Dodaj do ulubionych

gimnazja w Warszawie

IP: *.alticor.com 28.10.04, 15:39
Przede mną problem wyboru gimnazjum. Czy ktoś może mi polecić dobre
gimnazjum, czy to prawda że lepiej chodzić do gimnazjum przy ogólniaku
(wyższy poziom , łatwiej się dostać???)
I do ilu gimnazjów mogę próbować zdawać - do trzech czy bez ograniczeń?
Obserwuj wątek
    • Gość: Belfer Re: gimnazja w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.04, 22:21
      Do gimnazjum przy ogólniaku trudniej się dostać - jest większa konkurencja.Za
      to zdolniejsi i bardziej chętni do nauki koledzy.No i zero marginesu!
    • Gość: Twardzielka (była) Re: gimnazja w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 12:55
      Ja bardzo ale to bardzo polecam 42 gimnazjum na Twardej, tzn GNATa. Atmosfera jest świetna, nauczyciuele poswiecaja ci duuuużo czasu, prawie z kazdego przedmiotu sa konsultacje(zajecia po lekcjach na ktore mozesz przyjsc, poprawic sprawdzian, albo poprostu gdy czegos nie rozumiesz, nauczyciel zawsze wszystko ci wytłumaczy). W szkole istnije wiele kółek zainteresowań. Nauczyciele naprawde świetni, wymagaja ile trzeba, ale bez przesady. Co prawda nigdy nie jest tak kolorowo, wiec musimy nosic krawaty i biale koszule (ale tylko w poniedziałki i jakies uroczystości), indentyfikatory ze zdjeciem, no i oczywiscie oboziazuje zakaz malowania sie i farobwania włosów. Wszystkie tego typu zakazy i nakazy znajdziesz w satucie, słynnej "niebieskiej ksiazeczce". Dostać jezeli jestes spoza rejonu nie jest łatwo, ale naprawde warto próbować. Sama skończyłam to gimnazjum i teraz z tesknota wspominam pana dyrektora ścigajacego nas za nienoszenie krawatów, indentyfikatorów, samymi krawatami i nauczycielami, o przyjaciołach juz nie wspominajac. stronka twardej to twardagim.edu.pl zajrzyj, niestety nie ma tam wielu informacjii :/, kilka uwag jest na tym forum pod "Twarda-szkoła dobra czy nie?" i jezeli znajdziesz czas to wpadnij na spotkanie informacyjne, zwykle sa w kwietniu, maju. I jest to w innej formie niz w pozostalych szkolach, gdzie pan dyrektor przemawia do zgromadzonych rodzicow i dzieci na sali gimnastycznej. U nas to troszke bardziej na luzie, tzn formowane sa z kandydatow grupki i uczniowie oprowadzaja ich po salach i opowiadaja o wszystkich zwyczajach... oczywiscie jest tez spotkanie z Dyrektorem, ale to juz nie twoja broszka tylko rodziców :P Wiec jeszce raz zachecam, ale sie rozpisałam, ale to tylko dlatego ze TWARDA RULEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: moni Re: gimnazja w Warszawie IP: *.alticor.com 30.10.04, 10:18
        słyszałam o Twardej wiele dobrego, ale też mam pewne "ale" - jest to wielka
        szkoła, chyba z 6 klas każdego rocznika, po 30 luda w klasie. brzmi jak jakis
        moloch! No i na minus przemawia też dojazd bo mieszkam na Kabatach i mi trochę
        daleko. Metrem i potem przesiadka, bo szkoła jest chyba bliżej Zeleznej, prawda?
        Ale powiedz jak z dostaniem się do ogólniaka po Twardej? Czy ty i twoi znajomi
        dostali się tam gdzie chcieliście?
        • Gość: Ja Re: gimnazja w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.04, 22:31
          Twarda jest o jakieś 250 m od stacji metra Świętokrzyska!
    • Gość: zylek Re: gimnazja w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 11:28
      moim zdaniem idź do ogólniaka bo łatwiej i lepiej na przyszłość
    • Gość: emka Re: gimnazja w Warszawie IP: *.chello.pl 02.11.04, 19:30
      Przy ogólniaku. Jeśli chcesz zrobić coś orginalnego to idź do Żmichowskiej
      Intensywny francuski, (6 h tygodniowo), wymiany, sympozja miedzynarodowe,
      wycieczki dio Francji. Od II klasy masz kilka przedmiotów częściowo po
      francusku. Nawet nie zauważysz, gdy się nauczysz pynnie mówić. A napoczątku nie
      znasz jezyka w ogóle,. Świetna atmosfera, no i dobrani uczniowie (oprócz
      normalnego testu piszesz tewst predyspozycji językowych, by zobaczyć czy sobie
      poradzisz z taką nauką jezyka). Ja skończyłam to gimnazjum i zostałam w
      Żmichowskiej, bo po prostu: zakochałam się w jej atmosferze! :-)
      Życzę powodzenia na egzaminach!
