kurczak1976 11.05.04, 10:37 Zapraszam do obejrzenia:o) Tym sie glownie zajmuje jesli nie forumuje:o) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasienka80 Kurczak 11.05.04, 10:55 Wow !!! Super, to ja juz moich kwiatkow nie wkleje, bo one sa malutkie i nijak im do twoich "obrazow" Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Kurczak 11.05.04, 11:00 Dziekuje:o) ale wklej Kasienko swoje kwiatki!!! Moj pierwszy obrazek to tez byl kwiatek-slonecznik:o) Z biegiem czasu porywalam sie na coraz wieksze rzeczy:o) Ale najbardziej w kosc dala mi "gwiezdzista noc" bo strasznie zakrecone to niebo a ja wyszywam na bilej kanwie ufff...ale sie udalo:o) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Kurczak, gdzie to jest???? 11.05.04, 11:02 tradycyjnie nie mogę znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 znalazłam, piekne:) 11.05.04, 11:03 kurczak1976 napisała: > Dziekuje:o) ale wklej Kasienko swoje kwiatki!!! Moj pierwszy obrazek to tez byl > > kwiatek-slonecznik:o) Z biegiem czasu porywalam sie na coraz wieksze rzeczy:o) > Ale najbardziej w kosc dala mi "gwiezdzista noc" bo strasznie zakrecone to > niebo a ja wyszywam na bilej kanwie ufff...ale sie udalo:o) Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: Wkleilam moje "krzyzyki " w folderze Hobby :O 11.05.04, 10:59 wlasnie spojrzalam sobie na yahoo..., dziewczyny, wasza tworczosc jest naprawde cudna:))) Macie prawdziwy talent, gratuluje i zachecam do rozwijania go:))) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Wkleilam moje "krzyzyki " w folderze Hobby :O 11.05.04, 11:01 Kurczak :) Ile czasu robisz taki jeden obraz? Super sa! Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Ariel 11.05.04, 13:28 aariel napisała: > Kurczak :) > Ile czasu robisz taki jeden obraz? To zalezy czy mam czas i czy obrazek jest skomplikowany. Ale w normalnym trybie to taki jak ten cyprys to ze 2 miesiace ale bywa i tak jak teraz ze juz chyba ponad pol roku:o( Tyle ze moj nowy wyczyn ma okolo 70cm szerokosci wiec jest co dziubac. No i teraz nie mam tez az tyle czasu, bo zawsze cos przyciaga moja uwage...(patrz forum:o) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Ariel 12.05.04, 15:01 kurczak1976 napisała: > To zalezy czy mam czas i czy obrazek jest skomplikowany. Ale w normalnym > trybie to taki jak ten cyprys to ze 2 miesiace ale bywa i tak jak teraz ze juz > chyba ponad pol roku:o( Tyle ze moj nowy wyczyn ma okolo 70cm szerokosci wiec > jest co dziubac. No i teraz nie mam tez az tyle czasu, bo zawsze cos przyciaga > moja uwage...(patrz forum:o) No to moze inaczej zapytam: Ile godzin dziennie musisz poswiecic, zeby zrobic taki obraz w 2 miesiace? :) Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: Wkleilam moje "krzyzyki " w folderze Hobby :O 11.05.04, 11:03 Tym wikszy podziw dla Kurczaczka boja mam tzw. "iglowstret":)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Beauty.... 11.05.04, 11:11 no Beauty, a moze ty w koncu wkleisz jakies zdjecia swoich obrazow, co? Kiedys nam to obiecalas :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: Beauty.... 11.05.04, 11:25 Jakos sie wstydze:))) i nie mowie tego przez kokieterie czy nie wiadomo co, ale autentycznie jakos mi tak glupio:) Ale to u mnie normalne, mam takie wahania nastrojow, raz uwazam, ze maluje pieknie i pokazuje moje dziela wszem i wobec a potem mam znowu zalamanie i twierdze,ze moje wszystkie obrazy sa do d... Ale nie ja jedna to przezywam:) A obrazy moze kiedys wkleje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Beauty 11.05.04, 12:01 ja czekam też i się nie mogę doczekać. A szkoda chętnie bym oglądnęła... Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Beauty 11.05.04, 12:06 To wklej tylko te, ktore uwazasz za cudo ;-) za najpiekniejsze !! Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 niesamowite w sumie 11.05.04, 19:49 kasienka80 napisała: > To wklej tylko te, ktore uwazasz za cudo ;-) za najpiekniejsze !! Beauty jest pierwszy artystą, jakiego znam , który nie chce pochwalić się swoimi dziełami! ewenement!! Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Chiara 12.05.04, 14:08 > Beauty jest pierwszy artystą, jakiego znam , który nie chce pochwalić się > swoimi dziełami! ewenement!! No co Ty:) wielu tak ma:) Ale w sumie zachecilyscie mnie troche, tak, ze moze jak przyjade do Polski w lipcu (na obrone dyplomu wlasnie) to je zrobie kilka zdjec i wkleje:) Chyba, ze tutaj cos stworze w miedzyczasie:) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: Wkleilam moje "krzyzyki " w folderze Hobby :O 11.05.04, 12:42 cudo!!! jestem pod wielkim wrazeniem, Kurczak, ja Cie naprawde podziwiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Wkleilam moje "krzyzyki " w folderze Hobby :O 11.05.04, 13:15 Dzieki wszystkim za mile slowa! Jak juz ktos napisal tworzymy wszyscy razem uzdolnione forum:o) P.S I tez dolaczam sie do dziewczyn w sprawie obrazow Beauty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby kurczaczku 11.05.04, 14:50 a powiedz mi jak Ty to robisz, tzn. chodzi mi o to czy najpierw malujesz na materiale np. olowkiem rysunek i potem to wyszywasz? Czy jakos inaczej? Pyta ciekawska beauty:) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Beauty 12.05.04, 08:18 Nie ja wyszywam na bialej kanwie. Wzor zwkle z gazety lub kompa wyglada jak kolorowe kwadraciki. To znaczy jak kratkowany papier, ktory kazda kratke wypelniona ma roznymi kolorkami i znaczkami tworzacymi wzor. Pozniej zwyczajnie liczac przenosze to na kanwe ktora stanowi tez podobienstwo kratkowanego zeszytu:o) Mam nadzieje ze jakos to zrozumiale napisalam:o) Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Wkleilam moje "krzyzyki " w folderze Hobby :O 11.05.04, 20:09 Przy Kurczaczkowych krzyżykach ja bym z pewnością oszalała. Trzeba mieć dobre oczy i cierpliwość anielską. Piękne. Kafejka i gwieździsta noc to po prostu mistrzostwo, jak dla mnie. Kurczak, wyszywasz drukowaną kanwę czy z "liczonych" wzorów? I jedno i drugie przekracza moje możliwości:-) Ja nawet pozbierałam troszkę takich prostych wzorków z zamiarem krzyżykowania, ale poległam...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
skay5 Re: Wkleilam moje "krzyzyki " w folderze Hobby :O 12.05.04, 08:20 piekne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Mrouh 12.05.04, 08:21 Ja wyszywam na bialej kanwie. Jedyne ulatwienie to siatka, ktora rysuje sobie olowkiem (10x10 krzyzykow). Bardzo polecam ten rodzaj hobby. Uczy cierpliwosci, koncentracji oraz wyrabia spostrzegawczosc! Mrouh ty moglabys sobie nawet sama tworzyc wzory:o) Jest taki fajny programik ktory to potem przerabia na wzor krzyzykowy. To by byla satysfakcja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Mrouh 12.05.04, 14:20 kurczak1976 napisała: > Mrouh ty moglabys sobie nawet sama tworzyc wzory:o) Jest taki fajny programik > ktory to potem przerabia na wzor krzyzykowy. To by byla satysfakcja!!! Tak, PC stitch się nazywa:-) MOżna nawet zdjęcie na krzyżyki przerobić. Nie mam go, mam za to polski HaftKrzyżykowy czy jakoś tak:-) Wzorki tez mam i to słodkie, tylko cierpliwości brak. Ja już się trochę na technice znam, dziecięciem będąc zdążyłam kilka lekcji u Babci pobrać (wyszyłam róże i kilka zakładek), a teraz czytam dość regularnie grupę dyskusyjną robótki ręczne:-) Stamtąd mam linki do rosyjskiej strony z albumami i do chińskiej kopalni wzorków. Teraz już mi trochę przeszło, ale o mały włos się chińskiego nie nauczyłam z tego wszystkiego:-D Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Mrouh 12.05.04, 14:58 A mozesz te linki tutaj wkleic? Co to za albumy??? A te chinskie wzory to cos fajnego? Ale mnie zaciekawilas!! Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Mrouh 12.05.04, 16:23 Kurczak, wzory są jak fajne, piękne niektóre jak nie wiem co:-) Na rosyjskiej stronie znajduja się albumy zawierające prywatne zdjęcia rodzinki różnych ludzi i rózne widoczki z wakacji, ale jest całkiem sporo albumów z wzorami krzyżykowymi, szydełkowymi, "drucianymi":-) Niektóre albumy nie mają schematów. Podaję linka do strony głównej albumów- najlepiej wybrać album z jak największą ilością zdjęć. www.7ya.ru/photos/index-private.aspx Polecam albumy Мурмур albo Pusi (Beaty) www.7ya.ru/photos/private.aspx?login=Beata&RubrID=9926 www.7ya.ru/photos/private.aspx?login=vasilevna&RubrID=23193 Co do chińskiej strony, to poruszanie po niej jest trochę skomplikowane i polecam lekturę wątku z instrukcją obsługi groups.google.pl/groups?q=+%22meilaodiy%22&hl=pl&lr=&as_qdr=all&selm=bq9m4s%24kvd%241%40news.onet.pl&rnum=1 Jeśli będą pytania- chętnie pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Dzieki Mrouh 12.05.04, 18:49 Wlasnie przegladam te ruskie:o) Troche upierdliwe jest to ze jest to po rusjku ale niektore obrazki rzeczywiscie sliczne! Do chinskiego chyba nie wejde bo istrukcja obslugi juz mnie przeraza. A co tam wlasciwie jest? Jakies pejzarzyki itp? Bo nawet nie wiem co Chinczyki lubia wyszywac:o) Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: Dzieki Mrouh 12.05.04, 19:27 Tam w części krzyżykowej są kategorie i można znależć i zwierzaki i pejzaże i kwiatki i ludzi. Niestety, na tej "chińszczyźnie" trzeba się zarejestrować, a potem za większość obrazków trzeba "płacić" jakimiś punktami. Już tego to w ząb nie rozumiem, sa tam jeszcze jakieś "virtual money". Któreś z tych (albo punkty, albo te pieniądze wirtualne) zdobywa się komentując wzory wstawione przez innych i przez zamieszczanie nowych. Za powtarzanie wzorów są punkty karne. Od razu na wstępie dostaje się jakieś punkty. Są tam wzory na przykład DMC, Rico Design, Michaela Powellsa. Sporo wzorów stamtąd można znaleźć za darmo na tej ruskiej stronce. Oczywiście to nie przypadek, że wzory można znaleźć na rosyjskiej i chińskiej stronie- chodzi o prawa autorskie. Nie wiem, czy znasz nasz portal "rękodzielniczy", chyba www.kaan.pl/ Nie wiem, co tam można znaleźć, chyba jakieś wzorki też są. Jeśli chcesz, mogę przesłać Ci te wzorki, które ja sobie ściągałam. Są prościutkie w większości, bo to miało być na moje możliwości:-) Odpowiedz Link Zgłoś
leeshy A gdzie ten folder Hobby? 12.05.04, 14:56 I co tam mozna zobaczyc, wkleic itp? Odpowiedz Link Zgłoś