Dodaj do ulubionych

Ja na pewno nie

19.09.10, 17:55
będę kibicował klubowi sportowemu! Po prostu najzwyczajniej w świecie nie widzę uzasadnienia dla kibicowania obcokrajowcom zatrudnionym w naszych klubach?? Skoro narobili taki misz masz narodowościowy, to bywa, że debilni Polacy kibicując klubowemu zawodnikowi np. z "czarnego lądu" cieszą się, gdy ten pokona Polaka z innego klubu?! To nie tylko głupawe ale wręcz chore jakieś!
Obserwuj wątek
    • 1_konkretna Re: Ja na pewno nie 19.09.10, 19:51
      Całkowicie się z Tobą zgadzam, w polskich klubach sportowych powinni grać Polacy,...Nie jestem rasistką ,przecież każdy kraj ma swoje kluby.
      • tadeusz_ski.51 Dokładnie 20.09.10, 08:09
        1_konkretna napisała:
        > ... w polskich klubach sportowych powinni grać Pola
        > cy,...Nie jestem rasistką ,przecież każdy kraj ma swoje kluby.
        --------------
        I wtedy to ma sens, jest rywalizacja pomiędzy narodami a przy klubomanii to wszystko się zaciera no i z jakiej racji mam zdzierać gardło i "walczyć za Niemca" grającego w klubie, który ma siedzibę w Polsce ale zarząd i sponsorzy pochodzą bógwieskąd?? Co ja Polak mam za interes w kibicowaniu takiemu czemuś?? Toż to debilstwo, czysta paranoja!
        • 1_konkretna Re: Dokładnie 20.09.10, 10:34
          Często sprzeczałam się ze swoim starym na temat sportu, Moim zdaniem w sporcie powinna być czysta rywalizacja, gdzie wygrywa najlepszy...a jednak tak jak w innych dziedzinach liczy się przede wszystkim kasa.!
          Albo taka głupota ; klub jakiś tam kupuje zawodnika za miliony !!
          Czy ten zawodnik, jego życie jest naprawdę tyle warte ?
          Wiem, życie każdego człowieka jest bezcenne...
          • tadeusz_ski.51 Ktoś kiedyś powiedział, 21.09.10, 10:29
            że komercja zabija ducha sportu i zdrowej rywalizacji. Liczy się zwycięstwo za wszelką cenę, stąd bajońskie sumy transferów, gdyż te zakupy mają zagwarantować sukces, a sukces to kasa, prestiż, sponsorzy, media i reklama.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka