Dodaj do ulubionych

listy przyjętych

IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.06.02, 17:29
W niektórych liceach wisiały dzisiaj listy kandydatów bez podania punktacji.
Uważam, że jest to grubo nie w porządku!!! Miałam możliwość sprawdzenia w
sekretariacie ilość punktów uzyskanych przez moją córkę, ale nie mogłam
sprawdzić, jak to się kształtuje na tle innych. Ciekawe, dostała się do dobrej
szkoły, gdzie było złożonych więcej podań, niż do byle jakiej, w której nie
było jej nawet na liście rezerwowej. Nie zależy mi na tej szkole zupełnie, nie
mniej chciałabym to gdzieś zgłosić. Pachnie mi to szwindlem.
Obserwuj wątek
    • olek6669 Re: listy przyjętych 28.06.02, 19:14
      zgadza się. U mnie we Wrocławiu nie przyjęli mnie chociaż miałem średnią 5,2 (z
      ocen branych pod uwagę) i 86 zz egzaminu. Mój kolega natomiast dostał się ze
      średnia 4,5 i 78 pkt. z egzaminu. PS> Nie było nawert list rezerwowych !
      • Gość: Emka Re: listy przyjętych IP: *.chello.pl 28.06.02, 21:29
        Moja kolezanka dostała się do Batorego (sic!), a nie dostała się do
        Kochanowskiego i Reytana. ciekawe dlaczego?;-)
        pozdr
        • Gość: km Re: listy przyjętych IP: *.kra.warszawa.supermedia.pl 29.06.02, 06:46
          Każda szkoła mogła mieć własny sposób przeliczania ocen i osiągnięć na punkty.
          To oznacza, że kolejnośc tych samych kandydatów w różnych szkołąch może być
          różna.
          Osobnym problemem jest liczba kandydatów na jedno miejsce (a to bardzo zależy
          od szkoły ale także w każdej szkole od klasy). Często w tak zwanych lepszych
          szkołach jest jest mniej kandydatów na jedno miejsce niż w tych mniej
          renomowanych.
          Pozdrawiam serdecznie
          Krzysztof Mirowski
          dyrektor LXVII LO Warszawa
          dyrmir@ids.pl
      • Gość: meeka Re: listy przyjętych IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 17:13
      • Gość: efcia Re: listy przyjętych IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 17:19
        To rzeczywiście dziwna sytuacja...
        Do jakiej szkoły zdawałeś???Poza tym
        róznice są nie jeżeli chodzi o szkołę
        a o klasę.Np.w trójce przyjmowali od 91,5pkta do wszystkich klas poza
        architektoniczną,a architektoniczna ten próg miała 82 pkty(na 100 mozliwych).
        Tak samo w ,,piatce"-inne progi były dla klas językowych,a inne dla dyplomacji
        europejskiej...A poza tym-nie martw się .Prawie połowa wrocławskich uczniów
        nie dostała się do żadnej szkoły.Ja znalazłam się w szczęśliwej mniejszości i
        zajęłam miejsca wszędzie,gdzie zdawałam-w sześciu najlepszych szkołach w
        mieście.Już z 5 zabrałam papiery,żeby inni nie mieli problemu.Powodzenia w
        drugim naborze!!!!
    • Gość: wrocław Re: listy przyjętych IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 16:31
      Dlaczego we Wrocławiu w wielu liceach nie było list rezerwowych.Czy było to
      obligatoryjnie nakazane czy nie ? Jest wielką niewiadomą czy szansę w II
      etapie mają ci uczniowie, którym, jak mojej córce zabrakło tylko 1 punktu do
      przyjęcia do danej klasy.
      • Gość: efcia Re: listy przyjętych IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 17:24
        u mnie w szkole było podobnie -tylko nieliczni dostali się za pierwszym
        naborem.Moim koleżankom powiedziano w ,,dwunastce",że jeżeli do pierwszego
        naboru zabrakło plus minus 4 i mniej punktów to maja OGROMNE SZANSE.
        Niestety,w takim wypadku trzeba posłuzyc sie matematyką i wypytać ile jest
        miejsc wolnych,a ile osób miało ten punkt za mało.Przecież niektórym zabrakło
        tylko ,,połiówki".A poza tym-zależy do jakiej szkoły zdawało Twoje dziecko...
        • Gość: wroclaw Re: listy przyjętych IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 20:25
          Właśnie do XII LO ,również do IX.Jestem ciekawa co to znaczy plus minus 4
          punkty.Jeśli jest lista rezerwowych to sytuacja staje się bardziej
          klarowna.Ale to zbyt wiele dla naszych władz oświatowych,niestety trzeba
          myśleć, a to jak widać ciężko im przychodzi i takie są
          rezultaty.Bałagan,niekompetencja i korupcja.Do IX LO
          dostała się uczennica ,która miała wyniki testów i średnią z n a c z n i e
          niższą niż jej koleżanki z tej samej klasy gimnazjalnej .CUDA CUDA CUDA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka