hot_spring 07.02.08, 11:38 Jak sie nosi? przymierzam sie do kupna i zastanawiam sie czym sie roznia (i nie chodzi mi o kolor) np. mango od lollipop, bo cena jest rozna. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
visenna2 Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 11:58 Mango nie jest tkane splotem skośnokrzyzowym a Lollipop tak:) Odpowiedz Link
hot_spring Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 12:07 Dzieki. A zobacz cgi.ebay.pl/AMAZONAS-Echarpe-Porte-Bebe-Guide-de-Portage-NEUF_W0QQitemZ220199602602QQihZ012QQcategoryZ20412QQssPageNameZWDVWQQ rdZ1QQcmdZViewItem tu pisze "technique de tissage diagonal", nie znam wprawdzie francuskiego,ale "diagonal" to chyba skosnokrzyzowy. Odpowiedz Link
visenna2 Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 12:16 O, to jestem bardzo zdziwiona :D Z tego co kieeeedyś zostało ustalone na tym forum to ta seria 3 kolorów jest niestarannie wykonana i nieskośnokrzyżowa. Może pomyłka w opisie aukcji? Nie mam pojęcia. Odpowiedz Link
hot_spring Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 12:30 O, to nie wiedzialam ze bylo to omawiane, nic na ten temat nie znalazlam. Czy mozesz mi przeslac linka? A gdzie najlepiej kupic lollipopa? dzieki Odpowiedz Link
visenna2 Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 13:16 To stare wątki, pewnie już zarchiwizowane albo co. Tez nie mogę tego znaleźć, ale wiem na pewno że z rok temu była taka dyskusja, byłam żywo zainteresowana bo sama kupowałam lollipopa. Jeśli chcesz lollipopa (albo któryś z innych kolorów tej serii:) to można go kupić albo na allegro albo na www.bujane.pl Odpowiedz Link
hot_spring Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 13:39 na bujane.pl jest tylko inna seria 3 kolorow (melon, mango, tropical). A jak sie nosi lollipop? nadaje sie na lato? na allegro ich nie ma Odpowiedz Link
agamamaani Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 13:49 zdecydowanie te z linkowanego ebaya nie sa skosnokrzyzowe - widziałam, macalam oglądałam . te z serii lilpop natura ( i cos paradiso o ile się nie mylę) są skosnokrzyzowo tkane, bardzo cienkie chusty. trzeba się przyłożyc do wiązania. ale fakt, lilpop kolory ma śliczne. Odpowiedz Link
hot_spring Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 14:00 To ja juz nic nie rozumiem. Napisalam tez do pana od dystrybucji z bujane.pl z pytaniem o splot tego mango. I oto co mi odpisal: "Witam serdecznie, Chusty są tkane diagonalnie, zalecana waga dziecka do 20 kg. Chusty Amazonas są cieńsze niż większość innych znajdujących się na rynku dzieki czemu są idealne na lato. Pozdrawiam serdecznie, Michał Szymański" To ja juz nie wiem co mam kupic :-( Moze wogole inna chuste? tylko zeby nie byla gruba (jak Hopp)ani droga... Moze Nati? doradzcie mi prosze Odpowiedz Link
agamamaani Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 14:03 www.bujane.pl/opis.php?tow_id=51&jezyk_id=1&skad=kategoria&kat_id=17&fraza= te są diagonalne inne nie Odpowiedz Link
visenna2 Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 14:12 Może pan z bujane.pl nie zna się na chustach :D Na bujane.pl są na 100% te skośnokrzyżowe, sama przes sekunda sprawdziłam. Nazywają sie "carry slings" www.bujane.pl/opis.php?tow_id=51&jezyk_id=1&skad=kategoria&kat_id=17&fraza= Są cienkie, są dobre na lato ale za to - jak to w cienkich chustach - trzeba się przyłożyć do wiązania, zwłaszcza jak dziecko jest cięższe. Girasol, Nati są niezbyt grube, ultracienki Hopp pewnie też jest dobry na lato. Świetne sa vatanai, ale bardzo drogie. Aha, i jesli miałabym wybierac chustę na lato to raczej w jasnych kolorach :) Odpowiedz Link
hot_spring Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 14:20 To co lepiej - Lollipop czy Nati? ktora wygodniejsza i bardziej uniwersalna? Cene maja podobna, Girasol jest juz za drogi... Odpowiedz Link
visenna2 Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 14:23 Wiesz co, to juz chyba sprawa indywidualna. Ja wole Nati - mam 4:) A lollipopa sprzedałam. Ale komu innemu może pasowac bardziej Lolli albo Girasol czy Hopp. Kwestia upodobań:) Odpowiedz Link
hot_spring Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 14:32 masz az 4 chusty?! to moze chcesz jakas sprzedac?;-) Odpowiedz Link
kakot Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 14:34 to nie są AZ cztery chusty, to są ZALEDWIE cztery chusty :))) Odpowiedz Link
anifloda Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 14:39 Cztery Nati, a nie cztery chusty ;-)))). Tu link do Amazonasów - trochę gorąco było: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44603&w=61929812&a=61932716 Odpowiedz Link
hot_spring Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 15:02 Dzieki za oswiecenie ;-) to juz wiem ze nie kupie mango ani melona z amazonasow. A moze ma ktoras na zbyciu Nati lub lollipopa? Odpowiedz Link
donkaczka Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 19:33 moge opchnac mojego lollipopa, mam cos na oku i musze przerzedzic stosik jesli chcesz, to na priv uderzaj ta seria skosnokrzyzowa to lollipop, natura, laguna, navy i paradiso a melon mango i tropical to szmatki straszne Odpowiedz Link
donkaczka Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 19:34 guru sorki za wiesz co -- "tak jak siano ma się suszyć na grabiach, tak dziecko ma rosnąć na rękach" by prababcia Luśki Odpowiedz Link
guruburu Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 22:14 donkaczka napisała: > guru sorki za wiesz co Idź w pokoju i nie grzesz więcej :P. Odpowiedz Link
hot_spring Re: Ma ktos Amazonas? 08.02.08, 00:40 Dzieki serdeczne. Wlasciwie to po intensywnym czytaniu roznych forow jestem bliska zdecydowania sie na Nati, ale teraz to znow mi namieszalas ;-) Za ile ten lollipop? Odpowiedz Link
visenna2 Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 15:13 Hehe, jak słusznie zauważyła Anifloda, mam 4 Nati :) Wszystkich wiązanek mam 11 aktualnie :) I to wcale nie rekord, sa tacy co mają więcej :D Sprzedaję jedną w tej chwili, ale niestety nie jest tania:( Odpowiedz Link
visenna2 Re: Ma ktos Amazonas? 07.02.08, 15:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44603&w=72806286&a=75100465 cena 290 zł Odpowiedz Link
377sil Mam lolipopa i nati 08.02.08, 09:45 I z obu jestem bardzo zadowolona. Te nowe Nati wydają mi się nawet cieńsze niż loli ale to może takie moje subiektywne odczucie. Używam ich codziennie, Misiu też je lubi. Faktycznie, loli po dłuższym noszeniu może trochę opadać i trzeba dociągać-jest to zauważlne głównie przy cięższym dziecku. Przy Nati tego nie zauważyłam. Ale są to też moje subiektywne odczucia. Natomiast kocham mojego lolipopa za kolory! Odpowiedz Link