Gość: elka IP: 213.17.236.* 10.12.02, 22:18 proszę o informacje na temat rekrutacji na socjologię lub/i stosowane nauki społeczne na UW - nie wiem, jaki zakres materiału z historii obowiazuje na egzaminach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mamosz Re: rekrutacja na studia IP: *.acn.pl 10.12.02, 22:23 A czy nie prosciej droga kandydatko na studia przejść sie do żrodła czyli na UW i tam sie spokojnie wszystkiego dowiedziec,porozglądać się i popytać zamiast polegać na niewiarygodnych zeznaniach przypadowych odwiedzaczy tego forum.Trochę samodzielnosci to jest to,czego okropnie młodzieży dzis brakuje i co mnie u niej (tzn młodzieży) mówiac krótko po prostu wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: rekrutacja na studia IP: 213.17.236.* 11.12.02, 16:41 może i źródło pewniejsze, ale nie każdy mieszka w W-wa lub chociaż okolicach tego miasta - a ja w najbliższym czasie do warszawy sie nie wybieram, stąd ta prośba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaDa Re: rekrutacja na studia IP: *.euro / 192.168.0.* / 217.96.117.* 10.12.02, 23:17 Spytaj na forum Studia. Wybrać sie na wydziały nie zawadzi. Róznie to bywa, ale niektóre sprzedają zestawy pytań z lat ubieglych. Pytaj o rekrutację. Kiedyś spotkalam kandydata, ktory zbierał informacje o programach poszczególnych przedmiotów nauczanych u nas na wydziale, więc z ta samodzielnością chyba jest różnie. I taka refleksja... Zastanawialam się kiedyś, dlaczego studenci zaoczni są bardziej otwarci i kontaktowi niz dzienni? Chociaż najczęściej gorsi merytorycznie. I dochodzę do wniosku, że to z powodu kilkuletniej przerwy pomiędzy szkołą średnią a studiami. Nasze szkoly są bardzo represyjne, co widać po ich produktach. Świeży byli uczniowie są albo agresywni, albo uniżeni. Dopiero po paru latach zaczynają normalnieć. Nie ukrywam, że ten akapit kieruję do Mamoszy. DaDa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamosz Re: rekrutacja na studia IP: *.acn.pl 10.12.02, 23:28 Znaczy,że co .....? Że się tak elegancko wyrażę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaDa Re: rekrutacja na studia IP: *.euro / 192.168.0.* / 217.96.117.* 11.12.02, 15:11 Jesteś przecież nauczycielką, która samodzielności w myśleniu i dzialaniu powinna tę młodzież nauczyć. Tymczasem... ta młodzież dostała ostry o...rz. Stąd moje refleksje na temat niepotrzebnej represyjności polskich szkół, która wynika ... nie wiem z czego? Chyba z przeludnienia. Pozdrawiam. DaDa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: rekrutacja na studia IP: *.acn.waw.pl 11.12.02, 00:30 www.uw.edu.pl polecam ewentualnie gdybys sie nie dostala na UW sproboj UKSW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: rekrutacja na studia IP: 213.17.236.* 11.12.02, 16:46 to nie jest tak, że nie szukałam - odwiedziłam już stronę uw, stronę ISNS, poza tym to tam dzwoniłam....... a brakuje mi wciąż jednej ważnej dla mnie informacji - jaki okres z historii obejmuje egzamin na pewno pojawię się na tej uczelni, kupię informator, itd., ale nie mogę tego zrobić już teraz, jutro, itp. (mam do stolicy troche daleko) ale tak sobie myślę, że wartałoby zacząć się przygotowywać, a ja wciąż nie wiem z czego pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamosz Re: rekrutacja na studia IP: *.acn.pl 11.12.02, 23:26 Przepraszam cię elka,myślałam że jesteś z Warszawy.Dowiem Ci się o ten zakres materiału z historii i jutro napiszę. A tak na marginesie DaDa - to,ze jestem nauczycielką to fakt,ale staram sie uczyc młodzież samodzielnosci w nieco mniej obcesowy sposób niz to wynika z mojego postu,pomału i cierpliwie.Być moze mam skrzywiony ogląd bo uczę w szkole niepublicznej i bardzo mnie dziwi brak samodzielnosci i pewna biernośc moich uczniów w tych trudnych i tak bardzo wymagajacych okolicznościach przyrody. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: rekrutacja na studia IP: 213.17.236.* 25.12.02, 22:29 moja prosba o info jest nadal aktualna, wiec jesli ktos cos wie i chcialby sie to wiedza podzielic... tylko prosze bez dyskusji o (nie)samodzielności młodziezy, moj post nie ma z tym nic wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: rekrutacja na studia IP: 213.17.236.* 25.12.02, 22:30 moja prosba o info jest nadal aktualna, wiec jesli ktos cos wie i chcialby sie to wiedza podzielic... tylko prosze bez dyskusji o (nie)samodzielności młodziezy, moj post nie ma z tym nic wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: rekrutacja na studia IP: router:* / 10.102.21.* 01.01.03, 21:26 Na socjologię UW zdaje się historię i/lub matematykę plus wos. Materiał z historii tak mniej więcej od Karola Wielkiego do 1956. A z wosu to jest bardzo różnie, w tym roku było zatrzęsienie pytań o Unię, pewnie w 2003 będzie ich jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś