30.10.07, 19:22
mam od wczoraj.. wczoraj nie mogłam się oprzeć pokusie i zawiązałam dzieci :)
wyprała się wysuszyła i pierwszy (krótki) spacer za nami.. chustę mam krótką
(ok 3,6) - doskonała długość na plecak :)
nowa nati a stara nati to zupełnie inna historia.. brzegi inaczej wykończone,
środek wyraźnie zaznaczony naszywkami .
chusta duużo cieńsza od razu a nie po tysiącu praniach.. co do komfortu cieżko
ocenić bo nosiłam na kurtkę ortalionową :p
ale nic nie dociągałam.. fakt chodziliśmy tylko z pół godziny..

zastaniowiła mnie jedna rzecz (którą zresztą doczytałam na TBW ;p )
nowa nati jest szersza.. jest szersza od starej nati ciut ciut a jakieś 7 cm
od hoppów.. tu zdjęcie -
fotoforum.gazeta.pl/photo/3/yc/bb/xwik/10rprhLkcFFvnD6JaB.jpg
generalnie - mam bardzo pozytywne odczucia :)
Obserwuj wątek
    • sabciass Re: nowa nati 30.10.07, 21:09
      Ja też zamówiłam nati w czwartek, strasznie bym chciała, żeby
      przyszła przed wszystkimi świętymi, ile czekałaś na swoją?
      • agamamaani Re: nowa nati 30.10.07, 21:48
        ja czekałam dosc długo ale moja była szyta na specjalne zamówienie :)

wysłana była w piątek - dotarła w poniedziałek
        • lizzy9 Re: nowa nati 30.10.07, 22:29
          Bardzo ladne, niebieskie paseczki :) Troche przypomina Tobi
          didymosa :) Ja tez duzo dobrego czytalam o nowych Nati, fajnie, ze
          polski producent robi takie wygodne chusty :)
    • mary-anne Re: nowa nati 30.10.07, 23:30
      Baaardzo, bardzo ładna ta nowa Nati :)
      Zazdroszczę tej krótkiej - też chciałam sobie sprawić krótką Nati, nawet do nic
      napisałam, dostałam odpowiedź jaka będzie jej cena, pytanie o kolor i już na dwa
      moje maile odpowiedzi brak :(
      Trudno. Na razie podobno mam mieć Didka, krótkiej chusty rozpaczliwie nie
      potrzebuję. poczekam aż zaczne dziecia na plecach nosić, czyli pewnie dopiero na
      wiosnę.
      Naprawdę, śliczne te paski :D
      • magme Re: nowa nati 31.10.07, 08:27
        Za mną chodziła krótka czerwona lub coś z czerwonym ale Natalia napisała że nie
        mają nic krótkiego w tym kolorze a raczej nie uszyją.. trudno. Ale widzę że
        chyba dobrze się stało bo jeśli jest szersza niż hopp to dla mnie nie jest
        dobrze - moje dziecię z gatunku tych drobniejszych (mimo puśków na buzi :) 15
        mies - 9,4 kg) i czasem nawet w hoppie mnie wkurza za dużo materiału
        pozawijanego z każdej strony. Tymczasem zamówiłam od Marty Oppamamy czerwoną
        kółkową i czekam na nową szmatę.
        Ale dobrze że polscy producenci poprawiają jakość swoich wyrobów - jak kupowałam
        pierwszą chustę to o wyborze zdecydowały nie tylko kolory (hopp miał i ma dużo
        więcej) ale i "twardość" chusty - o starej nati dziewczyny się wypowiadały że
        dość sztywna. Ta jest ponoć duużo miększa, chciałam pomacać na warsztatach ale
        niestety Kasia nie miała (mimo że chciała mieć ,coś tam nie wyszło) a szkoda...
    • zaisa Re: nowa nati 01.11.07, 03:30
      Popróbowaliśmy dziś na warsztatach Ekomamowych. Dobrze nam w niej było:)
      Fakt - stara i nowa to zupełnie inne chusty.
      • pryderi Re: nowa nati 06.11.07, 02:13
        chyba sobie zafunduję ;)
        • monjan Re: nowa nati 06.11.07, 12:56
          to jest ta jasna w paski???fajna
          ladniejszaa niz na zdjeciach
          ile cie kosztowala ta przyjemnosc na zamowienie???
          • agamamaani Re: nowa nati 06.11.07, 13:03
            tak jasna w paski :)
            zdecydowanie lepiej się na żywo prezentuje.
            a co do ceny - z tego co wiem to przy krótkich Nati za każdym razem podaje cenę
            bo to zależy od tego czy trzeba ciąc z materiału czy to zostaje z beli po
            uszyciu chust .
            najlepiej napisz do nich i zapytaj co mają dostępnego z krótkich i ile będzie to
            kosztować :)
            • monjan Re: nowa nati 06.11.07, 14:50
              napisałam, ale nie dostalam zadnej konkretnej odpwiedzi
              tylko tyle ze za 2 tyg beda nowe chusty krotkie w ofercie
              zdradzisz za ile swoja kupilas?
              • michalkowa1 Re: nowa nati 06.11.07, 16:25
                Już mówię, o co chodzi z tymi krótszymi chustami. Chusty są szyte w zakładach
                krawieckich, które są oddalone od nas dość mocno, ponieważ się wyprowadziliśmy
                poza Poznań. Te zakłady nie przyjmują zamówień na dwie chusty do uszycia. Trzeba
                zlecić od razu większą ilość. Nie mamy już teraz takiej możliwości jak kiedyś,
                żeby uszyć cos szybko na indywidualne zamówienie. Musimy czekać, aż zbierze się
                większa ilość chust do uszycia i wtedy ewentualnie dołączyć tę jedną. Oznacza
                to, ze szycie chust ma miejsce raz na kilka tygodni i też trochę trwa, bo
                przecież chust jest więcej.
                Skutkiem tego Aga oraz kilka innych osób czekały tak strasznie długo na swoje
                chusty, że w końcu uznaliśmy, ze lepiej nie obiecywać już czegoś, o czym
                wiadomo, że nie zrealizujemy tak szybko. A jak się okaże, że ta jedna jedyna
                chusta dla kogoś uszkodziła się podczas szycia, to wyobrażacie sobie, jak my się
                przejmujemy ? Czasami są to sytuacje, ze my już nie mamy nawet takiej tkaniny,
                żeby drugi raz ściąć taką nietypową chustę.
                Żeby jednak umożliwić Wam dostęp do takich krótszych chust, wymyśliliśmy, że
                będziemy szyli chusty o nietypowej długości i taki dział zostanie uruchomiony na
                stronie Nati. Będą to pojedyncze sztuki chust. Będzie wystawione to, co mamy
                już gotowe i sprawdzone i co można od razu wysłać. To chyba lepsze rozwiązanie
                niż kazać komuś czekać, a po 2 tygodniach mu powiedzieć, ze chusta się
                uszkodziła i nic się nie da zrobić.

Uruchomienie takiego działu wymaga jednak trochę pracy informatycznej, no i
                przygotowania tych krótszych chust. Tymczasem zaskoczyły nas trochę zamówienia
                większych ilości chust za granicę i musimy się jak najszybciej z tym uporać.
                Trochę się tym stresujemy, bo trzeba przejść przez odprawy celne, przeryć
                aspekty podatkowe takich wysyłek, bo to częściowo eksport, częściowo
                wewnątrzwspólnotowa dostawa towarów. Trzeba też rozeznać koszty i warunki
                transportu, bo tu cuda są. Cieszymy się bardzo, że takie zamówienia mają
                miejsce, ale przyznać trzeba, ze nie byliśmy na nie przygotowani, a nie chcemy
                czegoś spalić.

Dlatego proszę o chwilę cierpliwości z tymi krótszymi chustami, bo to wymaga
                trochę więcej zaangażowania niż wysyłka standardowych chust.
                Jeszcze tylko dodam, ze wśród tych krótszych chust, chusty w tej nowej wersji
                będą w mniejszości, przynajmniej na początku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka