Dodaj do ulubionych

Compensa III filar

28.03.16, 14:47
Witam, dokładnie 4,5 roku temu znajoma zaoferowała mi III filar w compensie tłumacząć, że po kilkunastu latach oszczędzania mogę zarobić dobrą sumę nie koniecznie na emeryturę więc się zgodziłem i zacząłem co miesiąc płacić po 120zł. Z roku na rok składki wzrastały o jakieś 7zł i w tej chwili płacę 151zł. Na stronie compensy pisze, że wpłaciłem 7200zł (to się zgadza) ale wartość funduszu jest szacowana na 5800zł z czego wartośc wykupu to 4100zł.
Zaczynam się obawiać o swoje pieniądze Niedługo zacznę się budować i każdy grosz się zacznie liczyć. Czy ta suma wykupu bo płacenia min 10lat chociaż się wyrówna do poziomu mojej wpłaty? Nie wiem co mam robić, już jestem stratny 3tyś ale mam nadzieję, że po kilku latach wyjdę na swoje. Czy moje nadzieje mają realną przyszłość.
Cały czas myślę o tym żeby nie stracić pieniędzy a powinenem być zadowolony z tego, że zarabiam...
Obserwuj wątek
    • tomasson123lb Re: Compensa III filar 27.04.16, 20:32
      Podzielam pańskie zdanie . 5 lat temu ktoś nakłonił mnie do oszczędzania na tzw emeryturę w Compensa Życie, przez ten okres suma składek wpłaconych wynosi 12000 pln . 200 pln miesięcznie razy 60 miesięcy = 12000 , na szczęście bez indeksacji. Żeby było wesoło to na portalu MOJA COMPENSA wartość rachunku to 10200, a żeby było jeszcze śmieszniej to wartość wykupu wynosi 4400 pln. ŚCIEMA , KŁAMSTWO I OSZUSTWO . Żałuję że nie posłuchałem mojego szefa i nie kupiłem jakiejś działki pięć lat temu, nawet na raty ! lepiej bym na tym wyszedł niż z Compensą. Kradzież w biały dzień i to w majestacie prawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka