mammajowa 16.06.07, 22:49 ... jest choć odrobinę cieńszy niż nati? planuje zakup chusty na lato i nie wiem czy się sprawdzi... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andziulindzia Re: czy hoppediz... 16.06.07, 22:56 Nie wiem czy hoppediz jest cieńszy czy nie. Ja mam wiązaną samoróbkę z cieniusieńkiej bawełny i w upały jest mi straaaaasznie gorąco. Ale ja jestem z tych osób zawsze zgrzanych i upoconych i moje dzieci także. Mnie jest gorąco od samego przebywania bez ruchu na słońcu. Dlatego jeśli już muszę się z dzieckiem przetransportować używamy kółkowej, bo to mniej warstw materiału. Ale lato to nie tylko dni upalne i gorące. Więc jeśli decydujesz się na chustę długą wiązaną to kieruj się kolorem raczej. No chyba, że i tak planujesz zakup wielu chust z różnych firm. Odpowiedz Link
kordelia77 Re: czy hoppediz... 16.06.07, 23:02 Nie potrafię powiedzieć czy jest cieńsza. Jest luźniej tkana i bardziej miękka. Dodatkowo mam jaśniejszą hoppa niż nati i daje mi to wrażenie "cieńszości". Odpowiedz Link
anifloda Re: czy hoppediz... 16.06.07, 23:07 Może odrobinę. Na pewno jest trochę luźniej tkana, ale wiem, czy robi to jakąś istotną różnicę w upale. Ja noszę w wiązanej i w upale nosi mi się zdecydowanie lepiej, niż wcześniej myślałam, ale jestem raczej ciepłolubna i mało się pocę. Wiąże 2X z wystawionymi łapkami, albo kangurka (to fajne wiązanie na upał - tylko jedna warstwa materiału i jeszcze otwarte po bokach). Odpowiedz Link
mammajowa Re: czy hoppediz... 16.06.07, 23:08 mam juz nati navy blue. kółkowa kompletnie mi sie nie sprawdza - hamalu. młody nienawidzi leżeć w kołysce a na inne ułożenie w kółkowej jest za młody. do tego waży już 6300 i na jedno ramie to dla mnie za dużo... szukam wiązanej na lato. musi być jasna i przewiewna. Odpowiedz Link
anifloda Re: czy hoppediz... 16.06.07, 23:16 Weź jakąś jasną! W granatowej na pewno będzie Wam gorąco. Albo może uszyj? Odpowiedz Link
andziulindzia Re: czy hoppediz... 16.06.07, 23:16 To poszukaj tu wątków o chustach na upały. Visenna chyba ma bali baby breeze. Ta chusta jest zdecydowanie cieńsza i bardziej przewiewna. A może sama zdecyduj się na uszycie "letniej" chusty z jakiegoś cieniutkiego materiału? Chodzę sobie akurat po sklepach z materiałami i jest sporo przecen na letnie tkaniny. A jakie bajeczne wzorki! Żadne paski nie podskoczą :D Odpowiedz Link
hodos ja mam NATI 18.06.07, 18:51 ..ostatnio noszę się jeszcze w NAti kolor Kalahari i sprawdza się bardzo dobrze, pocę się naprawdę mało ale tyle ile można się spodziewać przy upałach:) bądź co bądź noszenie w chuście to jest mały wysiłek i dwie osóbki blisko siebie więc pocić się jest normalne Odpowiedz Link
alfika Re: potwierdzam 18.06.07, 19:26 jesteśmy po pierwszych upałach i jest dobrze, 2x mają przewiew po bokach, a kieszonka to jedna warstwa materiału a w największe słońce jakoś i tak wolę dziecia nie wystawiać, czy w wózku, czy w chuście, więc do 12 i od 15 czy 16 i tak dobrze się łazi bez szkód dla latorośli Odpowiedz Link