      • Gość: były Twardziel Re: gimnazja w Warszawie IP: *.acn.waw.pl 03.11.04, 18:12
        Jak pragniesz więcej informacji na temt Twardej to odsyłam do wątku Twarda:
        Szkoła dobra czy nie?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=427&w=13458947
    • Gość: Twardzielka (była) Re: gimnazja w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 18:36
      To nieprawda ze Twarda to niby moloch! Sam budynek nie jest wielki, powiedzialabym raczej mały, ale wszystko jest dobrze zorganizowane wiec sie mieścimy :] Jeżeli chodzi o dojazd to wysiadasz na stacji Świetokrzyska i idziesz kilka metrów (naprawde bliziutko), szkoła nie jest koło żelaznej blizej jej juz do Pałacu Kultury. A i jeszce jedno u nas tez jest klasa z niemieckim rozszerzonym, system taki jak w Żmichowskiej (albo i lepszy :). Z mojego rocznika wiele osób dostało sie do tzw. "elitarnych szkół": Staszic, jedna dziewczyna do reja, kilka odób do Frycza Modrzewskiego, Rejtana, Żmichowskiej itp. a pozostali tam gdzie chcieli w wiekszosci. Z dostaniem, sie nie jest zle.
      • Gość: matka pierwszoklas Re: gimnazja w Warszawie IP: *.aster.pl 03.11.04, 18:51
        Potwierdzam Twarda,to szkoła super pod każdym względem -jest jedno ale.W tym
        roku dzieciaki spoza rejonu ze średnią 5,5 i 39 pkt z egzaminu się nie
        podostawały z powodu fikcyjnych meldunków w rejonie Twardej.
    • Gość: batorak Re: gimnazja w Warszawie IP: *.chello.pl 03.11.04, 19:38
      warto isc do gimnazjum przy liceum, bo sa troche inne wymagania (przewaznie)
      ktore pozniej ulatwiaja przystosowanie sie do nauki w ogolniaku... po batorym
      prawie wszyscy dostaja sie tam do liceum...z mojego rocznika na 90 osob nie
      dostalo sie 10 osob...
      • Gość: Ja Re: gimnazja w Warszawie - Bachmacka IP: 212.180.158.* 04.11.04, 15:56
        Polecam gimnazjum społeczne na Bachmackiej - miła atmosfera, sympatyczna
        bezpieczna okolica, dużo fakultetów, małe klasy, dobrzy nauczyciele i wysoki
        poziom.
        Matka Polka
    • Gość: moni Re: gimnazja w Warszawie IP: *.alticor.com 10.11.04, 15:53
      dzieki za wasze opinie. A czy ktos wie do ilu gimnazjów moge zdawac - czy sa
      jakies ograniczenia? Troche mnie przeraza to ze na Twardą nie dostali sie ze
      srednia 5.5 i 39 pkt na sprawdzianie... A przemeldowac sie nie mam do kogo ,
      brak cioci w okolicy...
      • Gość: Natal Re: gimnazja w Warszawie- Afrykańska IP: *.aster.pl 13.11.04, 19:55
        2 lata temu można bylo składać 3 podania..niby,ale i tak nikt tego nie
        sprawdzal,wiec sie składało więcej. Ja teraz chodzę na Afrykańska(Gim nr.20)
        Co Ci mogę powiedzieć...Nauczyciele,bardzo probuja ci udowodnic swoja
        wyższośc,ale dobrze cie przygotują do testu i olimpiad w 3 klasie. W sumie w 1
        klasie trzeba sie postarać,potem już jedziesz na opinii. Jeśli chodzi o
        poziom,to bardzo zróżnicowany,to zależy do jakiej klasy pojdziesz. Towarzystwo
        tez bardzo zroznicowane,to zalezy na kogo trafisz.
        • Gość: faf Re: gimnazja w Warszawie- Afrykańska IP: *.chello.pl 13.11.04, 20:18
          ogólnie nie jest tam zbyt fajnie. Raczej dość... hmm.. żulersko. A olimpiady i
          testy to jeszcze nie wszystko. Najważniejsi są ludzie, którzy Cię otaczają
    • Gość: młoda11,5 Re: gimnazja w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 15:44
      Czy słuszeliście o gimnazjum w Raszynie?
    • Gość: NaJgOrSzY Re: gimnazja w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 20:49
      Zdecydowanie najgorszym gimnazjum jest gimnazjum nr.5 na Warszawskim Targówki.
      Po prostu koszmar. Niski poziom gwarantujący co najwyżej zawodówkę, a do tego
      narkotyki i wymuszenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka