kobraluca 14.12.07, 03:59 chcialabym nauczyc sie karmic malego bez wyciagania z chusty. Jak to robic i jakie wiazanie jest najlepsze? Zazwyczaj wiaze 2X,ale Kajtus jest za wysoko,zeby dosiegnac do piersi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ithilhin Re: karmienie w chuscie 14.12.07, 07:14 poluznij wezel i opusc maluszka na wyskosc piersi.po karmieniu trzeba oczywiscie poprawic. Odpowiedz Link
kobraluca Re: karmienie w chuscie 14.12.07, 17:54 ha, proste rozwiazanie, ze tez na to nie wpadalam:) Odpowiedz Link
basiak36 Jaka chuste wybrac? 05.01.08, 22:02 Patrzylam tutaj: www.gosia.petronet.pl/faq/chustoforumfaq.htm#jaka i wyglada na to ze wiekszosc chust pasuje do karmienia. Najbardziej podobala mi sie ta: fotoforum.gazeta.pl/3,0,568557.html Ale nie wiem gdzie ja kupic (mieszkam w UK). Myslalam jeszcze o pouch albo kolkowej... Aha, coreczka ma 3 miesiace, i jest raczej duzym dzidziusiem, ok 7kg. Z gory dziekuje za pomoc! Odpowiedz Link
andziulindzia Re: Jaka chuste wybrac? 05.01.08, 23:10 Chusta którą pokazałaś na zdjęciu to długa wiązana, a samo zdjęcie przedstawia guruburu o ile się nie mylę w storchenwiege leo rouge. Jest wiele chust długich dostępnych w Polsce, gdzie je kupić znajdziesz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44603&w=70204997&a=73362529 Wybierz tylko kolor jaki ci odpowiada Odpowiedz Link
jazzoo Re: karmienie w chuscie 06.01.08, 08:13 A tu znalazlam maly film jak mozna karmic w chuscie :) www.youtube.com/watch?v=z7y8xEQB-xY Odpowiedz Link
kobraluca Re: karmienie w chuscie 06.01.08, 16:15 piekny filmik:) Ja nie karmilam jeszce w chuscie, maly ma juz prawie 3 miesiace wiec ta pozycja z filmu chyba juz sie nie uda Odpowiedz Link
jazzoo Re: karmienie w chuscie 06.01.08, 19:41 Rzeczywiscie moze nie przyda sie filmik. :( Nie wiedzialam ze synek ma juz 3 mies. ;) Ale filmik aniflody napewno sie przyda. :) Odpowiedz Link
anifloda Re: karmienie w chuscie 06.01.08, 18:01 Ja lubię ten film, ta pani jest moją idolką :-) s48.photobucket.com/albums/f216/blaireg2/Baby%20carriers%20part%202/?action=view¤t=P5200237.flv Odpowiedz Link
jazzoo Re: karmienie w chuscie 06.01.08, 19:34 Jaki fajny film, rzeczywiscie. :)) Tez bym tak karmila w chuscie ;) Od teraz ta pani jest i moja idolka. ;) Odpowiedz Link
basiak36 Re: karmienie w chuscie 06.01.08, 21:29 Tez jestem ta pania zachwycona! Musze tylko jakos znalezc te dluga chuste tutaj w UK.. Odpowiedz Link
magdalenkad Re: karmienie w chuscie 06.01.08, 21:09 Słuchajcie no jestem zachwycona!!! Już się nie mogę doczekać! Proszę, napiszcie jaki to jest rodzaj chusty... i wydaje mi się, że ona bardzo miękka była - mnie sie wydawało, że chusty są raczej sztywne - czyli zdecydowanie coś używanego kupić? Odpowiedz Link
monjan super filmik 09.01.08, 08:35 model mnie rozwalił!!!śliczny maluch! jaka to szmata?? Odpowiedz Link
basiak36 Wrap-around czy pouch?? 07.01.08, 23:09 Pisalam juz w watku o chuscie i karmieniu piersia, radzilyscie aby kupic dluga chuste. Mam teraz dylemat ktora wybrac z tych dostepnych tutaj: Ktoras z tych? www.littlepossums.co.uk/slings/wrap-slings.htm www.littlepossums.co.uk/slings/pouch-slings.htm www.littlepossums.co.uk/slings/ring-slings.htm Przy tych z kolkiem nie wiem czy mi nie bedzie przeszkadzalo to ze kawalek chusty tak zwisa z boku? Odpowiedz Link
andziulindzia Re: Wrap-around czy pouch?? 07.01.08, 23:22 Przepraszam bardzo, ale pokazałaś trzy różne typy chust. Pokazałaś długą wiązaną, pouch i kółkową. Pouch i kółkowa to chusty na jedno ramię, pouch nie ma regulacji i trzeba bardzo rozważnie dobierać rozmiar, a jeśli założysz grubą kurtkę to juz się w nią nie zmieścisz razem z dzieckiem. Chusta kółkowa właśnie dzięki kółkom ma regulowana długość. I ten materiał z boku który zwisa to ogon chusty, dzięki któremu ta chusta może zmieniać rozmiar! Poczytaj proszę najpierw FAQ zlinkowany na górze, obejrzyj zdjęcia, i zastanów się czego od chusty oczekujesz, w jakim wieku masz dziecko. Znajdziesz tam tez opisy poszczególnych typów chust. Moze to ci pomoże dokonać wyboru i wyjaśni czym te wszystkie chusty różnią się między sobą. Odpowiedz Link
basiak36 Re: Wrap-around czy pouch?? 07.01.08, 23:38 Dziekuje Ci za odpowiedz! Czytalam juz FAQ, czytalam tez tutejsze stronki i byc moze dlatego ze jestem bardzo poczatkujaca, troche sie pogubilam.. Chce chuste w ktorej bede mogla karmic coreczke, i nosic w ciagu dnia. Ma 3 miesiace. Mniej wiecej juz wiem czym sie roznia chusty pod wzgledem 'wygladu', ale nadal ciezko mi rozroznic i wybrac ktora bedzie dla mnie najlepsza.. Po tym co napisalas o pouch raczej odpada, zostaje ta dluga wiazana (sugerowalas wczesniej ze bylaby dobra) albo kolkowa. Dziekuje bardzo za pomoc! Basia Odpowiedz Link
andziulindzia Re: Wrap-around czy pouch?? 08.01.08, 11:43 Basiu z jakiego jesteś miasta? Najlepiej by było gdybyś spotkała się z jakąś chustującą mamą z twoich okolic. Wtedy na żywo mogłabyś zobaczyć zhustę długą, kółkową i inne i sama oceniłabyś co ci odpowiada. Jeśli zdecydujesz sie na długa wiązaną w Polsce dostępnych jest wiele firm ijedyne czym należy się kierować przy wyborze to kolor. W nagłówku forum jest zlinkowany wątek: dostępne w Polsce, wejdź w post: długie tkane (nie wybieraj raczej elastycznej) i poszperaj po necie. Obejrzysz sobie jakie są chusty, z jakimi wzorami i kolorami i w jakich cenach, łatwiej ci będzie się zdecydować Odpowiedz Link
anifloda Re: Wrap-around czy pouch?? 08.01.08, 12:02 Ale Basia jest chyba z Wielkiej Brytanii, z tego co doczytałam :-). Choć tam też chyba mamy jakieś przedstawicielstwo? Ja bym popatrzyła tu: www.thebabywearer.com/forum/forumdisplay.php?f=129 Tylko musisz się najpierw zalogować. Odpowiedz Link
andziulindzia Re: Wrap-around czy pouch?? 08.01.08, 12:10 aaaa to ja w wyborze w takim razie nie pomogę. Nie wiem jakie chusty są dostępne w UK. Ale TBW to najlepsze wyjście. Nie dość, że to encyklopedia wiedzy o chustach, to jeszcze można się z jakąś chustową mamą spotkać i pomacać. Odpowiedz Link
basiak36 Re: Wrap-around czy pouch?? 08.01.08, 16:06 Dziekuje, wlasnie tam sie zarejestrowalam i 'buszuje', dzisiaj na spacerze spotkalam znajoma mame z dzidzia w chuscie, to byla dluga chusta. Ma mi pomoc w 'zachustowaniu' ;-) Odpowiedz Link
basiak36 Re: Wrap-around czy pouch?? 09.01.08, 21:56 Kupilam chuste:)) O taka: www.bigmamaslings.co.uk/zen-cart/zolowear-cotton-ring-sling-p-335.html A konkretnie 'Sage stretch'. Odpowiedz Link
basiak36 Jest super:))) Dziekuje za pomoc! 18.01.08, 13:53 Chuste mam od ponad tygodnia, karmie w niej i nosze moja 3.5 miesieczna krolewne, ktora wazy juz 7.5kg:)) Nosze ja tez kiedy odbieram synka ze szkoly (z fotelika wkladam ja do chusty) i idzie mi coraz lepiej. Ostatnio miala dzien ssania i siedziala w chuscie i jadla pol dnia, a ja w miedzyczasie zrobila obiad i mnostwo innych rzeczy. Chuste kupilam dokladnie taka: www.bigmamaslings.co.uk/zen-cart/includes/templates/mama/images/ringslingsmainlarge.jpg Odpowiedz Link
andziulindzia Re: Jest super:))) Dziekuje za pomoc! 19.01.08, 21:06 Bardzo się cieszę, że ci się udało! Najlepiej jest jednak zobaczyć na żywo, prawda? Odpowiedz Link