kanuk 07.03.04, 21:05 chcialem Paniom z okazji ich swieta namalowac. okazuje sie jednak, ze zrobil to juz doskonale Botticelli . wiec tylko sie za papirusa schowam. z serdecznymi i slonecznymi zyczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanuk Re: Wiosne 07.03.04, 21:10 ok. to badz w porcie noca. kolo tawerny. wygralem wlasnie tydzien w cancun:) Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowana Re: Wiosne 07.03.04, 21:12 Z tym,ze ja właśnie przegrałam dwa tygodnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: Wiosne 07.03.04, 21:15 Nic nie poradzę, przypomina mi się "Il Tabarro" Pucciniego. Zawsze mam muzyczne skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowana Re: Wiosne 07.03.04, 21:16 Muzycznie to Ci się powinien przypomnieć Vivaldi, albo Grechuta... Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka muzycznie 07.03.04, 21:31 mnie się raczej kojarzy wierszydło Adama Ziemianina, wyśpiewywane przez Krzyśka Myszkowskiego z SDM-u: Gdy mówię - Meksyk to jesteś ty - Najeli Gdy myślę - Cancun najpierw ty się zjawiasz Do Tulum przybywasz na morskich falach córko wodza Majów a może córo bogów Gdy się uśmiechasz to laguna śpiewa a kiedy tańczysz Meksyk w ogniu staje Rosyjski generał kiedy cię zobaczył szklankę wódki haustem wypił przy barze Wojna w powietrzu wisiała już prawie lecz żołdakowi bardziej wisiały medale Powoli teuquilę jak słońce sączyłem a wiatr na piasku pisał wciąż twe boskie imię Najeli, Najeli, Najeli, Najeli czasem się mi zdarza utwór rzeczony solówkować, z akompaniamento gitarro :) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Wiosne 07.03.04, 21:17 wyjmij je z kieszeni, wstyd damom serwować takowe wygniecione.. uśmiech wyślizgnął Ci się z emalii - tejż, w której skrupulatnie hierogifisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowana Re: Wiosne 07.03.04, 21:23 Od razu widać że jesteś wyszkolona u Miltonii, pierwsze co to sprawdzasz zawartość kieszeni:) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Wiosne 07.03.04, 21:47 To niby ja tak szkolilam? Eda, ten wiersz cos go zamiescila to w czym Ci sie z wiosna kojarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowana Coś dla nastoltków... 07.03.04, 21:50 Lepiej by sięgnęła po jakieś młodsze kawałki, np.SpringsTEEN by mógł być. Patrząc na Ciebie można się wiele nauczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Wiosne 07.03.04, 21:59 raczej z rozrywką, jakiej zażywał będzie Kanuk wczasujący w Cancun ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Wiosne 07.03.04, 22:11 Szczegolnych rozrywek w tym wierszu nie ma. Taki raczej nostalgiczny jest. Wszystko przez to, ze Zalogowana przegrala te dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Wiosne 07.03.04, 22:27 to ja poprosze razy dwa. bo nas jest dwie: aniela i ja Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Wiosne 07.03.04, 22:58 Ktora z Was jest dr Jekylem a ktora mr Hydem? Bo ponoc jednosci miedzy bytem realnym i forumowym byc nie moze, jak glosza najnowse odkrycia naukowe. Wiem, bo na Fofie autorytety sie wypowiadaly. Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: Wiosne 07.03.04, 23:17 Lepiej tego nie wiedzieć. A nuż jest trzecia opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Wiosne 07.03.04, 23:29 Jesli sie ma dwa nicki, to jak najbardziej;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Wiosne 08.03.04, 00:22 otoz nie wiem ktora jest ktora. poznam po owocach Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka uparcie czekam na wiosnę 10.03.04, 12:08 schowana w myśli niepokornych kokon, bez strachu patrząc wrogom prosto w oczy, dyktując wojnę fałszywym prorokom.. taka piesjenka, wiosenna już tytularnie, za mną dziś chodzi: Zagram dla ciebie na każdej gitarze świata Na ulic fletach na nitkach babiego lata Wyśpiewam jak potrafię księżyce na rozstajach I wrześnie i stycznie i maje I zagubione dźwięki i barwy na płótnach Flaminka I słońce wędrujące promienną ścieżynką Graj nam, graj, pieśni skrzydlata Wiosna taniec nasz niesie po łąkach Zatańczymy się w sobie do lata Zatańczymy się w sobie bez końca A blask co oświetla me ręce gdy piszę Nabrzmiał potrzebą rozerwania ciszy Przez okno wyciekł pełna go teraz chmara wronia Dziobi się w dziobów końcach a w ogonach ogoni A pieśń moja to niknie to wraca I nie wiem co bym zrobił gdybym ją utracił www.wgb.eps.gda.pl/ :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Miltonia 02.12.04, 18:15 odkad pamietam, byla zawsze najcenniejszym zrodlem informacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Gdzie jest Miltonia? 13.01.05, 17:42 Ostatni post 02.01.2005.Jestem zaniepokojony. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Gdzie jest Miltonia? 13.01.05, 21:39 tak wyglada jakby jaskolka uwieziona w strunach swiatla w sina dal poszla z taborami. tu wczoraj byla juz burza po ciszy. czyli bedzie lepiej. i Miltonia sie odnajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Gdzie jest Miltonia? 14.01.05, 12:35 No jestem, jestem, co tam w Rudzie Hepik slychac? Nie w lesie bylam , tzn w lesie jestem zazwyczj z robota, jeno w sinej dali. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Gdzie jest Miltonia? 14.01.05, 15:32 Kamień z wozu, od razu mi lżej na sercu. Na drugi raz zostaw kartkę -zaraz wracam albo remament,koniecznie odwracając n do góry brzuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Gdzie jest Miltonia? 16.01.05, 13:37 Zostawiam wiec kartke, ze czas na odsiecz ciemiezonemu poecie biec. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Gdzie jest Miltonia? 16.01.05, 18:49 Daremne żale ,prózny trud.Ale zawsze mozna przygarnąc do piersi i pocieszyć.Myśle ,że sie ucieszy i od słowa do słowa będzie ukojony nie tylko on. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Gdzie jest Miltonia? 17.01.05, 14:03 wśród muz wielkie poruszenie Odpowiedz Link Zgłoś
cza_ha Re: Gdzie jest Wiosna ? 17.01.05, 23:50 bo na foODSO zima trzyma mocno - wpisantów zasypało i piszą mało. Odpowiedz Link Zgłoś