Dodaj do ulubionych

Jak nie obetrzeć nóżek?

07.07.14, 09:17
Macie jakieś pomysły, jak uniknąć obcierania nóżek dziecka w okolicy dołów podkolanowych, chustując podczas letnich upałów?

Z kółkową na szczęscie jakoś na razie nie miałam tego problemu, ale jak ostatnio motałam młodego w długiej (w kieszonkę), to mi się przy końcówce dociągania rozpłakał strasznie i nie dał się uspokoić w źaden sposób. Nie wiedziałam o co chodzi, bo całe motanie poszło super. Dopiero po wyjęciu go zorientowałam się, źe ma startą skórę na łydce tuź poniźej dołu podkolanowego. Musiałam mu przejechać chustą, dociągając dolną krawędź...
Póki temperatury pozwalały na ubranka zakrywające nogi, to było ok. Teraz nie wiem co zrobić... Kupić jakieś cienkie getry? Zwrócić na coś uwagę przy dociąganiu? Chustuję dopiero od miesiąca, wiec jeszcze szlifujemy umiejętności, chusta teź jeszcze nie jest superzłamana, chociaź męczę ją na róźne sposoby.

Proszę, poradźcie coś, bo chcę chodzić, a szkoda mi małego. Chwilowo na dłuźsze dystanse jeździmy wózkiem...
Obserwuj wątek
    • fizmedka Re: Jak nie obetrzeć nóżek? 11.07.14, 10:32
      Hmm mnie sie nie zdarzylo ale w lecie nosilam juz starsze wiec troche mniej wrazliwe dzieciatko.
      Najprostszym rozwiazaniem byloby zalozenie cieniutkich bawelnianych spodenek. Albo mozesz dociagac na raty delikatnie kilka razy tak aby nie porysowac nozek.
      Moze sprobuj wiazac na plecach( takiego malucha tez mozna) wtedy juz po dociagnieciu tulko przeplatasz konce chusty. Zreszta na plecach nosi sie wygodniej na dluzsze trasy;)
      • born_to_sea Re: Jak nie obetrzeć nóżek? 11.07.14, 13:01
        Dzięki! Jakoś w ogóle nie pomyślałam o tym, że plecak nie wymaga 'szorowania' chustą po nogach i że to może byč najłatwiejsze rozwiązanie problemu. Syn ma cztery miesiące i coraz bardziej się rozgląda, kieszonka go nudzi szybko, więc i tak planowałam przerzucenie na plecy. Wiem, że to wygodne, ale jeszcze się nie przełamałam. Dzięki Tobie mam podwójną motywację, źeby jednak próbować młodego na te moje plecy wrzucić...
        Skórę ma delikatną, bo i ja taką mam, też się łatwo obcieram, zwłaszcza latem.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • fizmedka Re: Jak nie obetrzeć nóżek? 13.07.14, 10:11
          Dzieciaczki z reguly wola plecy:) moja cora byla przeze mnie glownie noszona a teraz 1.5 roku potrafi przyniesc chuste dac mezowi i zarzadac zeby to on ja sobie zawiazal :D
          Powodzenia z wiazaniem i wiele radosci z noszenia zycze:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka