agasobczak 12.02.09, 15:52 mam 5 -metrowego hopa.... kurcze myslalam ze na 180 cm moich tobedzie ok ale jest za dlugi... mozna ciachnac???No chyba ze ktos reflektuje na zamiane:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnen Re: Mozna ciachnac??? 12.02.09, 16:53 Jak kupiłaś w sklepie to spróbuj zamienić, a jak nie to ciachaj :) Odpowiedz Link
myrra1 Re: Mozna ciachnac??? 12.02.09, 20:11 Jeśli nie wymienisz, to ciachnij i podłóż najlepiej na maszynie. A jakbyś chciała pozbyć sie tego co zostanie - to ja bym była chętna ;) Odpowiedz Link
agasobczak Re: Mozna ciachnac??? 12.02.09, 22:20 he... to rzeczywiscie ciachne :) czyli ze 4,6 to mi starczy??? Odpowiedz Link
kociewiankapl Re: Mozna ciachnac??? 13.02.09, 09:06 agasobczak napisała: > he... to rzeczywiscie ciachne :) czyli ze 4,6 to mi starczy??? Jak jesteś szczupła. Nie tyle wzrost co gabaryty, wcięcia i krągłości "zabierają" materiał. Spróbuj wpierw wymienić ;) bo to ciachanie później świerzbi. Mam hopa pociachanego na nosidło i torebkę... :D a z dłuższej chusty więcej otrzyma się przydasi ;) Odpowiedz Link
myrra1 Re: Mozna ciachnac??? 13.02.09, 09:20 Ja bym się zamotała w najbardziej 'żerne" wiazanie i zobaczyla o ile jest za dużo :) Odpowiedz Link
mamalina jesli ciachać, to ciachać 13.02.09, 11:26 polecam metodę - obwiązać się w -żerne wiązanie, jak piszą mądre koleżanki - odznaczyć nadmiar na końcach - rozwiązać, odznaczyć oba nadmiary razem i ciachnąć z jednej strony - podłożyć, obszyć ciachnięty koniec i przeszyć naszywkę środkową na nowy środek w ten sposób zamiast dwóch małych szmatek uzyskasz jedną większą, na torbę≤ podega czy co tam jeszcze… powodzenia! Odpowiedz Link
agasobczak Re: jesli ciachać, to ciachać 13.02.09, 13:45 No wlasnie ... chcialm z jednego konca ciachnac... ona ma taki piekny kolor ze mi zal ja wymieniac :( Odpowiedz Link
myrra1 Re: Mozna ciachnac??? 13.02.09, 15:52 No właśnie, a co to za Hopek? Napiszałam priv :) Odpowiedz Link