Dodaj do ulubionych

NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE

IP: *.aster.pl 27.01.05, 15:15

Mamy z Ochoty do jakich podstawowek wysyłacie wasze pociechy?Słyszałam wiele
dobrych opinii o szkole na ul. Trzech Budrysów-co Wy na to.Czy ktoś z Was
dowozi dziecko z Ochoty na ul. Zaruby?Czy to prawda,że w szkołach muzycznych
(podstawowych)jest niski poziom nauczania?POZDRAWIAM
P.S.dużo się mówidobrego o Bachmackiej-co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • sofija2 Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE 28.01.05, 00:01
      Jeśli chodzi o szkołę na 3 Budrysów słyszałam bardzo różne opinie. Chociaż
      chyba więcej tych pozytywnych :-)

Również szukam dobrej podstawówki na Ochocie. Może odezwij się na priva??
      sofija2@gazeta.pl
      • Gość: wawa Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE IP: *.aster.pl 28.01.05, 17:12
        A,co ze szkołą prywatną na Włodarzewskiej?Podobno mają tam niski poziom
        nauczania języka angielskiego.Czy nauczyciele w Waszych szkołach uśmiechają się
        do dzieci, a nie tylko do rodziców,jak do bankomatów?
        • Gość: trendyzator Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE IP: *.aster.pl 28.01.05, 17:32
          Do jakiej podstawówki chodzi młody Pan Grzeszak(finalista programu w TVN kujon
          ppolski -czy coś w tym stylu).Pytanie ,jest wynikiem lektury artykułu
          prasowego na temat finalistów wyżej wspomnianego programu .Mama chłopca bardzo
          zachwalała szkołę ,do której przepisała syna,bo w poprzedniej się nudził.Mam
          ten sam problem z moją 6 letnią córką.CZy mam czekać ,aż w w ogóle straci chęć
          do uczenia się.
          P.S.Serdecznie pozdrawiam mamę chłopca -to wspaniały wykładowca a widać też ,że
          i świetna mama (kobiety wiedzą , jak nie łatwa to sztuka).
          Mażę żeby nauczyciele nie zanudzali uczniów,żeby wyzwalali wnich energię,żeby
          uczyli ich inicjatywy-niekoniecznie chodzi mi o same szóstkii czołowe miejsca w
          pseudo rankingach.Dziś moda na Bachmacką ,Nowowiejską a jutro na inne.
          CZY JEST W TYM mieście dobra szkoła ,anie tylko trendy?

• Gość: fiona Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE IP: *.aster.pl 28.01.05, 17:49
            świetnie ,że zaczęłaś wątek zdolnych dzieci.Mój syn też wybiera się do
            podst.,ale ja tez nie wiem jakiej.Szkoły i tym podobne placówki zajmują się
            przede wszystkim średnią krajową a jak reszta taka mądra to niech sobie radzi
            sama-jak w minionej epoce.Szkoda ,że Polska nie jest zbyt bogatym krajem.
            Abstrachując od nędznej sytuacji oświaty jestem gotowa oddać połowę pensji netto
            (hi hi ), aby dzieciak nie męczył się z takimi miernymi nauczycielami(jak
            wszędzie z wyjątkami )jak ja (1970 rok ur.)
            Pozdrawiam Wasze kochane dzieci ,a szczęśliwcom gratuluję.
            0
            • Gość: maranka Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 18:50
              temat podstawówek na ochocie powraca jak bumerang , ja mają c dwoje dzieci też
              przezywałam podobne rozterki do waszych , myślę , że z racji wieku /
              wykształciłam już maturzystę / mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć , że
              nie ma idealnych szkół , czy będą płatne czy nie , nie będziecie zadowoleni w
              100% , ja mogę / już po raz kolejny / polecić SP 97 na ulicy Spiskiej ,
              wierzcie mi bo chodził tam syn , rok temu skończyła ją moja córa -GORĄCO
              POLECAM - jako zadowolona matka i ciepło wspominające ją moje dzieci
              • Gość: Reytaniak Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE IP: *.chello.pl 10.02.05, 17:49
                Cześć!!!Skoro pytasz o podstawówkę, to ja najbardziej polecam SP.313!Ja sama jestem w gimnazjum im.T.Reytana(pewnie słyszłaś-szkoła ma sto lat i genialną histrię;jest to najlepsze{pod wszystkimi względami}gimnazjum!!!), a dostałam się tam dzięki temu, że ukończyłam właśnie 313'ę!!!Śzkoła znajduje się na Ursynowie, ale naprawdę warto wysłać tam swoje dzieci!!!
                Pozdrawiam!!!
                • Gość: Dorota Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE IP: *.devs.futuro.pl 11.02.05, 08:51
                  Polecam gorąco szkołę podstawową nr 306 przy ulicy Tkaczy.Wspaniali nauczyciele,
                  bardzo oddani dzieciom.Pani Dyrektor ciepła,zawsze gotowa pomóc w rozwiązaniu
                  trudnych problemów.Wychowawcy utrzymuja stały kontakt z rodzicami.W tej szkole
                  nikt nie jest anonimowy.Moje dziecko niestety już ją kończy.
                  306-óstka zajęła trzecie miejsce /testy kompetencji/ na Bemowie.
                  • marzenja Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE 20.09.05, 15:21
                    Poszukuję pilnie szkoły w tych okolicach (bemowo, jelonki)i do tej pory brałam
                    pod uwage właśnie sp 306 przy ul. Tkaczy i niepubliczna sp 24 STO nie wiem
                    zreszta czy słusznie. Wazna jest dla mnie każda informacja; najczetniej
                    nawiązałabym kontakt z osobami, których dzieci tam uczeszczają lub uczęszczały,
                    aby dowiedziec sie opinii "od kuchni".
            • maciek.ch Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE 10.03.05, 20:20
              Chodzę do świetnej podstawówki tyle że w Aninie. 218 im. Kajki jest genialna.
              Swietna, młoda kadra i zarazem dobre duchy w postaci tradycyjnych nauczycieli.
              Ciekawe lekcje i co dla niektórych ważne obiady w szkole. I to smaczne!
              Najlepsi nauczyciele są od WF-u. Pan Skiba gra z nami w siatkę i nogę. Obecnie
              to rzadko się zdarza. Dużo zajęć pozalekcyjnych. Najciekawsze to warsztaty
              dziennikarskie (radiowęzeł i gazetka)oraz koło informatyczne. Polecam!
          • Gość: TG Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.03.05, 20:45
            Jacek chodzi na Nowowiejską do gimnazjum przy 2SLO. Poprzednia szkoła była też
            dobra - ale szukaliśmy nowych wyzwań.
            Dziękuję za dobre słowo !
          • konasana Re: bachmacka vs SzP 205 12.09.05, 11:54
            Czy znacie te szkoly? Obie mam bardzo blisko. Warto placic za Bachmacka?
    • Gość: Raf Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE IP: 157.25.92.* 21.02.05, 16:50
      Co sądzicie o SP16 na Solidarności.
      Prosze o opinie rodziców którzy mają (mieli) tam dzieci.
    • joa66 Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE 01.03.05, 18:33
      Polecam społeczną podstawówkę na Astronautów. Najlepsza na swiecie!
      • sofija2 Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE 02.03.05, 15:00
        eeee tam, z tą najlepszą to bym nie przesadzała. Tym bardziej, że teraz
        pierwszą klasę "bierze" pani, za którą uczniowie nie przepadają, a jedną z jej
        podstawowych metod wychowawczych jest KRZYK!!!!
        Nauczyciele w starszych klasach w porządku, ale jednak te trzy pierwsze lata
        uważam za najważniejsze, jesli chodzi o "wyobrażenie" szkoły.
        Poza tym sala gimnastyczna - bolączka wiekszości szkół społecznych - na
        korytarzu :-(
    • Gość: aaaaaaanka Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE IP: .1.* / *.army.mil.pl 11.03.05, 20:10
      Moje dzieci kończą SP 175 na Ochocie. Są w klasach sportowych.Moja opinia to -
      dobra w klasach 1-3, gorzej w następnych. Z zastrzeżeniem że nie ma idealnych
      szkół ani nauczycieli - polecam.
      • mama332 Re: do aaaaaanka 12.03.05, 11:00
        Anka, chciałabym dowiedzieć się więcej o SP 175.
        Najlepiej na priva. Na jaki adres mogę pisać?
        • Gość: aaaaaaanka Re: do aaaaaanka IP: .1.* / *.army.mil.pl 15.03.05, 22:55
          aes@vp.pl
    • grazbed Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE 31.03.05, 16:19
      A w Centrum albo na Woli? Co możecie polecić?
      • Gość: Malinka Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE IP: *.chello.pl 31.03.05, 16:50
        Wiem czego nie polecam - prywatnej podstawówki na Świętojerskiej.
        • Gość: raf Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE IP: 157.25.92.* 13.04.05, 14:50
          dlaczego, czy możesz uzasadnić niechęc do Swiętojerskiej
          • Gość: Malinka Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE IP: *.chello.pl 13.04.05, 16:08
            Oczywiście.
            1. W szkole panuje chaos. Jedno się deklaruje drugie robi.
            2. Dyrektor niejednokrotnie mija się z prawdą, unika drazliwych tematów, nawet
            gdy nie ma racji boi sie do tego przyznać, a gdy dochodzi do przykrych rozmów
            potrafi podnieść głos na rodziców.
            3. Szkoła jest źle wyposażona - nie ma pracowni ani obiektów sportowych,
            biblioteka także jest fikcją.
            4. Szkoła nie jest chroniona- każdy może do niej wejść ukraść, zrobić dziecku
            krzywdę. Dzieci mogą bez problemu samowolnie opuścić budynek i wyjść na
            ruchliwą ulicę.
            5. Wiele lekcji nie odbywa się, nauczyciele często spóźniają się na zajęcia
            6. W szkole nie ma praktycznie żadnych kółek zainteresowań - bo to co deklaruje
            szkoła zwykle się nie odbywa.
            7. Jest to szkoła dla dzieci niepracujących matek - zebrania odbywają
            się.....rano i w pośpiechu. Wywiadówek jako takich brakuje, to samo dotyczy dni
            otwartych.
            8. Świetlica jest przechowalnia bez jakiegokolwiek planu i programu. Dziecko po
            2 godzinach wychodzi z bólem głowy.
            9. Kontakt z nauczycielami jest minimalny - trzeba ich łapać, bo większość z
            nich nie jest związana na stałe ze szkołą, przybiegają "odwalić" chałturę i
            uciekają.
            10. Nie ma ani psychologa ani pedagoga - masz problem - radź sobie sam.
            11. Sztandarowy przedmiot język angielski także kustyka. Zajęcia nie odbywają
            się w grupach a w kilkunastoosobowych klasach o bardzo zróżnicowanym poziomie.
            Dyrektor przyjmuje i dzieci mówiące doskonale i prawie wcale nie znające
            języka. Nawet dla najlepszego nauczyciela jest to problem nie do rozwiązania.
            12. Wielu nauczycielom po prostu nie chce się uczyć. Robia klasówki, zadaja do
            domu - nie tłumaczą. Wymagają.
            13. Karygodne jest prowadzenie części zajęć W-F w parku naprzeciwko szkoły.
            Dookoła samochody, wózki z dziećmi a na trawniku ( gra się na nim w piłkę) psie
            odchody.
            14. W szkole jest brudno. Dzieci brzydzą się wejść do ubikacji i wstrzymują się
            nawet przez kilka godzin.
            Pisać dalej?
            • adaa Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE 22.04.05, 23:04
              polecam 26 SSP na Mokotowie na ul Puławskiej- sensowny dyrektor, świetni
              nauczyciele, a wśród nich prawdziwe gwiazdy - polonista Staszek Dutka, który
              opisywał lektury w GW , matematyczka Małgosia Zambrowska, niesamowita pani Ania
              od plastyki
              dobry poziom języków obcych, codziennie zajęcia z wfu, dużo róznorodnych kólek
              zainteresowań
    • Gość: konasana Re: NAJLEPSZE PODSTAWOWKI W W-WIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 12:07
      Czy mozecie cos powiedziec o Bachmackiej? Mam bardzo blisko Bachmacka i
      publiczna 205. Moze ktos slyszal cos o ktorejs z tych szkol?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka