monjan 04.01.08, 12:33 jak kółkowej, takie wiązanie z pętelką Magda Ekomama pokazywała kiedyś takie na warsztatach, ale zapomniałam podrzucicie cos? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anifloda Re: Szukam instr do wiązania na biodrze długiej j 04.01.08, 12:56 Do usług :-) www.didymos.de/cgi-bin/didy.pl?ba_hs.htm Odpowiedz Link
monjan o to:) 04.01.08, 13:14 dziekuję i zycze milego dnia i smacznej kawy i wygranej w totolotka albo chociaz zeby dzieci szybko zasnely i wieczoru spokojnego Odpowiedz Link
andziulindzia Re: o to:) 04.01.08, 21:25 Jak dla mnie to najwygodniejsze wiązanie na biodrze z chusty długiej Odpowiedz Link
anifloda Re: o to:) 04.01.08, 22:37 monjan napisała: > dziekuję > i zycze milego dnia > i smacznej kawy > i wygranej w totolotka > albo chociaz zeby dzieci szybko zasnely i wieczoru spokojnego :-)). To najmilsze podziękowanie, jakie ktoś mi napisał. Odpowiedz Link
monjan Re: o to:) 07.01.08, 11:02 > :-)). To najmilsze podziękowanie, jakie ktoś mi napisał. miło zobaczyc czyś usmiech, sama się wtedy uśmiecham miłego dnia Odpowiedz Link
lee_a Re: Szukam instr do wiązania na biodrze długiej j 04.01.08, 22:34 kurcze nie wychodzi mi, mam nadzieje, ze na warsztatach ekomama pomoze mi to załapac. Odpowiedz Link
andziulindzia Re: Szukam instr do wiązania na biodrze długiej j 04.01.08, 22:47 Ja najpierw bez dziecka układam chustę na sobie bez zawiązanego węzełka ale z końcówkami chusty między kolanami ;) Wkładam dziecko do chusty i dopiero wtedy mocno dociągam. Staram się, żeby pętelka wychodziła wyżej niż na instrukcji z didymosa, bo tuż pod obojczykie - moim zdaniem tak jest wygodniej, materiał chusty ładniej rozkłada się na pleckach dziecka. Ponieważ jestem szczupła węzełek wiążę nie pod pupą dziecka tylko końce chusty przekładam między nogami dziecka (tak jak w prostym plecaczku), owijam sie chustą w pasie i dopiero wiążę supełek. Mam nadzieję, że pomogłam, a tego wiązania nauczyłam sie u ekomamy na warsztatach :) Odpowiedz Link
adriana-p Re: Szukam instr do wiązania na biodrze długiej j 07.01.08, 17:04 spokojnie ekomama pomoże. w jej wykonaniu to wiazanie bajecznie proste:-) andziulindzia dobrze opisuje jak ekomama to robi. super wygodne wiazanie. zobaczysz! Odpowiedz Link