Dodaj do ulubionych

Problem z wyborem

30.07.13, 23:43
Witam! Mam pytanie do doświadczonych w temacie mam. Otóż mam 15 miesięczną córcię(nie chodzi) i za 2 tyg rodzę drugą-potrzebuję czegoś prostego do noszenia maleństwa w domu. Chusty budzą moje przerażenie jeśli chodzi o wiązanie, gubię się w tym. Córcie wynosiłam na rękach, nie miałam potrzeby kupna chusty/nosidełka. Moje pytanie-czy faktycznie nie można używać manduci z wkładką niemowlęcą? A może są chusty np na jakieś zapięcie a nie wiązane. A jeśli już tradycyjna chusta musi być to jakiej firmy? Będę wdzięczna za porady bo jestem całkiem zielona w tym temacie, a chyba innej opcji nie mam( będę z nimi sama od rana do 23, czasem też noce).Słyszałam, że chusta musi być skośno-krzyżowa bo z tego co piszą to chyba najlepsza. A czy Chusta Mei Tai nosidełko MINIZONE też odpada dla noworodka?
Obserwuj wątek
    • panna.z.wilka Re: Problem z wyborem 31.07.13, 15:15
      nie jestem chustomaniaczką (powiedzmy, że chustofanką ;)), sama od dobrych kilku miesięcy noszę syna albo w manducy albo w MT, ale nie wsadziłabym do żadnego z tych nosideł niesiedzącego dziecka. tym bardziej noworodka. nawet wkładka w manducy nie da dziecku odpowiedniego podparcia. tylko chusta.
      firm jest sporo, ja zaczynałam od bawełnianej Natibaby. godne polecenia są też little frog, didymos, girasol, lana, babylonia i jeszcze parę innych - w zależności od gustów i zasobności portfela ;)
      nie bój się chusty, zaproś do domu instruktorkę która pokaże Ci co i jak jeśli nie masz cierpliwości studiować jutuba. a pomoc w razie czego zawsze znajdziesz na chusty.info ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka