawdę, po raz kolejny szkoła wywarła na mnie pozytywne wrażenie! Zapowiada się super! Jutro armagedon w domu, dzieci MUSZĄ WSTAĆ O 6 RANO! co jest nielada wyczynem; do podstawówki wstawały o 7.00... autobus mają o 7.15, jadą same. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilia_21 Re: Gotowi? 01.09.16, 18:23 B - oficjalnie się nazywa "projektowanie przestrzeni"- zajęcia plastyczne. Córka znajomej chciała do naszej klasy, ale się nie udało, jutro mają składać podanie, że gdyby były jakieś zmiany to żeby ja przenieśli. W klasie C ma być własnie dodatkowa matma, ale to ma być jakiś innowacyjny system nauczania ;) Mój ze wstawaniem na szczęście troszkę lepiej bo 6.30, a autobus 7.37 tylko musi dojść do metra Wilanowska. Podstawówkę mamy 3 minutki od domu ;) Sam wybrał tę szkołę więc wstawać musi :D Odpowiedz Link Zgłoś
aste Re: Gotowi? 07.09.16, 13:06 Nie zapeszając na razie jest dobrze:) mamy wychowawcę młody energiczny człowiek polonisto-historyk więc widzą się z nim codziennie co jest super, z ostatnią wychowawczynią w podstawówce mieli tylko 1 lekcję, teraz jeszcze wyjazd integracyjny i dopiero się zacznie prawdziwa nauka to jeszcze zobaczymy jacy ci nauczyciele się trafili. Odpowiedz Link Zgłoś