spirit1982
30.03.11, 10:39
Dziewczyny, jestem tu całkiem nowa. Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby sprawić mojemu 10-miesięcznemu maluchowi nosidło. Jak dotąd był noszony dosłownie kilka razy w chuście typu pouch, ale nie przypadła nam ona do gustu. Teraz strasznie spodobały mi się nosidła Mei Tai. Poprzeglądałam trochę forum i stronki osób, które robią takie nosidła, ale dalej mam ogromny mętlik w głowie i kilka pytań.
Przede wszystkim, czy nosidła zapinane na na klamry się sprawdzają? Czytałam, że klamry muszą mieć atest i być solidne. Pewnie wiązane chusty to nie problem, ale nigdy tego nie robiłam i mam troszkę obawy.
Znalazłam kilka Mei Tai na allegro. Czy są one godne uwagi? Na przykład takie:
allegro.pl/nosidlo-mei-tai-ptaki-w-zieleni-i1524711420.html
allegro.pl/nosideleko-mei-tai-ergonomiczne-tuli-lodz-i1530193052.html
allegro.pl/nosidelko-mei-tai-pathi-sowka-i1521709784.html i inne robione przez tę osobę. Te w zasadzie podobają mi się najbardziej i chyba zdecydowałabym się na którąś z tych. Co o nich myślicie?
Stąd kolejne pytanie. Czy warto kupić chustę gotową, tzn nie szytą na wymiar? Przyznam, że się dosyć mocna nakręciłam:P i nie chcę czekać za długo.
Mój synek jest raczej drobny. Ma 10 miesięcy, waży ok 9kg i ma troszkę ponad 70cm.
Czy w przypadku tych chust możliwe jest noszenie dziecka przeze mnie i męża? Ja mam 166cm wzrostu i ważę niecałe 60kg. Mąż ma 190cm i waży koło 110kg.
I jeszcze jedno, wiem, że nie można w przypadku dzieci generalizować, ale jak większość reaguje na tego typu chusty? Mój mały uwielbia być noszonym. Mógłby całe dnie spędzać na rękach. W chuście pouch czuł się chyba źle, bo nie podobało mu się leżenie. Mieliśmy kilka podejść, ale za każdym razem się szarpał, wykręcał.
Liczę, że pomożecie mi podjąć decyzję:)
Z góry bardzo, bardzo dziękuję!!