8ella 03.04.12, 18:58 Masz czas?chcesz pogadać ?czujesz sie samotnie?jestem tutaj i też moge pogadac?mozemy sie wymienic róznymi informacjami dotyczacymi miasta?hm,nieraz warto kogos posłuchac i dowiedziec sie ciekawych rzeczy.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: Norymberga 04.04.12, 10:21 Ale w jakim sensie?Dysponujesz informacjami na temat Norymbergii czy chcesz jakowes info uzyskac? Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kafki 05.04.12, 14:14 leziox napisał: > Ale w jakim sensie?Dysponujesz informacjami na temat Norymbergii czy chcesz jak > owes info uzyskac? Prawdopodobnie chodzi jej o ten slynny Proces Kafki, bo on zdaje sie tam sie odbywal ? Odpowiedz Link Zgłoś
8ella Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 06.04.12, 10:13 nie chodzi mi o proces Kafki bo to temat na dłuzej, ale chetnie posłucham interpretacji innych,kazdy widzi sprawy po swojemu wiec jak macie coś ciekawego do powiedzenia to posłucham chetnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 06.04.12, 16:27 maly.jasio napisał: prawdopodobnie chodzi jej o ten slynny Proces Kafki, bo on zdaje sie tam sie odbywal ? A Kafka duzo dostal za ten Proces ? Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 06.04.12, 16:45 Kafka za proces dostal z pewnoscia pare groszy... Odpowiedz Link Zgłoś
8ella Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 06.04.12, 18:29 dlaczegon ktoś łączy proces Kafki z Norymbergą ?moge wiedzieć?bo cos mi tutaj nie pasuje...o którym Kafce tu mowa???a moze o jakim? Odpowiedz Link Zgłoś
karielcia No kafka mial Proces 08.04.12, 16:49 a Proces - to Norymberga czyli po nitce do klebka. paniatno ? Odpowiedz Link Zgłoś
8ella Re: No kafka mial Proces 08.04.12, 19:05 No Kafka miał proces...tak miał pod tytułem proces ,Kafka napisał ksiazkę ,ale żaden Kafka nie mial procesu w Norymbergi Zgadzam sie proces i Norymberga ale proces po wojnie który odbył sie dla wszystkich nazistów,żaden inny proces nie ma nic wspolnego z Kafką.\ To moze prosze o jakikolwiek link odnoscnie procesu jakiegos Kafki w Nprymbergi plis,plis plis bo mnie doprowadzicie do szału jakiegos Odpowiedz Link Zgłoś
karielcia A co ma wspolnego Pawel z Gawlem ? 09.04.12, 14:12 8ella napisała: ,żaden inny proces nie ma nic wspolnego z Kafką A co ma wspolnego Pawel z Gawlem ? Pawel i Gawel w jednym domu zyli... I podobnie z Kafka i procesem. moga sie wzajemnie nienawidziec ale na jednej wspolnej stronie siedza :) www.bazarek.pl/produkt/1686705/proces-kafka-franz.html Odpowiedz Link Zgłoś
8ella Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 06.04.12, 19:23 LUDZIE!!!o jakim procesie Wy mówicie/moze mnie ktoś oświecić?? Odpowiedz Link Zgłoś
8ella Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 06.04.12, 19:20 maly.jasio o jakim procesie i jakiego Kafki Ty mówiesz,bo ja znam tylko proces "jako dzieło Kafki Franza zyda mieszkajacego w Pradze ale innego Kafki nie znam i o żadnym procesie Kafki w Norymberdze mi nic nie wiadomo?proces nazistów owszem znam i czytałam o nim ale o zadnym innym Kafce mi nic nie wiadomo ????i o jego jakims procesie?moze słyszales gdzies cos o procesie ?ale to tytuł ksiazki a nie proces w dosłownym słowa znaczeniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 07.04.12, 22:43 Tak sie cos z tymi procesami tutaj jakby namieszalo,hehehe! A procesy myslowe to tez u was sie odbywaja?Odbywaja! To gratuluje. Mnie sie podobaja procesy chemiczne,zwlaszcza zamiana wody w wino.No,niech tam,wybredny nie jestem,moze byc i bimber. Odpowiedz Link Zgłoś
8ella Re: Prawdopodobnie chodzi o ten slynny Proces Kaf 08.04.12, 09:30 hehehe no własnie chyba troszke sie pomieszało ,a ja zachodze w głowe jaka to ja dum" jestem ze siedze tutaj a nic nie wiem o jakims procesie,ale niech tam sobie ..... Wino?hm pije ,bimber tez heheh pije wszystko.... WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ w ten piekny słoneczny norymberski poranek Odpowiedz Link Zgłoś
aroden a ze zwiazkow 08.04.12, 16:52 to ja najbardziej kochalem Zwiazek Radziecki - bo wtedy wolno bylo pic w parku gorzale, a w tej obecnej pro-zachodniej wolnosci - to zabraniaja tego. Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: a ze zwiazkow 08.04.12, 19:14 Zaraz zaraz,o ile sobie przypominam to w Polsce tez mozna bylo pic w parku a zreszta teraz tez mozna pic w parku,jezeli straz miejska nie widzi a wieczorem to spoko mozna w parku pic bo straz miejska nie chce dostac po ryju i po ciemku tam juz nie wlazi :) Odpowiedz Link Zgłoś
8ella Re: Norymberga 04.04.12, 23:46 Hej.. a tak sobie napisałam co mi slina na język przyniosła...siedze sama i sie nudze wiec moge popisac a że jest pózno i wypiłam lampke wina to nie bede głupot pisała,,, ps ale fajny ten Twój profilek ...pośmiałam sie troszke ,super z Ciebie gosciu ...papapap Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Norymberga 05.04.12, 15:11 Nie wiem czy proces Kafki,ale z pewnoscia proces kolezków führera. W kazdym razie miasto momentami calkiem calkiem ale ma sporo miejsc ponurych,nie powiem ze na bank mnie sie podoba. Ósemeczko,winko dobre dla ludzi,a czemu sie nie podzielilas,he? Odpowiedz Link Zgłoś
8ella Re: Norymberga 05.04.12, 19:38 ..nie podzielilam sie winkiem?ale nie było chętnych żeby sie ze mna napic..łe...nie lubie Was a teraz cos z innej beczki na ten pochmurny dzionek..../.ps jajka juz pomalowane hehehe/ [...] życie to taki dziwny prezent. Na początku się je przecenia: sądzi się, że dostało się życie wieczne. Potem się go nie docenia, uważa się, że jest do chrzanu, za krótkie, chciałoby się niemal je odrzucić. W końcu kojarzy się, że to nie był prezent, ale jedynie pożyczka. I próbuje się na nie zasłużyć.....chyba moze byc nie?taki mały aforyżmik o zyciu ,przecież mamy Wielkanoc....miłosci i dobroci na wszystkie dni dla Was .... Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Norymberga 08.04.12, 19:16 I mnie sie ten watek bardzo podoba poniewaz jest taki slicznie chaotyczny. Historyczno-procesowo-chemiczno-alkoholiczny. Sliczny! Odpowiedz Link Zgłoś
8ella Re: Norymberga 08.04.12, 20:24 dzis chyba sie posikam z tego Twojego WONTKU hehehe a propos moja znajoma Pani w sile wieku 88 latek nic nie słyszała ani nie czytała nigdy/a oczytana i inteligentna/na jakiekolwiek zwiazek Kafki z Norymbergą, także ta dyskusja zaczyna mnie bardzo ciekawić,szczególnie powiązanie Norymbergi-Kafki -procesu i wódy to ostatnie jest najlepsze.Człowiek jakby chciał przestać chlać to tak mu nie dadzą heheheh/chlanie w słowniku miejskiej mowy potocznej jest bardzo ciekawie nazwane-polecam/ ps a ja chlam 12 letnie winko po obfitym indyku hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio Goering - gdyby zyl - toby pil. 08.04.12, 20:43 a nie wieszal sie glupio w Norymberdze. Slowem: wodka zbliza narody Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Goering - gdyby zyl - toby pil. 10.04.12, 21:48 W kazdym razie przed procesem juz nie pil,chociaz lubil. Tak sobie mysle,zeby moze zrobic w Norymberdze pierwszy konkres wielbicieli procesów alkoholowych,na kazdym kroku mozna sie tam nawalic i nawet jesli sie spi na przystanku to specjalnie nikt nie ma nic przeciwko.Inaczej jesli czlek nawalony spi w aucie,do tego prowadzac od 16 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
8ella Re: Goering - gdyby zyl - toby pil. 10.04.12, 22:56 jestem za takim kongresem hihihihi,wyrazy szacunku dla abstynentów Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio pelna zgoda 11.04.12, 16:12 8ella napisała: jestem za takim kongresem hihihihi, wyrazy szacunku dla abstynentów zgadzam sie zarownio z tym pierwszym, jak i z tym drugim bo jakis trzezwy musi ten pijany i bedacy pod napieciem trolejbus prowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
8ella Re: pelna zgoda 11.04.12, 16:43 W takie piekne deszczowe popołudnie mozna by cos pomyslec hihi,pod napięciem/.jakim?hehe Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio Re: pelna zgoda 11.04.12, 17:17 8ella napisała: > W takie piekne deszczowe popołudnie mozna by cos pomyslec pod napięciem/.j Tiu nie ma co myslec - w deszczowy dzien, to najlepiej pod napieciem cos miec :) Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: pelna zgoda 11.04.12, 22:38 I potem bedziesz narzekac,jak delikwentki na sasiednich forach,ze zrobily ci sie faldki na brzuszku wielkosci opony od tira,hihihi! Ale ja ci nie zaluje,jak masz co w lodowce to jedz na zdrowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
8ella Re: pelna zgoda 12.04.12, 21:50 ja mam to gdzies i jem sobie szparagi z sosikiem a jutro zrobie gołąbki heheh Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: pelna zgoda 13.04.12, 07:18 Zaprosilbym sie do ciebie w niedziele bo bede akurat w okolicy na jakas dobra wyzerke :) Ale przynajmniej ci pomacham... Odpowiedz Link Zgłoś
8ella Re: pelna zgoda 13.04.12, 21:16 Ale pech w Niedziele mnie nie bedzie ...chyba zrobie sobie pare sznyt....takie super gołąbeczki wyszły z ryżem basmati zresztą...ale moze wpadniesz jeszcze kiedys na wyżerkę heheh kto to wie?daj meila cos Ci podesle..... Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: pelna zgoda 13.04.12, 21:39 Toz masz emalie w moim nicku jak nacisniesz. W Norymberdze bywam co jakis czas wiec miasto mnie nieobce. Trudno mi przebolec te golabki ale postaram sie nie pociác szarym mydlem z tego powodu :D Na wyzerke wpadne kiedys chetnie,ja to jak tyranozaurus,wchlaniam wszystko oprocz wátróbki. Odpowiedz Link Zgłoś
8ella Re: pelna zgoda 13.04.12, 21:47 potniesz się potniesz ...jestem pewna zaraz zobaczymy hehe Odpowiedz Link Zgłoś