Dodaj do ulubionych

warszaty Kraków

12.02.09, 10:30
Zgodnie z Waszymi zaleniami nabylam pierwsza w zyciu chuste wiazana
(zdecydowalam sie na elastyczna) dla mojej 6-tyg. coreczki. Dzieki
za porady :))) Mam pytanie czy w najblizszym terminie sa jakies
warsztaty 'chustowe' w Krakowie, albo czy sa szkoleniowcy z ktorymi
mozna sie umowic na spotkanie? Bede bardzo wdzieczna za info.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kingaszo1 Re: warszaty Kraków 12.02.09, 16:41
      Ja też jestem zainteresowana takimi warsztatami w Krakowie. Mam 3-miesięcznego
      Szymona i poszukuję wszelkich informacji ma temat chust - jaką i gdzie kupić
      oraz ich zastosowania, wiązania. Wiem, że działa Klub Kangura, ale niestety nie
      ma go w Krakowie. Może będzie więcej zainteresowanych tym tematem i
      zorganizujemy wspólnie takie warsztaty. A może otworzymy krakowski oddział Klubu
      Kangura? Może z portalu www.chustomania.pl ktoś nam pomoże?
      • kirah2 Re: warszaty Kraków 12.02.09, 20:02
        Ja też byłabym zainteresowana. Mam 3 miesięczną córkę, od miesiąca noszę w
        elastycznej, wczoraj zamówiłam Hotslingsa, czekam na niego. Bardzo chciałabym
        żeby ktoś przyjrzał się, czy dobrze "nosimy" się w elastycznej, pomógł "oswoić"
        poucha i ew. dał "przymierzyć" się do tkanej i kółkowej.
        Czy spotkania w Czerwonoprądnickim Domu Kultury odbywają się regularnie?
        • rybka303 Re: warszaty Kraków 12.02.09, 20:49
          Witajcie,
          Spotkania na Dobrego Pasterza są chwilowo zawieszone z uwagi na ferie i
          chorujące maluchy.
          Ruszamy w pierwszy czwartek marca, no chyba że nadal będą chorować.
          Spotkania działają pod egidą Stowarzyszenia Nośmy Dzieci a główną organizatorką
          jest Ania-Nelles
          www.nosmydzieci.org.pl/
          Jeśli zależy Wam na konsultacji to na forum chusty.info jest dział "pomocne
          chustomamy" i tam można skontaktować się z mamami, które pomogą Wam w stawianiu
          pierwszych kroków. Sama też chętnie pomogę nosiłam w elastycznej, długiej
          wiązanej (kieszonka, podwójny X) teraz głównie w MT (ale to jeszcze przed Wami ;) )
          Jeśli któraś z Was ma ochotę się umówić to mieszkam w Prokocimiu. W rozsądnych
          granicach mogę dojechać (jeszcze boję się prowadzić ;) )
          Pozdrawiam-Magda
          • kingaszo1 Re: warszaty Kraków 13.02.09, 16:53
            Dziękuję za odpowiedz. Ja jestem zupełnie początkująca, tzn. na etapie zakupu chusty i rozpoczęłam od poszukiwań w internecie oraz zdobycia jakiejkolwiek wiedzy na temat noszenia dzieci w chustach. Myślę, że przed dokonaniem zakupu warto by było wypróbować chusty. Wejdę na to forum, które podałaś i pewno pojadę na spotkanie Stowarzyszenia. Ja mieszkam na Kozłówku, a Prokocim znam od dzieciństwa - tam chodziłam do szkoły nr.41 - chętnie skorzystam z Twojej oferty pomocy, tylko jak się z Tobą skontaktować? Może podam mój email: kingaszo@onet.poczta.pl.
            Pozdrawiam - Kinga
            • ps29 Re: warszaty Kraków 13.02.09, 20:27
              Madzia, ja sie podlacze pod temat. Powiedz mi czy odkad masz MT
              chusty juz nie nosisz? Wiesz, ze ja caly czas mojego klocka Jaska
              nosze w Twoim elastyku? A chusty tkane leza i kwicza - nie u mnie,
              tylko u blizniaczkek mojej przyjaciolki, wiec one czasem sa w nich
              noszone. Ale ja sie nie odwazylam zawiazac. I nie wiem czy jeszcze
              jest sens uczyc sie, bo zamowilam od kolezanki forumowej MT. Na
              spotkania czwartkowe zupelnie mi nie po drodze, ale moze kiedys
              umowie sie z Toba. Pozdr, Paulina - co dobrych ludzi nie zapomina
              • rybka303 Re: warszaty Kraków 13.02.09, 21:05
                Paulinko, oferowałam pomoc teraz to już do Ciebie nie podjadę bo sama autem boję
                się jeździć. no chyba ze wybiorę się busem. ale musimy się konkretnie umówić. ja
                nosze Lenuszkę w chuście ale po domu bo na pole na kurtkę lepiej mi MT, poza tym
                jest cieplejszy;)
                a na lato kupie sobie cieńszą chustę:)
                Kinga, z chęcią się umówię z Tobą -ja mieszkałam po sąsiedzku na Woli
                Duchadzkiej Wschód. Dam znać na e-mail
                Pozdrawiam Was serdecznie
                • kingaszo1 Re: warszaty Kraków 13.02.09, 22:04
                  Dziękuję i czekam na wiadomość. Pozdrowienia.
                • kingaszo1 Re: warszaty Kraków 15.02.09, 18:37
                  Magda - przepraszam, ale przekręciłam mój adres. Poprawny to:
                  kingaszo@poczta.onwt.pl.
                  Pozdrawiam Kinga
                  • kingaszo1 Re: warszaty Kraków 15.02.09, 18:40
                    Powyżej znowu błąd, przez pośpiech. jeszcze raz - kingaszo@poczta.onet.pl.
                    Kinga z Kozłówka
                    • rybka303 Re: warszaty Kraków 16.02.09, 12:52
                      Napisałam emila :)
                      • senga85 Re: warszaty Kraków 19.02.09, 22:40
                        Czesc :)
                        Mieszkam na Propkocimiu Nowym, okolice takiego duuuzego parku... i
                        z checia bym do Was dolaczyla bo nie wiem czy dobrze sie motam a
                        spotkania na Pradniku to jak dla mnie za daleko.... mozna wiec
                        dolaczyc? agamiodek@interia.pl
                        • kirah2 Re: warszaty Kraków 20.02.09, 14:16
                          Mnie z kolei bliżej na Prądnik. Postaram się być na tym spotkaniu w pierwszy
                          czwartek marca.
                          pozdrawiam!
                          • nesiaczek Re: warszaty Kraków 25.02.09, 11:36
                            centum koala organizuje warsztaty noszenia w chuscie. Najblizsze to 7 marca
                            www.koala.krakow.pl/warsztaty_chusty.php
                            podobno tez na długiej sa takie warsztaty- zaprzyjaznieni rodzice mi cos wspomanali - ale nie wiem dokładnie gdzie

nie wiem jaka jest jakosc tych szkolen bo nie byłam - wybieram sie na szkołe rodzenia a tam w cenie sa tez warsztaty z chusty.
                            • lynette Re: warszaty Kraków 01.03.09, 16:07
                              Jeżeli w Koali prowadzi Weronika, tak jak jest to napisane na
                              stronie, to ja mogę tylko polecić. To bardzo doświadczona
                              chustomama, z pewnością wiele można się od niej nauczyć.
                              • kirah2 Re: warszaty Kraków 03.03.09, 20:23
                                Rozumiem, że warsztaty w CDK są darmowe, a te na Praskiej płatne? Niestety w ten
                                czwartek jednak nie mogę, czy w następne czwartki też są spotkania? A te na
                                Praskiej są w każdą sobotę?
    • lola_22 juz wkrótce ! 03.03.09, 23:05
      witam wszytskie mamy (i nie tylko) zainteresowane warsztatami
      chustowymi w Krakowie. Miło mi poinformowac, ze juz niedługo odbędą
      się zamotane warsztaty w kawiarni FIGA - szczegóły wkrótce ...
    • gioseppe Kraków Ruczaj 05.03.09, 10:40
      a moze jest tu ktos z Ruczaju? :)
    • nesiaczek Re: warszaty Kraków 05.03.09, 11:16
      z tego co ja widziałam to w koali sa raz na jakis czas-
      w lutym tez były - wiec moze z raz na miesiac. Najlepiej do nich napisac i sie dowiedziec
      • baalloon warsztaty KOALA 10.03.09, 16:15
        znajomi rodzice byli w Koali i sa zachwyceni. Koala na stale wpisala program
        nauki noszenia w chustach w swoj program szkoly rodzenia a teraz, z tego co
        mowili znajomi, co miesiac bedzie organizowac warsztaty z wiazania. Na ich
        stronie jest ze nastpene 25 kwietnia
    • lola_22 sobota 21.03 w kawiarni FIGA 12.03.09, 23:48
      w godz. 12:30-14:30
      szczególy tutaj: www.figa.krakow.pl./aktualnosci,162,0
      zapisy do czwartku 19.03.
      • pinezka13 do lola_22 13.03.09, 10:08
        Jakie nosidła ergonomiczne będzie można pomacać/ przymierzyć na warsztatach?
        Jestem zainteresowana zobaczeniem "na żywo" manduki, ale innych chętnie też.
        • lola_22 pinezka... 19.03.09, 12:56
          w sobotę tylko Patapum Toddler - mam maly samochod i musze zwozic na
          raty, wieksza ilosc wezme na warsztaty powiecone MT i wlasnie
          nosidłom ergonomicznym
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka