jurek1987 23.12.05, 21:03 Wielka kamienica na Puławskiej 5 stoi do dziś ale jest niższa i nieco "zdeformowana". Jej piękna fotografia sprzed wojny znajduje się w referacie gabarytów na Starym Mieście. Czy ktoś wie coś więcej o tym domu? Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adalek79 Re: Puławska 5 24.12.05, 21:10 a moze powiedz cos wiecej o dostepnosci ww referatu? bo jesli to jest czesc Archiwum Panstwowego to moze sa jakies specjalne wymagania zeby to przegladac? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek1987 Re: Puławska 5 24.12.05, 23:32 Nie mialem raczej żadnych problemów z dostępem do tych zdjęć. Natychmiast po wejsciu do budynku zostałem skierowany na drugie piętro do pracowni i tam po wypelnieniu odpowiedniego formularza mogłem od razu przystąpić do przeglądania zasobów archiwum.Zdjęcia były do odbioru po kilku dniach. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
adalek79 Re: Puławska 5 24.12.05, 23:52 czyli mozesz sobie wszystko przejrzec i zamowic odbitki wybranych zdjec? luxus! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek1987 Re: Puławska 5 25.12.05, 00:05 Pan w archiwum powiedział że istnieje możliwość zrobienia ksera z fotografii. Dostęp jest nieograniczony i w sumie po pierwszej wizycie mogę powiedzieć szczerze że jestem usatysfakcjonowany. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś