Dodaj do ulubionych

Egzamin gimnazjalny - jaki był?

• Gość: ZZZ Re: Egzamin gimnazjalny - jaki był? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 20:39
      POTWORNY, STRASZNY, BEZNADZIEJNY!
      A teraz napiszę coś ważnego - WYDAJE MI SIĘ, ŻE TO NIE NASZA PORAŻKA, TYLKO
      REFORMY I MOJEGO ANTYIDOLA - ŁYBACKIEJ!!!!!!
      • Gość: McBeN Re: Egzamin gimnazjalny - jaki był? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.05.02, 23:30
        Moim zdaniem egzamin byl prosty. I jeden i drugi, jedyne bledy jakie mozna bylo
        popelnic to jakies kretynskie typu, pomylka jesieni z wiosna, czy srednicy z
        promieniem. Rozprawka byla spoko, podobna pisalismy w szkole. Nic tylko czekac
        na 100/100 :-). A serio mowiac, to ten egzamin sprawdzal tylko kiepskich i
        bardzo kiepskich uczniow, bo dobrzi w tym i ja :-), tylko przyszli odchacyzli
        dobre odpowiedzi i poszli do domu. Jedyne co mnie denerwuje to polski. Jak oni
        smia decydowac co bylo potega grecji? Co dopiero my, uczniowie. Moim zdaniem
        powinni wszystkie odpowiedzi uznac oprocz rolnictwa. Sam zaznaczylem sztuke, bo
        w koncu tylko ona jest wieczna, a handel, czy dyplomacja, przemija wraz z
        ludzmi. Poza tym, pytanie: Co pomoglo Schliemannowi w odnalezieniu Troi, tez
        bylo debilne. Przeciez on wykorzystal, pomiary jak i opis Homera, zreszta tak
        napisano w proponowanych odpowiedziach, paranoja. Jacys nieodpowiedzialni
        ludzie robili ten test.
        • Gość: ;S Re: Egzamin gimnazjalny - jaki był? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 23:41
          Gość portalu: McBeN napisał(a):
          > Poza tym, pytanie: Co pomoglo Schliemannowi w odnalezieniu Troi, tez
          > bylo debilne. Przeciez on wykorzystal, pomiary jak i opis Homera, zreszta tak
          > napisano w proponowanych odpowiedziach, paranoja. Jacys nieodpowiedzialni
          > ludzie robili ten test.

ta z tym ostatnim sie zgodze... pytanie debilne :O kazda odpowiedziec powinna byc
          poprawna :D :P

• Gość: igak2luv moje zdanie na ten temat... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.02, 23:57
            ja uważam ze test ogólnie był w miare łatwy... polski był wrecz banalny....
            rzucacie sie na pytanie ze słowotwórstwem mimo ze było oczywiste. jedno to
            zrost - reszta słowa z podstawą i formantem.co do rozprawki temat można było
            drązyć i drążyć. jedyne niedociągnięcia to własnie potega grecji(zaznaczyłam
            sztuka z tego własnie powodu co McBen) i sposób w jaki ten archeolog odnalazł
            Troje (albo c albo d). jesli chodzi o matmę to myslałam ze bedzie na niższym
            poziomie. tak ja do egzaminu z polskiego praktycznie nie potrzebna była zadna
            wiedza to do mat-przyr. trzeba było umiec takie szczegóły jak rodzaje tkanki
            (ostatnie pytanie) czy tez obliczenia stechiometryczne i reakcje z chemi... i
            własnie z chemią miałam trudności, z biologia - reszta raczej spox... czasu tez
            starczyło mi akurat. aha... jesli chodzi o mat. przyr. to chciałam tu jeszcze
            powiedzieć ze zadanie z zerami i jedynkami z informatyki było na maxa bez
            sensu. nie ma w programie czegoś takiego.(bo jesli chcecie wiedziec - na
            obliczenie ile jest kombinacji jakichś liczb jest wzór!!!)--> oczywiście -
            można było zrobić to na logike i sobie wypisać... no ale - program to program i
            kochana cke powinna sie go trzymac jak go sama wymysliła (chyba no nie???)
            • Gość: rodzynia słowotwórstwo itp... IP: *.pp.rzeszow.pl 16.05.02, 14:20
              Nasza baba z polskego powiedziała,że wyraz kulturoznawca pierwotnie został
              utworzony z dwóch wyrazów: kultura i znawca,a trzy pozostałe tylko z jednego z
              dodaną jakąś tam końcówką...;)
              Tak samo jak wy poległam na pytaniach o potęgę Grecji(napisałam sztuka) i na
              pytaniu co pomogło(dałam mapkę).
              Co do rozprawki to nasza babka mówiła że jest prawie niemożliwe żeby jej treść
              była całkowicie nie na temat,więc tym się nie martwcie :D
            • Gość: kamila Re: moje zdanie na ten temat... IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 20:08
              nie zgadzam się z pytaniem o bit. przeciez wszystko w macie ma swój wzór i to
              też właśnie na jego podstawie należało to zrobić lub na logike jak ktoś
              wiedział oczywiście.........HA HA HA HA
          • Gość: Kamila Re: Egzamin gimnazjalny - jaki był? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 20:02
            Każde odp. na pytanie po dłuższym zastanowieniu się była poprawna, a sam temat
            testu był beznadziejny......i te teksty żródłowe
            jak owoc z sokowirówki
    • Gość: mycha Re: Egzamin gimnazjalny - jaki był? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 21:39
      Pytanko o potęgę Grecji
      czy sztuka to potęga... hmm... może dla potomnych, ale dla Greków starożytnych
      to była codzienność a nie jakaś potęga

czy kolonie i handel
      Grecja i kolonie... może i jakieś mieli, ale ja nie pamiętam

czy rolnictwo i hodowla
      no niezbyt... jakby tak potęga zależała od ilości krów czy innego drobiu... :-)

czy dyplomacja
      może w pewnym sensie... no bo demokracja, znany poseł grecki...itp. , itd.

albo wszyskie odpowiedzi dobre, albo żadna......
      • Gość: muppet Re: Egzamin gimnazjalny - jaki był? IP: *.torun.dialup.inetia.pl 17.05.02, 20:48
        oj kolonii Grecy mieli MNÓÓÓÓÓOSTWO!

efes turcja dziseijsza inneywsepki te sprawy- miala duzo kolonii

co nie znaczy ze to zaznaczylem ;) :[
    • Gość: Kamila Re: Egzamin gimnazjalny - jaki był? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.02, 19:57
      Sądzę że egzamin był trudny.Spodziewałam się dużo prostszych zadań
      (matematyczno-przyrodniczy).Mam nadzieje że chociaż kryteria oceniania będą
      niższe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka