14.04.14, 13:48
Dzień dobry,
Niedawno nabyłam MT Tuli i nosi nam się super :) Jest jednak gruby i w ciemnych kolorach. No i tak często używany, że przydałby się drugi. Pomyślałam, że uszyty u krawcowej wyjdzie tańszy. I teraz pytanie - co mogę zrobić, żeby był bardziej przewiewny? Gdzie usztywnienia są konieczne? U mnie sztywniejszy jest pas biodrowy i pasy na ramienne - to kwestia mojej wygody, wiadomo. A oprócz tego jest grubszy "zagłówek" i w panel też coś jest wszyte. Czy panel może być cieńszy, po prostu dwie warstwy materiału? Czy jakieś usztywnienie tam być musi? A jeśli tak, to co wsadzić w środek, żeby za bardzo nie grzało? Będę ogromnie wdzięczna za pomoc!
Obserwuj wątek
    • roneczka Re: szycie MT 28.05.14, 14:44
      kjut napisała:

> Czy panel może być cieńsz
      > y, po prostu dwie warstwy materiału? Czy jakieś usztywnienie tam być musi? A je
      > śli tak, to co wsadzić w środek, żeby za bardzo nie grzało? Będę ogromnie wdzię
      > czna za pomoc!

Może być cieńszy i fajniej się wtedy układa, pasy nie muszą być też usztywniane, ani pas biodrowy. Można wszyć w pas biodrowy i pasy cienką watolinkę. Mój MT bez wypełnień mieścił się do torebki, zagłowek lepiej żeby był sztywniejszy skoro ma spełniać swoją funkcję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka