Dodaj do ulubionych

Adam Romański: Karuzela absurdu

IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 28.04.04, 23:38
tylko jakim cudem wszystkie kontuzje anwilu byly w meczach z sopotem ? czy to
nie dziwne ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kibic Anwilu Popieram w 100% Adam Romański IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 28.04.04, 23:43
      Popieram obiektywny artykułw 100% procentach!
      • Gość: maciek NIEPopieram w 100% Adam Romański IP: *.mlyniec.gda.pl 29.04.04, 01:32
        Romański-jebnij sie człowieku w czoło, wszyscy wiedzą ze jestes za Idea(kazdy
        mecz który ich komentowałeś to prawie orgazm-chyba juz nawet kobiety nie
        potrzebujesz), a o sportowej WALCE TO MOZNA MOWIC WTEDY, KIEDY DWIE DRUZYNY
        GRAJA W PEŁNYCH SKŁADACH I WYGRYWA LEPSZY.
    • Gość: juri Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: 62.233.200.* 29.04.04, 00:19
      czym innym sa nawet glupie i absurdalne wypowiedzi trenerow i dzialaczy a czym
      innym zachowanie jagodnika - nie kibicuje zadnej z tych druzyn i dla mnie to on
      faulowal tylko po to by spowodowac kontuzje; nawet nie udawal, ze probuje
      zdobyc pilke...
    • Gość: Gość Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.04, 07:40
      Ludzie toż to rugby a nie kosz!!! Romański! MINUS!!! Kibicuję innej dyscyplinie
      sportu (siatkówka) ale wiem jedno kontuzje odniesione przez koszykarzy Anwilu
      są zastanawiające! Rozcięty na wylot policzek, wyrwany bark, złamana noga !!! A
      komisarz ligi nie znajduje podstaw do ukarania zawodników Prokomu którzy
      spowodowali te kontuzje. PARANOJA!!! I to jest właśnie karuzela absurdu!!!
      Towarzystwo wzajemnej adoracji które nie wie jak ukarać boiskowych brutali!
      Żegnam Pana!
      • Gość: 3City Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 08:00
        Jesteś kibicem siatkówki, a zarbierasz głos w sprawie, o której nie masz
        pojęcia, w dodatku swoje wnioski wypisujesz na podstawie wiadomości
        przeczytancyh w prasie lub usłyszancyh w TV, czy radio.
        Czy byłeś choc na jednym meczu Prokomu z Anwilem, że zabierasz głos i
        wypisujesz, co tu ukrywać bzdury ...
        Czy uważasz, że wszyscy sprzysięgli się Anwilowi i chcą go za coś ukarać ?
        Czy uważasz, że komisarz ligi, to jest człowiek, który zna się mniej na
        koszykówce od Ciebie ? Czy zachowanie kibiców Anwilu to jest cos wspaniałego ?
        Jakbyś się czuł, gdy "dzicz" wyzywała Twoją matkę od k.., ojców od ch..., stale
        obrażając Twój zespół jeb... Prokom, etc.
        W odpowiedzi na ukaranie przez komisarza ligi klubu Anwil za takie a nie inne
        zachowanie, dyr. Krygier z Anwilu odpisuje, że kibice Prokomu też wyzywali
        przez cały mecz, tzn. krzyczeli "Włocławek - banda Rumunów" - dla wyjaśnienia
        dodam - raz podczas obu meczu we Włocławku to się zdarzyło, ale szybka reakcja
        szefowej KK i ucichło. Dopingowalismy tylko i wyłącznie nasz zespół. gdy
        kontuzji nabawił się Witka, wspieraliśmy go okrzykami, Robert Witka, tak samo
        jak Dusana Bocewskiego, ale tego to pewnie pan Krygier nie chciał usłyszeć.

Pozdrawiam, normalnych kibiców, tych z Włocławka też, bo wiem, że tam też tacy
        są. Szkoda tylko, że ta grupa "pseudo" psuje wizerunek klubu.
        • Gość: KibicP. No, no - toś się naprodukował 3city... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 15:20
          Stoję z boku sprawy, czytam Wasze opinie dla fanu, ale tyle pytań w jednej
          wypowiedzi to jeszcze nie słyszałem... Swoją drogą jak krytykujesz to krytykuj
          konstruktywnie, ale ty pewnie nie wiesz co to znaczy... Postawa waszego klubu
          (zawodnicy i chamstwo oraz brak honoru, wasza butność) sprawia, że wielu
          kibiców neutralnych będzie teraz za Anwilem. Podobnie zresztą w rywalizacji
          Idea - Polonia. Byłem za Ideą, ale to co pokazali sędziowie sprawia, że
          człowiek przychyla się do pokrzywdzonego i kibicuję Polonii!!! Pozdrawiam
          Dwujmiasto (to takie Trójmiasto bez Sopotu)...
      • Gość: Basket Case Co za kolo IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.04.04, 09:25
        Co za kolo z Ciebie. A skręcona kostka Jelicia to co niby jest??? Widzisz (nie
        tylko zresztą Ty) tylko kontuzje graczy Anwilu. I to świadczy o rzekomej
        Waszej "obiektywności"
    • Gość: wloclawski kibic Duch sportowej walki IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 29.04.04, 08:04
      "Przekładanie z tego powodu (kontuzji) meczu nie ma sensu, choć oczywiście
      lepiej byłoby, gdyby oba zespoły były w pełnych składach". Tylko wypadaloby
      podkreslic, ze taka sytuacja nie zdarza sie codziennie - 3 waznych zawodnikow
      jednej druzyny ma powazne kontuzje, ich wystep stoi pod duzym znakiem
      zapytania. To nie jest NORMALNE!

"Terminarz był znany od dawna, w dodatku już w czwartek 6 maja jest w planie
      pierwsze spotkanie finałowe." Plan mozna zmienic, wystarczy tylko wlasciwe
      wyczucie sytuacji i odrobina dobrej woli. Jakie bylyby konsekwencje tego, gdyby
      terminarz meczow finalowych bylby przesuniety o pol tygodnia, tydzien?

"We Włocławku - co widać po zachowaniu kibiców i klubowych oficjeli - nie
      umieją dostosować się do reguł sportowej walki, w którą wpisana jest także
      porażka." Szkoda tylko, ze Romanski, przedstawiciele PTS, komisarz Nowak nie
      wiedza co to jest duch sportowej walki. Z porazka jestesmy w stanie sie
      pogodzic. Gdy przegramy, pozostanie niesmak, ze w imie sztywnego, urzedniczego
      stanowiska kilku osob zabija sie istote fair-play. Co innego byc pokonanym w
      warunkach wyrownanych szans, co innego, gdy takowa szanse sie odbiera. Brawo
      dzialacze sopoccy! Baron Cubertain na pewno kolejny raz przewraca sie w grobie.
      • marlewy1975 Re: Duch sportowej walki 29.04.04, 08:37
        Bez przesady. Zdarza się, że przed ważnymi meczami nie tylko koszykówki (ale
        np. piłki nożnej) kontuzjowanych jest kilku czołowych graczy. Czy ktoś kiedyś
        przełożył z tego powodu mecz? Czy gdyby Real Madryd grał w finale ligi
        mistrzów, a kontuzjowani byli Raul, Ronaldo, Beckham i Zidane, to przełożono by
        mecz? Oczywiści- TO NIE JEST NORMALNE> Ale kontuzje zdarzają się (i to coraz
        częściej.
        Więc nie histeryzuj. Taki właśnie jest sport
        • Gość: wloclawski kibic Re: Duch sportowej walki IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 29.04.04, 09:31
          Kolego, nie histeryzuje.
          Oczywiscie, wladze EBL, a konkretnie jedna (!) osoba - komisarz Nowak, nie
          musialy przekladac meczu, ale moglyby.
          Powody, dla ktorych tego nie uczyniono:

- planowane transmisje telewizyjne w TVP3, realizowane zgodnie z umową
          dotyczącą transmisji meczów Era Basket Ligi w bieżącym sezonie

Szkoda tylko, ze jak byla komisja sledcza, to mecze EBL nie byly transmitowane.
          Wiec do bani z taka umowa.

- znaczące zakłócenie rozgrywek fazy półfinałowej i finałowej play off

- kolizję proponowanego terminu meczu z dalszą fazą rozgrywek play off ( termin
          08.05.2004 to termin meczu nr.2 finału rozgrywek o mistrzostwo Polski)

To zostawiam bez komentarza.

- stanowisko Prokomu Trefla Sopot, wyrażające stanowczy sprzeciw wobec zmiany
          terminu meczu (pismo z dnia 28.04.2004)

Niech zyje duch sportowej rywalizacji!
        • Gość: KibicP. 4 z 11 to nie to samo co 4 z 5!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 15:25
          Już tłumaczę: wymieniłeś 4 graczy Realu, ale nadal pozostaje 7 ze składu i w
          pip rezerwowych, a w koszykówce mądralo jest 5 w składzie, z czego 4 jest
          kontuzjowanych, poza tym mniej niż w piłce jest rezerwowych... Już podaję w
          procentach, gdybyś nie umiał policzyć: 4 z 5 to daje 80% drużyny sieroto!
    • Gość: bajrys Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 09:51
      niestety ale nie mogę się zgodzić z cześcią artykułu
      szczególnie należy wymagać od profesjonalnych graczy profesjonalnego postępowania,
      rozumiem że kontuzje są częścią gry ale umyślne faule eliminują zawodnika z gry
      a sparwca śmieje się i gra dalej
      wg mnie jeżeli ktoś celowo powoduje kontuzję winien byc wykluczony z gry na taki
      sam okres jak kontuzjowany
      • Gość: ktoś Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: *.jubilex / *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 10:37
        udowodnij że dzialał z premedytacją!!!
        Byłem na wszystkich meczach we włocławku i powiem tyle że skandowanie Włocławek
        Banda Rumunów jest obrazą dla Rumunów bo to zaiste sympatyczny naród, a wszyscy
        włocławiacy jakich poznałem to straszne buraki!!!
        Jeżeli o mnie chodzi to moga dawaćwalkowera, grać juniorami, a nawet Igor może
        wrócić na parkiet, WISI MI TO!!! Dwa lata temu w Sopocie był szpital kontuzje
        Ansleya, McNulla, Jankowskiego i nikt nie chciał przekładac meczów a było to na
        pewno dużo wieksze osłabienie zespołu niż ma teraz anwwil
    • Gość: Antol Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: 213.199.215.* 29.04.04, 12:36
      Cała ta sprawa zaczyna mi się nie podobać. Wojewodowie nie powinni się wtrącać
      w nie swoje sprawy a zawodnicy Prokomu powinni się skupić na grze a nie na
      utrudnianiu życia ekipie z Włocławka. Pozdro dla wszystkich kibiców Anwilu.
      • Gość: as Żenada IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 29.04.04, 13:37
        Tonący brzytwy się chwyta.
        • Gość: Independence Anwil-Prokom IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.04, 15:10
          Nie jestem ani z Włocławka, ani z Sopotu, choć nieukrywam, że bardziej darzę
          sympatią zespół Anwilu. Jednak to nie ma w tej chwili znaczenia. Szkoda że
          wokół tej rywalizacji wytworzyła się taka atmosfera, bo w tym roku mamy
          wyjątkowo ciekawą rywalizację o mistrzostwo Polski w koszykówce - 4 silne
          zespoły i każdy z szansami na zwycięstwo. Co do umyślnośnych fauli graczy
          Prokomu na graczach Anwilu, to mogę się wypowiedzieć jedynie na temat
          incydentu, do jakiego doszło w czasie meczu rundy zasadniczej, gdy Goran
          Jagodnik sfaulował Tomasza Nagysa, łamiąc mu nogę. Było to przewinienie
          popełnione z czystą premedytacją i objawem jawnej głupoty Gorana. Prokom nie
          miał szans na wygranie tamtego meczu a Jagodnik na zebranie tej piłki... Od
          tamtego czasu straciłem szacunek do Gorana Jagodnika i do Prokomu, bo nie stać
          ich było nawet na przeprosiny, tylko udawali że nic się nie stało... Jednak
          mimo wszystko wątpię, aby taktyka sopockiej drużyny polegała teraz na
          eliminowaniu najlepszych graczy Anwilu z gry, by sobie ułatwić osiągnięcie
          finału, choć jestem tego pewien w 100% po wspomnianym już incydencie z rundy
          zasadniczej...
          • Gość: Independence Anwil-Prokom IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.04, 15:12
            Błąd w ostatnim zdaniu: ..., choć nie jestem tego pewien w 100% po wspomnianym
            już incydencie z rundy zasadniczej...
          • Gość: 3City - Gdańsk Re: Anwil-Prokom IP: 212.244.198.* 29.04.04, 15:27
            Tylko w kwestii formalnej ... Goran nie złamał nogi Nagysowi... no, ale pewnie
            widziałeś to lepiej ...
            Po drugie, ten niby bardzo brutalnie sfaulowany Tomas Nagys, który miał
            pauzować pół roku, wznowił treningi i prawdopodobnie wystąpi w 5-ym meczu 1/2
            PO. Zresztą już podczas meczów 3 i 4 we Włocławku było widać, że po kontuzji
            nie ma śladu jak skakał z radości po udanych akcjach Anwilu ...
            • Gość: janu Re: Anwil-Prokom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 17:01
              Ale bydle z tego Nagysa... Nie dość że sie podstawił kochanemu Gorankowi i
              złamał sobie Gorankiem nóżkę, to jeszcze teraz śmiał WYZDROWIEĆ, a nawet
              bezczelnie PODSKAKIWAĆ Z RADOŚCI. Killim...
    • Gość: arakot Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: *.promax.media.pl 30.04.04, 00:36
      Anwilowi w tej rywalizacji kibicuję, od kiedy straciłem cały szacunek do Gorana
      (kiedy to się stało każdy pewnie się domyśla). Po tym żałosnym artykule pana
      redaktora, będę płakać jak Anwil przegra w Sopocie... Na pochybel sportowym
      chamom i miernym pismakom!!!
    • Gość: M Re: Adam Romański: Karuzela absurdu IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 30.04.04, 08:37
      Panie Romański, jasne że kontuzje bieże się pod uwagę, ale czy to normalne że
      wszyscy kontuzjowani wymagają porady chirurga lub ortopedy !!??? i to że zaraz
      po meczu lub w trakcie zawodników trzeba zawozić do szpitala !? Rusz pan trochę
      szarymi komórkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka