10.10.06, 15:14
To forum powstało dla "prorodzinnych" feministek i feministów. Dla takich co
mają dzieci, chcą mieć dzieci lub nie mają i nie chca ale chętnie pogadają.
Obserwuj wątek
    • ibulka Re: Witam 12.10.06, 23:10
      Nie jestem zagorzałą feministką, ale uważam, że kobiety w dalszym ciągu są
      dyskryminowane... :]

Witam :o)
      • sir.vimes Re: Witam 13.10.06, 15:57
        No są, są.
        Mam nadzieję, że to forum przyda się jako enklawa i tych całkiem przekonanych i
        średnio przekonanych do feminizmu. Tak jakoś mnie tknęło po długiej dyskusji na
        Wychowaniu o wdrażaniu dziewczynkom poglądów typu - ładni są lepsi a dziewczynki
        się malują..
        Zdziwiłam się, że właściwie wielu osobom zupełnie nie przeszkadza presja
        kulturowa wywierana na dziewczynki w tych kwestiach.
        • verdana Re: Witam 16.10.06, 15:01
          Witam.
          Nie wiem czy jestem feministką, ale szlag mnie trafia, gdy czytam zaniepokojone
          posty mam, których synkowie nie chcą bawić się samochodzikami, a córeczki nie
          chcą chodzić w ślicznych sukieneczkach.
          W każdym razie synów nauczyłam gotowac. Córka ma kłopoty ze zrobieniem
          jajecznicy.
          • sir.vimes Re: Witam 16.10.06, 19:09
            No tak, to właśnie feminizm - też mne strasznie irytuje wciskanie dzieci w
            schematy kulturowe.
          • malila Re: Witam 03.12.06, 20:44
            No patrz, a mój syn twierdzi, że to jedna z najprostszych do zrobienia potraw:)
    • kartoflana Re: Witam 17.10.06, 11:49
      Nigdy nie uważałam siebie samej za feministkę, ale wielokrotnie z takimi
      opiniami o sobie się spotykam.
      Pisałam pracę, w której poruszałam problem kulturowej tożsamości płci,
      przeczytałam książkę "Zrodzone z kobiety. Macierzyństwo jako doświadczenie i
      instytucja Adrienne Rich i choć nie ze wszystkim się zgadzam - zafascynował
      mnie ten problem. A potem urodziłam córkę :).
      • kocia_noga Re: Witam 26.10.06, 12:30
        Mam dorosłą córkę, Waszą rówieśnicę lub starszą oraz pełnoletniego syna.
        Sprawy wychowania dzieci mam jakby za sobą, ale chętnie poczytam, a jak będę
        miała coś do powiedzenia, to napiszę.
        • sir.vimes Re: Witam 26.10.06, 12:50
          O, to świetnie! Wiesz już pewnie większość tego co ja mam daleko przed sobą!
          Liczę na rady.
          • kocia_noga Re: Witam 26.10.06, 14:02
            sir.vimes napisała:

> O, to świetnie! Wiesz już pewnie większość tego co ja mam daleko przed sobą!
            > Liczę na rady.

E, nie licz.Każdy jest inny, ja sama poza tym popełniałam masę błędów.Mogę
            najwyżej napisac o czymś, czego sama doświadczyłam a może ktos wyciągnie z tego
            jakies wnioski dla siebie.
            • sir.vimes Re: Witam 26.10.06, 15:14
              I o to chodzi. Chociaż podobno na czyimś doświadczeniu człowiek się nie nauczy.
    • jagandra Re: Witam 26.10.06, 19:12
      Hej :)
      A mój kolega ostatnio stwierdził, że macierzyństwo leczy z feminizmu, hehehe. Marzenia ściętej głowy ;)
      • sir.vimes Re: Witam 27.10.06, 12:23
        Haha! Chya przeciwnie - macierzyństwo często umacnia w poglądach.
      • hankam Re: Witam 25.11.06, 00:06
        To jest marzenie LPRu. Jak wiekszosc przedmowczyn nie jestem pewna, czy jestem
        feministka - czasem jestem, czasem nie. Powiedzmy, ze bywam feministka ;)
        Ale to forum czytam z ciekawoscia od momentu, gdy je odkrylam.
        • sir.vimes Re: Witam 28.11.06, 14:37
          Witam!

Coś tu u nas ostatnio cicho a ja też zrobiłam sobie krótki urlop. Odkkryłyśmy z
          córą masę głupiutkich "ubieranek" w necie i ostatnio w wolnych chwilach ubieram
          Johnnego Deepa. Rozwój czy regres?... Ale polecam -to się nazywa stardolls i
          wciąga, chociąż głupiutkie.
    • ancila Re: Witam 06.12.06, 12:58
      Witam!
      Jestem i feministką, i córeczką i matką córeczce (tudzież synkom również) i
      bardzo mnie cieszy przyjęcie mnie na forum!
      • sir.vimes Re: Witam 06.12.06, 13:04
        Witam i cieszy mnie twoja obecność na wspomnianym:)
    • zlota_jagodka Re: Witam 17.12.06, 17:00
      Witam was. Feministką jestem chyba od zawsze, choć z wiekiem coraz bardziej to
      sobie uświadamiałam. Mam 10 miesięczną córeczkę, więc chyba pasuję do tego
      forum. Pozdrawiam wszystkie piszące i czytające, liczę na wiele ciekawych dyskusji
      • sir.vimes Re: Witam 19.12.06, 10:13
        Witaj, jasne, że do nas pasujesz. Zaparz sobie kawkę i bądż z nami.
        • dagmama Re: Witam i dziękuję za przyjęcie... 20.12.06, 16:45
          Od razu powiem, że nie mam córeczki.
          Ale może będę jeszcze miała:-)
          Tytuł forum zwabił mnie między innymi dlatego, że przez wiele lat byłam chora na
          bulimię (czy feministka może uwierzyć w narzucony, idealny model kobiety?) i
          ciągle się zastanawiam, na czym polegały błędy mojej matki i jak można takich
          błędów uniknąć.
          I w ogóle interesują mnie kwestie wychowania, niezależnie od płci potomka.
          Dagmara.
          • sir.vimes Re: Witam i dziękuję za przyjęcie... 20.12.06, 17:33
            Ja męczyłam się z anoreksją, aż do połowy ciąży. Teraz - parę lat póżniej - ważę
            normalnie (chociaż trudno mi w to uwierzyć, bo długie lata uważałam rozmiar 38
            za coś co trudno przepchnąć przez podwójne drzwi tramwaju:(() i węszę przyczyny
            takich przypadłości u dziewczynek. Bardzo chciałabym tego uniknąć u mojej
            dziewczynki!
            A - anoreksja jakoś , co dziwne, nie przeszkadzała mi w byciu feministką.
            Pozdrawiam gorąco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka