czarna33 14.02.04, 21:05 To ,że powinien mieć trąbę podniesioną do góry jest rzeczą oczywistą bo wtedy przynosi szczęscie.A jak powinien stać do okna?Trąba czy ogonkiem?Sprawa wysokiej wagi,w końcu chodzi o szczęście w domu i w zagrodzie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: Słoń 14.02.04, 21:25 Czarna wiem ,ze powinien stac w parze do pelnego szczescia domowo/zagrodowego nigdy w trojke a czy ogonkiem czy traba do okna ??????????+ nigdy nie myslalam pod tym katem,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Słoń 14.02.04, 21:37 Nie mam pomieszczenia bez okna..nawet w łazience mnie ta jasnościa obdarowali.A nie będę trzymać słoni w przedpokoju przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
mike79 Re: Słoń 14.02.04, 22:38 moj słonik stoi samotnie na polce, zwrocony glowa w strone paprotki, zas ogonem w strone sciany co by nikomu swego zadka nie pokazywal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Słoń 15.02.04, 00:21 Witamy nowego gościa z letnimi upodobaniami:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Słoń 15.02.04, 00:08 Hmmmm nie wiem co napisac, nie przypuszczalam ze slon lody sprzedaje.........ale............. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Słoń 15.02.04, 01:18 Słoń i lody. Sprawa poważna. Lody kojarzyły mi się z pingwinami... A słonie... z totalizatorem sportowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Słoń 15.02.04, 01:31 Moje zlonie stoja dupami do okna i patrzta jakie szczescie Ejno ma::):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Słoń 15.02.04, 11:23 Mój słoń stoi dupą na wprost do zdjęcia na którym jest pewna ważna dziewczyna... Być może, dlatego właśnie ona teraz ma mnie już w tej innej, metaforycznej dupie :-( -- Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Słoń 15.02.04, 11:37 wierząc zabobonom słoń powinien stać trąbą do okna:)) ale czy to ważne i czy szczęśliwe?? nie wierzę w to i tyle:)) Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: Słoń 16.02.04, 19:50 A świnka skarbonka tez musi zajmować jakąś strategiczna pozycję względem okna czy może się wypinać na nie bezczelnie czterema literami. Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Słoń 17.02.04, 07:40 W nawiązaniu do świnek, moj kolega gdy był wyzywany przez koleżanki od świń, zawsze pointował to, że owszem swinią to on jest ale ogonek ma z przodu...:-) Może temu słoniowi też by tak zrobic taką mutację...?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Słoń 17.02.04, 07:47 Dwa ogonki? Dwa ryje? Dwie trąby? To jest pewne rozwiązanie, w stylu bogini Kali. W końcu słoń indyjski i ona z tego samego subkontynentu się wywodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
naer Re: Słoń 17.02.04, 10:33 hm postaw tyłkiem do okna coby się na świat wypiął, a trabą do domu coby szcześciem tryskał ^.- Z takich rzeczy to wiem tylko, że podkowę nie wiesza się wybrzuszeniem do góry tylko do dołu aby zbierała pomyślność jak naczynie ^.^ Odpowiedz Link Zgłoś
czarna33 Re: Słoń 17.02.04, 10:41 No to na mojej podkowie wszystko osiada na brzuszku..Aaaaa jeszcze słyszałam o żabie która ma stać przy drzwiach i tez mordką skierowana do nich.Pieniądze podobno się wtedy ma czy cuś.. Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Słoń 17.02.04, 11:14 Proponuję jeszcze włozyć padalca pyskiem do lodówki (zapewni zawsze zimne piwko) i chrabąszcza na grzbiecie ułożyć pod poduszką. Zapewni że co rano będzie się biec do pracy jak na skrzydłach:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jetbang Re: Słoń 17.02.04, 11:53 taaa dobry pomysł trzy budziki i wczoraj spóźnienie do pracy a gdzie takiego chrabąszcza można nabyć i jaką dajesz gwarancję ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Słoń 17.02.04, 12:18 Chrabąszcza to trzeba złapać. A do maja to jeszcze ho ho... Proponuję skupić się na padalcu:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
naer Re: Słoń 17.02.04, 12:16 tiaa najlepiej skarabeusza to poniesie cię mistycznie :D Odpowiedz Link Zgłoś
lodbrok Re: Słoń 17.02.04, 12:20 No od biedy skarabeusza można podciągnąć pod chrabąszcza. Ale Dociek zaprotestuje bo skarabeusz był święty:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś