Dodaj do ulubionych

Do Ithilhin niechustowe:)

16.06.07, 11:36
Jak ma się Michałek? Za niedługo też kończy 4 miesiące prawda? Z Agi łobuz
straszny:) wczoraj przewróciła się z brzuszka na plecki i już chce siadać....I
jest straaasznie ruchliwa - mój M twierdzi że po mnie;)A ile Michał waży? Aga
to taka kruszynka - 5200 może już będzie...
POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • ithilhin Re: Do Ithilhin niechustowe:) 16.06.07, 12:13
      a dziekuje, Michalek dobrze :-)
      4 miesiace bedzie mial pod koniec miesiaca bo on z przedostaniego lutego jest.
      kloc z niego bo wazy 8 kilo...
      przekreca sie na boki na razie (a polozony na boku na brzuch lub plecy) ale
      ladnie trzyma glowe i jak lezy pol pionowo to to jest dla niego zacheta aby
      podniesc glowe i barki i usiasc a jak mu sie da rece to bez problemu sioe
      podciaga sam, wiec ograniczamy mu to.
      rece juz poznal, teraz obmacuje sobie kolana i stroi prtzy tym komiczne miny.
      oczywiscie smieje sie i gada :-)
      jest zupelnie inny niz moje pozostale dzieci byly.
      mniej placze na pewno.

a Aga juz wyzdrowiala?
      • buns Re: Do Ithilhin niechustowe:) 16.06.07, 13:19
        Aga już zdrowa:) dziękuję:) jak tak patrzymy z M wstecz to stwierdzamy że trochę
        przesadziliśmy i spanikowaliśmy, ale Aga prawie wcale nie płacze i jest bardzo
        wesoła i pogodna, więc nawet najmniejsza zmiana nastroju ("marudzenie", brak
        apetytu i snu) trochę nas wystraszyła. Teraz właśnie obraca się w łóżeczku i
        "rozmawia" z zabawkami:)
        POzdrawiam
        Ania
      • zaisa Re: Do Ithilhin niechustowe:) 17.06.07, 23:49
        Porzadny Twoj Michalek. Nasz Janek ma 8 miesiecy ale 8 kg to chyba nie...
    • solidna Re: Do Ithilhin niechustowe:) 16.06.07, 16:35
      Dolacze sie do mam czteromiesieczniakow:-)
      fakt, kazde dziecko jest inne, moja chwyta juz stopy i pewnie niebawem zacznie je wkladac do buzi (Mac tego nie robil), raczki w buzi juz sa od jakiegos czasu, i probuje chwytac zabawki, jak sie jej podaje, Zuza nie cierpi lezec na brzuchu, nie obraca sie i ma prawdopodobnie obnizone napiecie, ale chyba nic w tym kierunku robic nie bedziemy
      Qrcze, ale porownuje:-) z Maciem nie lubilam, bo przez pierwsze jego pol roku nie potrafilam nabrac dystnsu do temtu- kto_co_potrafi
      pozdr
      • buns Re: Do Ithilhin niechustowe:) 16.06.07, 20:15
        Nas lekarze i znajomi na początku nastraszyli że Aga jest zbyt ruchliwa i za
        chuda...więc już nikogo nie słuchamy. nasza p.pediatra za to jest super, ciągle
        nas uspokaja i podkreśla że każdy maluszek jest inny:)
        POZDROWIENIA DLA ZUZI
        • solidna Re: Do Ithilhin niechustowe:) 16.06.07, 23:00
          Dzieki:-)
          a Zuzia pozdrawia Agniesie:-)
          • seala1 Re: Do Ithilhin niechustowe:) 17.06.07, 10:37
            to my sie tez niesmialo dołączymy. Lena już skończyła 4 mce 9 czerwca i teraz
            jest bardzo pogodnym dzieckiem, przewraca sie z brzucha na plecy, duzo gada i
            stroi miny :-). Za ręce się nie podciąga ale w jej wypadku to lepiej żeby
            później usiadła bo ona jest dysplastyczna. Mieliśmy mały dramat i dwumiesięczne
            darcie przez szynę koszli ale biodra juz zdrowe i dramat za nami
    • aguska25 Re: Do Ithilhin niechustowe:) 18.06.07, 09:32
      to i ja sie wlacze do tego watku:d moj pierwszy jest jak twoj macio z lutego:)
      obecnie mam meisiecznego olafka , ktorego zaczelam nosic w chuscie dzieki
      przypadkowemu natrafieniu przez lutowe forum na twoje zdjecie z michasiem w
      chuscie:) slodkie masz dzieciaczki pozdrawiam cieplutko!!!
      • ithilhin Re: Do Ithilhin niechustowe:) 18.06.07, 13:41
        :-)))

to dla wszystkich.

a dzis poznalam fajna lutowa dziewczynke z 14 lutego, ktora zdaje sie bardzo
        lubi byc w chuscie :-)

a Micio oczywiscie sie rozplakal przy wkladaniu - nie ma jak chustwoe dziecko od
        uriodzenia noszone :-))))

poza tym donosze, ze mlody od wczoraj usiluje sie przekrecic na brzuch - ale mu
        reka zawadza.
        • seala1 Re: Do Ithilhin niechustowe:) 18.06.07, 15:19
          moja Lena miała być z 14tego lutego ale ją siłą cesarkową wcześniej o 5 dni
          wyciągneli;-)
    • tobjasz Re: Do Ithilhin niechustowe:) 18.06.07, 16:07
      To ja tez dolacze jako ojciec 8 kg. synka :)
      Nasz Iwo trzeci miesiac skonczy 23 czerwca...
      Obecnie ma 2 miesiace i cos pomiedzy 3, a 4 tygodniem.
      coraz wiecej chce ogladac, coraz pewniej chwyta rozne przedmioty(coraz trudniej
      go od siebie odkleic - jak chwyci sie lapkami ubrania) i wogle jest fajny :)

pozdrawiam
      • mamuk1 Ooo, witamy kolejnego tate 18.06.07, 19:41
        To ja tez dolacze jako ojciec 8 kg. synka :)

Juz tu chyba jest czworka ujawnionych facetow.
        Wiecej entuzjazmu nie wyrazam i na ten temat nie pisze, bo moj maz przeczyta i
        bedzie zazdrosny;)

Wypada mi jeszcze cos wspomniec o mojej Basi. Coreczka pojutrze skonczy cztery
        miesiace, jest bardzo bystra i zainteresowana swiatem, choc jeszcze nie
        przewraca sie na boki. Najbardziej lubi byc przyssana do mamy, w lozeczku i w
        wozku wpada w rozpacz, dlatego miedzy innymi tyle wisze na tym forum. I ja i maz
        nosimy ja w chuscie. Mamy tez piecioletniego synka Jasia, który jest dzielnym
        piechurem i od dawna nie wymaga noszenia. W niemowlectwie tez byl strasznym
        mamojadem i duzo go nosilismy na rekach (stad tez moje zainteresowanie chusta).

Pozdrawiam

Asia.
        • buns :) 18.06.07, 19:49
          Moja Aga jutro kończy 4 miesiące.To żywe srebro, non-stop w ruchu. Jest
          drobniutka, więc noszenie jej to żaden problem. Chustę uwielbia (tak jak mama)
          ale wózkiem też nie pogardzi:)Teraz nie może być sama nawet na moment
          (no...chyba że śpi co w dzień zdarza się rzadko), cały czas musi widzieć mnie
          lub mojego M. Przylepka z niej straszna:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka