daisy74 16.11.07, 17:51 Czy można go zawiesić w wąskim przedpokoju?Jak mniema można go kupić w sklepie z artykułami sportowymi.Jakie polecacie?Będę wdzięczna za wszelkie informacje nt.drążków:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-sjf Re: drążek gimnastyczny do chuśtawki z chusty hop 16.11.07, 18:10 Również jestem ciekawa rozwiązań technicznych z chustą służącą starszemu rodzeństwu ( mam dość syna wiszącego we /wspinającego się po framudze drzwi ;) ,muszę zainstalować huśtawkę ! Odpowiedz Link
agamamaani do huśtawki : 16.11.07, 18:13 najlepiej zwykły drążek rozporowy ( w sklepach sportowych) jedyne na co trzeba zwrócić uwagę - po każdym " huśtaniu" należy sprawdzić czy drążek sie nie poluzował. te drążki mają to do siebie że obracając sie rozkręcają (rozpierają) i skręcają. wiec kontrolowac je należy. tak więc huśtawkę niżej należy wiazac :) Odpowiedz Link
visenna2 Re: do huśtawki : 16.11.07, 18:20 Wolę opcję z hakami z Ikei :) Kupiliśmy 2 pary po 10 zł, mąż przywiercił i jest git. Odpowiedz Link
agamamaani Re: do huśtawki : 16.11.07, 18:43 no ale jak forum pokazuje - na hakach parę chust sie rozdarło i dziewczyny musiały cerować (dwa takie wątki kojarzę) Odpowiedz Link
aldabra_gdn Re: do huśtawki : 16.11.07, 18:46 drazek chyba mozna zamocowac tylko jesli framuga jest metalowa; nie jestem pewna ale lepiej to sprawdzic Odpowiedz Link
daisy74 Re: do huśtawki : 19.11.07, 20:42 O,to cieszę się,bo my akurat mamy drewniane framugi :)Czy masz drążek gimnastyczny?Rozumiem,że wywierca się otwory we framudze i przymocowuje drążek?jesteś z niego zadowolona?Dziurki się nie robią w materiale? Odpowiedz Link
aldabra_gdn Re: do huśtawki : 19.11.07, 20:57 ja raczej myslalam o takim rozporowym - nic sie wtedy nie nawierca; jaki masz bonsai? bo w nowym mieszkaniu tez bedziemy mieli drewniane framugi i myslalam ze taki drazek odpada Odpowiedz Link
agamamaani Re: do huśtawki : 19.11.07, 21:48 ja mam na drewnianych.. wkręca się rozporowy, nic nie trzeba nawiercać.. w drewniane lepiej nawet - tylko uwaga - jak miękkie drewno to sobie framugę mozna zniszczyć ( odciska się od drążka "kółko") ale jak komus nie przeszkadza albo drążek ma ( jak my) na stałe to prosze bardzo.. Odpowiedz Link
daisy74 Re: do huśtawki : 19.11.07, 21:55 A czy te drążki można przymocować bezpośrednio do ściany,bo my z mężem wysocy jesteśmy-ja-180cm,a mąż-195cm.I już mi się mąż buntuje,że nie chce głową zawadzać :) Odpowiedz Link
visenna2 Re: do huśtawki : 16.11.07, 19:21 Nie, mnie chodzi o takie coś: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80041049 Przykręcone są do ściany z obu stron nad drzwiami, po dwa. Między nimi wisi żeglarska linka. Do tego przywiązujemy chustę (albo przyczepiamy huśtawke ekorre z ikei). Nic się nie luzuje, nie obsuwa i nie przekręca (bujał sie na tym mój mąż, a on waży trzycyfrowo;) Nie ma żadnych szans, żeby chusta się przedziurawiła, nie miałaby o co zaczepić. Odpowiedz Link