agamamaani 25.01.08, 09:51 ostatnio pokazywałam to w OKU i dziewczyny co jakiś czas pytają jak to zrobić.. to zrobiłam instrukcję obrazkową po swojemu.. mam nadzieję, że się przyda komuś :D www.klubkangura.warszawa.prv.pl/NO_SEW.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_cu Re: instrukcja do zrobienia chusty kółkowej bez s 25.01.08, 09:57 Właśnie zamówiłam kółka, też L-ki, tylko nylonowe. Mam tak śliczny kawałek materiału, że aż się prosi, żeby z niego coś zrobić. Jak tylko przyjdą kółka, spróbuję podziałać bez szycia. :-) Instrukcja super! :-) Odpowiedz Link
app7 Re: instrukcja do zrobienia chusty kółkowej bez s 25.01.08, 23:42 Lucu_lu agdzie mozna kupić kółka nylonowe lub w ogóle jakiekolwiek plastikowe nadajace sie na kółkową? Agamamaani-instrukcja super,dzięki! Zainspirowałaś mnie,chyba pozbędę się swojej cienkiej kółkowej na rzecz takiego dzieła. Chyba właśnie z racji, że cienki materiał to mi się luzuje na kółkach już przy 11 kg dziecku ,no i zniechęciłam się, za to super sie sprawdza wiązanie na biodrze z pętelką. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
lucy_cu Re: instrukcja do zrobienia chusty kółkowej bez s 26.01.08, 14:35 Kupiłam na Allegro, sprzedająca o nicku miszy_m. Solidna dziewczyna, kupowałam od niej kiedyś rebozo. :-) Odpowiedz Link
dvoicka Re: instrukcja do zrobienia chusty kółkowej bez s 26.01.08, 01:33 dzięki aga! wygląda wspaniale, już zaczynam knuć jak sobie zrobić takie cudo. jest w drodze do mnie żakardowy didek, ale chyba będzie za cienki, więc muszę znaleźć jakąś inną szmatę :) Odpowiedz Link
andziulindzia Re: instrukcja do zrobienia chusty kółkowej bez s 26.01.08, 21:45 Świetna instrukcja!!! Bardzo mi się podoba Odpowiedz Link
lucy_cu Re: instrukcja do zrobienia chusty kółkowej bez s 29.01.08, 23:22 Buuu, nie wyszło. Tzn. wyszło, ale jednak materiał za cienki- mimo, że podwójna warstwa. Złaził. Mam w rezultacie "normalną", przeszytą kółkową, będzie fajna na lato- i tyż piknie, jak to mówią. :-) Ale instrukcja jest naprawdę świetna. Polecam. Odpowiedz Link
agamamaani lucy 30.01.08, 08:36 a jakie kółka miałaś?? i złaził mimo podwinięcia jednej warstwy pod ramię?? ja muszę z jakimś prześcieradłem popróbować... Odpowiedz Link
lucy_cu Re: lucy 30.01.08, 09:23 Nylonki, L-ki, ze slingrings.com. Materiał- cienkie płótno bawełniane, podwójnie złożone. Podwinęłam jak w instrukcji, czyli ten pas był dociśnięty. Ponosiłam sobie dziś rano już tą zszytą do kupy- kurczę, nic się nie zsuwa, nie muszę dociągać. Czyli może jednak- mimo świetności instrukcji- coś źle zrobiłam, sirotka. ;-P Bo przecież teraz też sam ogon by jechał, gdyby materiał był za cienki czy za śliski, tak na zdrowy rozum. ;-) Odpowiedz Link
lucy_cu Re: lucy 30.01.08, 10:59 Te kółka miałam, o: www.allegro.pl/item298391415_kolka_do_chusty_wlasna_chusta_niebieskie_turkus.html Tak sobie dumam jeszcze- sirotka (czyli ja) pewnie coś źle zrobiła, to jedno, ale materiał mimo wszystko lepszy byłby bardziej mięsisty. Mogłam popróbować montażu na normalnej "rasowej" długiej chuście i popatrzeć, jak się cała konstrukcja zachowuje- jakoś się uwzięłam na to płócienko, nie wiem, czemu. ;-))) Odpowiedz Link
lucy_cu Re: lucy 30.01.08, 15:47 A proszę bardzo, to nasza nowa "kawowa" chusta. Zdjęcie niestety straszne- mój aparat od czasu lotów kosmicznych, które mu zafundowały dzieci, działa tylko czasami. ;-PPP img153.imageshack.us/my.php?image=img0809ty4.jpg Odpowiedz Link