Dodaj do ulubionych

polećcie wiązanie na plecy...

24.07.09, 12:53
Moja mała ma 15 miesięcy. Kiedy była młodsza nosiłam ją w 2X, ale teraz jest już zbyt ciekawa świata na takie noszenie. Spacerówka też jest "be", a z samodzielnym chodzeniem tez jeszcze "sobie nie radzimy", więc sytuacja jest patowa. Jak by tu sobie sprawnie uwiązać na plecy ruchliwe i ciekawskie dziecko, tak żeby mogło mieć wyjęte na zewnątrz rączki? Co byście poleciły? Proszę o sugestie(przyznam, ze oglądałam różne linki i instrukcje, ale nie jestem w stanie tego ocenić pod względem stopnia trudności i funkcjonalności, a wiązanie potrzebne "na wczoraj":)).
Pozdrawiam i z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • mamalina Re: polećcie wiązanie na plecy... 24.07.09, 14:38
      może plecy, może biodro
      takei ruchliwe dzieci czasem trudno zapakować na plecy i wtedy noszenie na
      biodrze z opcją podtrzymania jedną ręką też fajna :)
      najlepiej się uczyć od ludzi: może masz spotkanie koło siebie? Klub Kangura albo
      inne spotkania noszących?
      bo plecaki wymagają na początku pracy z drugim człowiekiem (asekuracja i
      wsparcie psychiczne) – moim zdaniem bardziej niż noszenie z przodu

sprawdza się wiązanie z chestbeltem, czyli z pasem piersiowym: wstępnie
      "unieruchamiamy" dziecko i dalej wiążemy bez kłopotu

powodzenia!
      • kinga700 Re: polećcie wiązanie na plecy... 24.07.09, 18:40
        Fajnie, że odpowiedziałaś. Tego mi brak. Mam wrażenie, że ze swoja chustą jestem zupełnie sama. Mieszkam w Edynburgu, w Szkocji. O ile mi wiadomo, nie ma tu spotkań, chociaż noszących mam widziałam kilka. Jestem teraz w Polsce i bywam w Toruniu, a wiem, ze odbywają się tu spotkania Klubu Kangura, ale chyba akurat mam pecha i nic się nie odbywa. Pisałam na ich kontaktowego maila, ale nikt mi nie odpowiedział. No pech i tyle, a tu Dziewczynę jakoś muszę transportować. Pozostaje wózek na sygnale, albo obolałe ręce:(. Jak będę miała chwilę, to się zorientuję o co chodzi z tym chest beltem, chyba że masz jakiegoś gotowego linka "na podorędziu", lub pamiętasz na jakiej stronie bym to mogła znaleźć. Dzięki
        • uccello1 Re: polećcie wiązanie na plecy... 24.07.09, 20:10
          ja wiąże coś takiego tylko obie strony chusty pod pachami najpierw
          film
    • ja_matka Re: polećcie wiązanie na plecy... 24.07.09, 20:19
      IMHO jeśli plecak to tylko prosty, bez żadnych węzłów , które dla mnie są
      niemalże samobójstwem i po zawiązaniu których się duszę na potęgę a i dzieciowi
      cierpliwości wystarcza tylko na chwilę.
      aha zarzucania bym się nie bała, trzeba tylko wcześniej fruwanie poćwiczyć ;)
      www.youtube.com/watch?v=vHQay2iFHKk&feature=related
      tu masz plecak prosty wykończony wiązaniem co to nie wiem jak się nazywa i
      którego ja nie używam wiążąc supeł w pasie
      powodzenia :)
      • mamalina Re: polećcie wiązanie na plecy... 24.07.09, 22:52
        wykończenie tybetańskie się nazywa, fajnie zagospodarowuje nadmiary chusty
        co do podlinkowanych filmików mam wątpliwości jakościowe, acz zasada zakładania
        mniej więcej słuszna… ach te plecaki niełatwe
        • ja_matka Re: polećcie wiązanie na plecy... 26.07.09, 13:27
          oj, niełatwe, niełatwe
          mam nawet wrażenie,że im dłużej wiążę i im więcej wiem tym więcej nie umiem :)
          PS, o zasadę chodziło a właściwie o rzeczone "fruwanie" dziecia.
          • agata-gryfino Re: polećcie wiązanie na plecy... 26.07.09, 20:06
            Tez polece prosty plecaczek i dodam ,ze da rade sie samej
            naumiec .Choc nieukrywam ,za pierwszym razem M pomagał.
            Ach wiaze w pasie bo nielubie miec scisnietej klaty.
    • kinga700 Re: polećcie wiązanie na plecy... 26.07.09, 10:54
      Pięknie Wam dziękuję. Idę ćwiczyć, przy pomocy rodzinki, oczywiście, ale chyba łatwo nie będzie. No nic, może coś nam wyjdzie:). Dzięki
    • uccello1 Re: polećcie wiązanie na plecy... 26.07.09, 17:10
      ta
      instrukcja jest jeszcze dobra
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka