mieszko252 14.11.07, 21:23 Bardzo mnie korci inwestycja w ten fundusz,ale i mam dużą obawę o wynik.Duże wahania dzienne to chyba nie dla mnie ,ale chciwość wielka. Może ktoś mnie ostudzić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nauta_ Re: AIG Chiny 14.11.07, 21:37 W sumie to ja mogę Otóż słyszałam już nie raz i nie dwa, że Chiny są jeszcze bardziej sztucznie nadmuchane niż Polska. Także jak to walnie to nie zazdroszczę tym, którzy mają tam kasę. Starczy? Odpowiedz Link
axel40 Re: AIG Chiny 14.11.07, 21:44 U nas była bańka internetowa,niedawno developerska,a chińczycy naja swoją.Wielki wzrost chińskiego indeksu niczym chiński mur w ciągu roku,C/Z w wysokości naszego pod koniec pierwszego półrocza przed korektą,miliony zakładanych kont maklerskich przez chińczyków mających chyba niezbyt wielkie pojęcie o akcjach.W dodatku trzeba się bać tego,że banki amerykańskie mają sporo akcji chińskich firm.Ponoc jest ich na tyle,że są w stanie pokryć straty poniesione na rynku kredytów hipotecznych u siebie.Jeśli tak jest to nie trzeba być wielkim specem,aby sprzedać akacje w Chinach gdy są na szczycie.Czy teraz jest dobry moment?Być może. Odpowiedz Link
gazebo144 Re: AIG Chiny 15.11.07, 22:09 W żadnym wypadku nie inwestuj teraz w ten funudsz! Po pierwsze tak jak napisali koledzy Chiny są tak napompowane, że już bardziej się chyba nie da! Po drugie nasza giełda teraz zaczęła tracić i wkrótce inwestycja w nią stanie się bardziej opłacalna. Dlatego proponuję rozejrzeć się za innymi, bardziej stabilnymi inwestycjami, jak np funudsze zarządzane przez Skarbiec, Uniona, czy ING. Odpowiedz Link
nauta_ Re: AIG Chiny 15.11.07, 22:44 ja tam nie wiem jak Axel (choć podejrzewam, ze to chłopiec), ale ja jestem koleżanka)) Odpowiedz Link