Dodaj do ulubionych

odkryłam uroki chusty :-)

10.05.07, 17:37
Na początku sceptycznie byłam nastawiona do chusty, wydawało mi się, że to moda i nic poza tym. Używałam nosidełka (wtedy gdy z śzymkie musiałm wyskoczyć po Patrycję do przedszkola, albo na pół godzinki do piaskownicy, ale coraz bardziej doskwierały nam obojgu niewygody tego sprzętu i zaczęłam myśleć o chuście...
Szukalam, czytałam, oglądałam...
Na początku myślałam o pouchu, bo w użytkowaniu chyba najprostrzy, ale po spotkaniu z Agą mamą Ani i Franka zaczęłam dumać o wiązanej, no i w długi weekend bylam już zachustowana. Pouch wyszedł za długi i narazie nie nadaje się do noszenia, ale długa wiązana to raj. Jak mój facecik usnął po 10 min. noszenia to byłam w szoku, a i jak nie śpi to w miarę spokojnie siedzi.
Zaczęłam od wiązania kieszonki, bo jakoś taka najpewniejsza mi się wydała, a dzisiaj musiałam ię przekonać dowiązania na krzyż(nie znam tych fachowyh nazw), bo potrzebowałam raz go wyjmować raz wkładać i mój zachwyt dla chusty tylko wzrasta. Szymek zniósł naszą wycieczkę superowo, chusty nie musiałam nawet zdejmować wsiadając do samochodu i oboje wróciliśmy zadowoleni. Już nie myślę, ze to tylko moda.
Cieszę się niezmiernie, że zdecydowałam się na próbę i odkryłam niezaprzeczalne uroki chusty :-))

Moja samoróbka (a właściwie mamoróbka)to wprawdzie nie to samo co te piękne chusty z chustomanii (Florencja jest po prostu fantastyczna)ale i tak jestem nią zachwycona.

Pozdrawiam wszystkie mamy,które, jak ja od tygodnia, bez chusty obejść się nie mogą:-)

Karolina
Obserwuj wątek
    • visenna2 Re: odkryłam uroki chusty :-) 10.05.07, 17:53
      Cieszymy się że Ci się podoba:)
      • agamamaani Re: odkryłam uroki chusty :-) 10.05.07, 18:27
        bardzo się cieszę.. ze ci się podoba :)
        tylkopragnę ostrzec.. to cholernie wciąga... ciężko się zatrzymać jak się już
        wynajdzie jeden sposób noszenia to się chce spróbować innych.. a potem w innych
        chustach... a potem rózne kolory i tak dalej i tak dalej..
        ale super, że ci się podoba..
        ps Ania , gdy idziemy na pola to ciągle się pyta czy koleżanka Patysia będzie :)
        • 8listopada Re: odkryłam uroki chusty :-) 11.05.07, 09:36
          Z chęcią jeszcze kiedyś się z Wami spotkamy, teraz z chustą to i całodzienne
          wyprawy możemy uskuteczniać ;-)
    • makini Re: odkryłam uroki chusty :-) 13.05.07, 19:14
      witam jestem pierwszy raz na forum strasznie interesuje mnie wiazana chusta i jej zalety czytajac opinie natrafilam na Twoja piszesz iz zrobilas ja sama bardzo interesuje mnie jak moglabym rowniez ja zrobic jakiego materialu potrzeba itp.Czy uczylas sie wiazania bezposrednio od kogos czy z filmow instruktarzowych bo wydaje mi sie ze jest to strasznie trudne. Bardzo prosze o jakies informacje i z gory dziekuje
      Pozdrawiam Aneta mama malej Kingusi
      • teane do makini 13.05.07, 20:11
        www.oppamama.pl/uw.html według instrukcji Marty na pewno uszyjesz sobie
        sama chuste, nie tylko wiązaną. ja szyłam sama, bardzo prosta sprawa, jeżeli
        chociaż troche masz pojęcie o maszynie do szycia. poczytaj też na forum, bo
        sporo już pisałyśmy o samoróbach. powodzenia. o wiązaniech też jest dużo na forum
        • makini Re: do teane 13.05.07, 22:04
          dziekuje za jakas podpowiedz co do szycia napewno sprubuje, poszukam jeszcze o
          wiazaniach
          pozdrawiam
          • 8listopada makini 14.05.07, 11:23

NIe zaglądałam na forum, stąd brak odpowiedzi, ale już nadrabiam;-)
            Na chustę kupiłam cienką bawełnę w Ikea (jest troszkę za sztywna, ale nosić
            się da, następnym razem wykombinuję coś bardziej miękkiego)Przepis szycia od
            oppamamy. Uszycie długiej wiązanej to banał jeśli ma się maszynę i blade
            pojęcie o szyciu.
            Wiązań uczyłam sie tylko z internetu. Narazie wiele ich nie umiem (kieszonkę z
            przodu i na krzyż) ale jeszcze wszystko przede mną. Miałam ochotę na warsztaty
            ale się nie załapałam, niestety.

Pozdrawiam i naprawdę zachęcam do spróbowania.

Karolina

Moja Patrysia

Mój Szymuś
            • makini Re: 8listopada 14.05.07, 20:53
              Dzieki serdeczne za odpowiedz juz szukam odpowiedniego materialu mysle ze w najblizszym czasie stane sie rowniez szczesliwa posiadaczka chusty:)
              Pozdrawiam goraco Aneta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka