Gość: do adroma IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 28.04.04, 23:38 tylko jakim cudem wszystkie kontuzje anwilu byly w meczach z sopotem ? czy to nie dziwne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kibic Anwilu Popieram w 100% Adam Romański IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 28.04.04, 23:43 Popieram obiektywny artykułw 100% procentach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek NIEPopieram w 100% Adam Romański IP: *.mlyniec.gda.pl 29.04.04, 01:32 Romański-jebnij sie człowieku w czoło, wszyscy wiedzą ze jestes za Idea(kazdy mecz który ich komentowałeś to prawie orgazm-chyba juz nawet kobiety nie potrzebujesz), a o sportowej WALCE TO MOZNA MOWIC WTEDY, KIEDY DWIE DRUZYNY GRAJA W PEŁNYCH SKŁADACH I WYGRYWA LEPSZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juri Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: 62.233.200.* 29.04.04, 00:19 czym innym sa nawet glupie i absurdalne wypowiedzi trenerow i dzialaczy a czym innym zachowanie jagodnika - nie kibicuje zadnej z tych druzyn i dla mnie to on faulowal tylko po to by spowodowac kontuzje; nawet nie udawal, ze probuje zdobyc pilke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.04, 07:40 Ludzie toż to rugby a nie kosz!!! Romański! MINUS!!! Kibicuję innej dyscyplinie sportu (siatkówka) ale wiem jedno kontuzje odniesione przez koszykarzy Anwilu są zastanawiające! Rozcięty na wylot policzek, wyrwany bark, złamana noga !!! A komisarz ligi nie znajduje podstaw do ukarania zawodników Prokomu którzy spowodowali te kontuzje. PARANOJA!!! I to jest właśnie karuzela absurdu!!! Towarzystwo wzajemnej adoracji które nie wie jak ukarać boiskowych brutali! Żegnam Pana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3City Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 08:00 Jesteś kibicem siatkówki, a zarbierasz głos w sprawie, o której nie masz pojęcia, w dodatku swoje wnioski wypisujesz na podstawie wiadomości przeczytancyh w prasie lub usłyszancyh w TV, czy radio. Czy byłeś choc na jednym meczu Prokomu z Anwilem, że zabierasz głos i wypisujesz, co tu ukrywać bzdury ... Czy uważasz, że wszyscy sprzysięgli się Anwilowi i chcą go za coś ukarać ? Czy uważasz, że komisarz ligi, to jest człowiek, który zna się mniej na koszykówce od Ciebie ? Czy zachowanie kibiców Anwilu to jest cos wspaniałego ? Jakbyś się czuł, gdy "dzicz" wyzywała Twoją matkę od k.., ojców od ch..., stale obrażając Twój zespół jeb... Prokom, etc. W odpowiedzi na ukaranie przez komisarza ligi klubu Anwil za takie a nie inne zachowanie, dyr. Krygier z Anwilu odpisuje, że kibice Prokomu też wyzywali przez cały mecz, tzn. krzyczeli "Włocławek - banda Rumunów" - dla wyjaśnienia dodam - raz podczas obu meczu we Włocławku to się zdarzyło, ale szybka reakcja szefowej KK i ucichło. Dopingowalismy tylko i wyłącznie nasz zespół. gdy kontuzji nabawił się Witka, wspieraliśmy go okrzykami, Robert Witka, tak samo jak Dusana Bocewskiego, ale tego to pewnie pan Krygier nie chciał usłyszeć. Pozdrawiam, normalnych kibiców, tych z Włocławka też, bo wiem, że tam też tacy są. Szkoda tylko, że ta grupa "pseudo" psuje wizerunek klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KibicP. No, no - toś się naprodukował 3city... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 15:20 Stoję z boku sprawy, czytam Wasze opinie dla fanu, ale tyle pytań w jednej wypowiedzi to jeszcze nie słyszałem... Swoją drogą jak krytykujesz to krytykuj konstruktywnie, ale ty pewnie nie wiesz co to znaczy... Postawa waszego klubu (zawodnicy i chamstwo oraz brak honoru, wasza butność) sprawia, że wielu kibiców neutralnych będzie teraz za Anwilem. Podobnie zresztą w rywalizacji Idea - Polonia. Byłem za Ideą, ale to co pokazali sędziowie sprawia, że człowiek przychyla się do pokrzywdzonego i kibicuję Polonii!!! Pozdrawiam Dwujmiasto (to takie Trójmiasto bez Sopotu)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basket Case Co za kolo IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.04.04, 09:25 Co za kolo z Ciebie. A skręcona kostka Jelicia to co niby jest??? Widzisz (nie tylko zresztą Ty) tylko kontuzje graczy Anwilu. I to świadczy o rzekomej Waszej "obiektywności" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wloclawski kibic Duch sportowej walki IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 29.04.04, 08:04 "Przekładanie z tego powodu (kontuzji) meczu nie ma sensu, choć oczywiście lepiej byłoby, gdyby oba zespoły były w pełnych składach". Tylko wypadaloby podkreslic, ze taka sytuacja nie zdarza sie codziennie - 3 waznych zawodnikow jednej druzyny ma powazne kontuzje, ich wystep stoi pod duzym znakiem zapytania. To nie jest NORMALNE! "Terminarz był znany od dawna, w dodatku już w czwartek 6 maja jest w planie pierwsze spotkanie finałowe." Plan mozna zmienic, wystarczy tylko wlasciwe wyczucie sytuacji i odrobina dobrej woli. Jakie bylyby konsekwencje tego, gdyby terminarz meczow finalowych bylby przesuniety o pol tygodnia, tydzien? "We Włocławku - co widać po zachowaniu kibiców i klubowych oficjeli - nie umieją dostosować się do reguł sportowej walki, w którą wpisana jest także porażka." Szkoda tylko, ze Romanski, przedstawiciele PTS, komisarz Nowak nie wiedza co to jest duch sportowej walki. Z porazka jestesmy w stanie sie pogodzic. Gdy przegramy, pozostanie niesmak, ze w imie sztywnego, urzedniczego stanowiska kilku osob zabija sie istote fair-play. Co innego byc pokonanym w warunkach wyrownanych szans, co innego, gdy takowa szanse sie odbiera. Brawo dzialacze sopoccy! Baron Cubertain na pewno kolejny raz przewraca sie w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
marlewy1975 Re: Duch sportowej walki 29.04.04, 08:37 Bez przesady. Zdarza się, że przed ważnymi meczami nie tylko koszykówki (ale np. piłki nożnej) kontuzjowanych jest kilku czołowych graczy. Czy ktoś kiedyś przełożył z tego powodu mecz? Czy gdyby Real Madryd grał w finale ligi mistrzów, a kontuzjowani byli Raul, Ronaldo, Beckham i Zidane, to przełożono by mecz? Oczywiści- TO NIE JEST NORMALNE> Ale kontuzje zdarzają się (i to coraz częściej. Więc nie histeryzuj. Taki właśnie jest sport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wloclawski kibic Re: Duch sportowej walki IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 29.04.04, 09:31 Kolego, nie histeryzuje. Oczywiscie, wladze EBL, a konkretnie jedna (!) osoba - komisarz Nowak, nie musialy przekladac meczu, ale moglyby. Powody, dla ktorych tego nie uczyniono: - planowane transmisje telewizyjne w TVP3, realizowane zgodnie z umową dotyczącą transmisji meczów Era Basket Ligi w bieżącym sezonie Szkoda tylko, ze jak byla komisja sledcza, to mecze EBL nie byly transmitowane. Wiec do bani z taka umowa. - znaczące zakłócenie rozgrywek fazy półfinałowej i finałowej play off - kolizję proponowanego terminu meczu z dalszą fazą rozgrywek play off ( termin 08.05.2004 to termin meczu nr.2 finału rozgrywek o mistrzostwo Polski) To zostawiam bez komentarza. - stanowisko Prokomu Trefla Sopot, wyrażające stanowczy sprzeciw wobec zmiany terminu meczu (pismo z dnia 28.04.2004) Niech zyje duch sportowej rywalizacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KibicP. 4 z 11 to nie to samo co 4 z 5!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 15:25 Już tłumaczę: wymieniłeś 4 graczy Realu, ale nadal pozostaje 7 ze składu i w pip rezerwowych, a w koszykówce mądralo jest 5 w składzie, z czego 4 jest kontuzjowanych, poza tym mniej niż w piłce jest rezerwowych... Już podaję w procentach, gdybyś nie umiał policzyć: 4 z 5 to daje 80% drużyny sieroto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajrys Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 09:51 niestety ale nie mogę się zgodzić z cześcią artykułu szczególnie należy wymagać od profesjonalnych graczy profesjonalnego postępowania, rozumiem że kontuzje są częścią gry ale umyślne faule eliminują zawodnika z gry a sparwca śmieje się i gra dalej wg mnie jeżeli ktoś celowo powoduje kontuzję winien byc wykluczony z gry na taki sam okres jak kontuzjowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: *.jubilex / *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 10:37 udowodnij że dzialał z premedytacją!!! Byłem na wszystkich meczach we włocławku i powiem tyle że skandowanie Włocławek Banda Rumunów jest obrazą dla Rumunów bo to zaiste sympatyczny naród, a wszyscy włocławiacy jakich poznałem to straszne buraki!!! Jeżeli o mnie chodzi to moga dawaćwalkowera, grać juniorami, a nawet Igor może wrócić na parkiet, WISI MI TO!!! Dwa lata temu w Sopocie był szpital kontuzje Ansleya, McNulla, Jankowskiego i nikt nie chciał przekładac meczów a było to na pewno dużo wieksze osłabienie zespołu niż ma teraz anwwil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antol Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: 213.199.215.* 29.04.04, 12:36 Cała ta sprawa zaczyna mi się nie podobać. Wojewodowie nie powinni się wtrącać w nie swoje sprawy a zawodnicy Prokomu powinni się skupić na grze a nie na utrudnianiu życia ekipie z Włocławka. Pozdro dla wszystkich kibiców Anwilu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Żenada IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 29.04.04, 13:37 Tonący brzytwy się chwyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Independence Anwil-Prokom IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.04, 15:10 Nie jestem ani z Włocławka, ani z Sopotu, choć nieukrywam, że bardziej darzę sympatią zespół Anwilu. Jednak to nie ma w tej chwili znaczenia. Szkoda że wokół tej rywalizacji wytworzyła się taka atmosfera, bo w tym roku mamy wyjątkowo ciekawą rywalizację o mistrzostwo Polski w koszykówce - 4 silne zespoły i każdy z szansami na zwycięstwo. Co do umyślnośnych fauli graczy Prokomu na graczach Anwilu, to mogę się wypowiedzieć jedynie na temat incydentu, do jakiego doszło w czasie meczu rundy zasadniczej, gdy Goran Jagodnik sfaulował Tomasza Nagysa, łamiąc mu nogę. Było to przewinienie popełnione z czystą premedytacją i objawem jawnej głupoty Gorana. Prokom nie miał szans na wygranie tamtego meczu a Jagodnik na zebranie tej piłki... Od tamtego czasu straciłem szacunek do Gorana Jagodnika i do Prokomu, bo nie stać ich było nawet na przeprosiny, tylko udawali że nic się nie stało... Jednak mimo wszystko wątpię, aby taktyka sopockiej drużyny polegała teraz na eliminowaniu najlepszych graczy Anwilu z gry, by sobie ułatwić osiągnięcie finału, choć jestem tego pewien w 100% po wspomnianym już incydencie z rundy zasadniczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Independence Anwil-Prokom IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.04, 15:12 Błąd w ostatnim zdaniu: ..., choć nie jestem tego pewien w 100% po wspomnianym już incydencie z rundy zasadniczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3City - Gdańsk Re: Anwil-Prokom IP: 212.244.198.* 29.04.04, 15:27 Tylko w kwestii formalnej ... Goran nie złamał nogi Nagysowi... no, ale pewnie widziałeś to lepiej ... Po drugie, ten niby bardzo brutalnie sfaulowany Tomas Nagys, który miał pauzować pół roku, wznowił treningi i prawdopodobnie wystąpi w 5-ym meczu 1/2 PO. Zresztą już podczas meczów 3 i 4 we Włocławku było widać, że po kontuzji nie ma śladu jak skakał z radości po udanych akcjach Anwilu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janu Re: Anwil-Prokom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 17:01 Ale bydle z tego Nagysa... Nie dość że sie podstawił kochanemu Gorankowi i złamał sobie Gorankiem nóżkę, to jeszcze teraz śmiał WYZDROWIEĆ, a nawet bezczelnie PODSKAKIWAĆ Z RADOŚCI. Killim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arakot Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: *.promax.media.pl 30.04.04, 00:36 Anwilowi w tej rywalizacji kibicuję, od kiedy straciłem cały szacunek do Gorana (kiedy to się stało każdy pewnie się domyśla). Po tym żałosnym artykule pana redaktora, będę płakać jak Anwil przegra w Sopocie... Na pochybel sportowym chamom i miernym pismakom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 30.04.04, 08:37 Panie Romański, jasne że kontuzje bieże się pod uwagę, ale czy to normalne że wszyscy kontuzjowani wymagają porady chirurga lub ortopedy !!??? i to że zaraz po meczu lub w trakcie zawodników trzeba zawozić do szpitala !? Rusz pan trochę szarymi komórkami. Odpowiedz Link Zgłoś